עיר ידידותית

shaishoo

New member
עיר ידידותית

אין כמו לנסוע בכביש ולראות שלט מאיר פנים כמו זה...

1L

New member
שלטים

בהזדמנות אפשר אולי לעשות מרתון בנושא שלטים משעשעים

עוזיג

New member
שלט מצחיק

אני לא זוכר איפה זה היה בדיוק אבל אני זוכר שפעם נסעתי באיזה כביש (נדמה לי שבצפון) והיה שלט שהכווין לעיר מסוימת ומתחתיו היה שלט דומה (עם חץ) שעליו נכתב "מקומות אחרים" ולמקה שתיירים ירצו גם לדעת עד כמה אנחנו לא יודעים לשלט את ארצנו היה כתוב גם באנגלית "OTHER PLACES"!!!!!!!!

Eldad H

New member
שנתחיל לדבר על התרגומים בארץ ../images/Emo35.gif

Natbag Junction זה רק הפתיח.

MafistoCat

New member
בנוגע לנתב"ג, לאות Q ובכלל לשילוט

הנתב"ג במקרה הזה הפך מראשי תיבות לשם. הצומת נקרא צומת נתב"ג כמו למשל צומת גולני, צומת ראם וכו'. זה אומנם נשמע מוזר לדוברי העברית אבל בשביל קוראי האנגלית זה עוד שם לצומת. הבעיה עם התרגומים באה לידי ביטוי, ללא צל של ספק, בשימוש המופרז באות Q. כל "ק" בעברית הופכת ל-"Q" במקום ל-"K". כל כך מגוחך. "השילוט בישראל טוב". את הטענה הזו שמעתי מתיירים מארה"ב ואני מסכימה איתם. בטורנטו למשל, עיר שנחשבת לאחת הטובות בעולם, יש בעיית שילוט ענקית. שילוט הרחובות בתוך העיר כ"כ קטן שעד שמגיעים למרחק שאפשר לקרוא את הכתוב על השלט מפספסים את הפניה.

Eldad H

New member
צודק לגבי הQ

פעם אבא שלי, מתרגם במקצועו, שלח מכתב למע"צ בנושא והם ענו לו שזה "טרנסליטרציה של השפה הלטינית". מה עוד שלפי כללי הדקדוק בשפה האנגלית תמיד תבוא האות U אחרי Q...

MafistoCat

New member
אני צודקת ../images/Emo13.gif

גם אמא שלי דוברת אנגלית. היא כתבה למע"צ בנושא וקיבלה תגובה זהה. אני בטוחה שההורים שלנו הם לא היחידים שכתבו למע"צ, וחבל מאוד שמע"צ דואגים להשיב למכתבים אבל לא לתקן את השלטים.

MafistoCat

New member
השלט נמצא באזור ירושלים

ומפנה ל: אבו-גוש, קרית ענבים, מעלה החמישה, קרית יערים, נטף...שכחתי משהו?

ashmash

New member
בית קברות ארץ החיים

נמצא שיורדים מכביש 1 לכיוון בית שמש (שנוסעים למערת הנטיפים למשל). אני חושב שזו ניגודיות מעניינת...

gos

New member
בהרצליה

ישנו חץ בכיוון תחנת הרכבת בעברית : לרכבת באנגלית to rakevet או משהו בסגנון במקום rail station...

Eldad H

New member
לא בעיה באנגלית דווקא, אבל...

לפני הקמת מחלף הסירה היה שלט לבאים מכיוון צומת גלילות: "אין פניה שמאלה למדינת היהודים"...

Eldad H

New member
עוד שלט הפנייה מוזר...

אי-שם בכביש מספר 4 יש שלט המפנה לשני ישובים: "בני ציון חרוצים". כלומר שילוב שני שמות היישובים יוצר משפט עברי תקין

MafistoCat

New member
גם...

לפני זמן לא רב היה שלט הכוונה ל: יהוד אור יהודה. תרגמו את השמות לאנגלית (אור=OR) ותגלו שלאותו מקום שני שמות, פשוט צריך לבחור

DiscoCat

New member
מוכר ../images/Emo8.gif

תמיד אנחנו מסתלבטים על זה כשנוסעים שם, זה ליד בית שמש ירושלמי

ashmash

New member
משהו ששלחו לי באי מייל שלשום

מקרי או לא, זה משעשע...

ashmash

New member
נראה לי

למרות שאני לא סגור על זה, כי סה"כ שלחו לי במייל...

Eldad H

New member
אני יודע שיש פסל מפלצת בקריית יובל.

לא יודע אם זה השלט של שם בדיוק...

למעלה