"עירית שומית"?

צפנתי

New member
"עירית שומית"?

יש איזה צמח שראיתי ב"חוות התבלינים" בגלבוע, אספתי זרעים ואיבדתי אותם..(בטח כיבסתי אותם כמו לאה..) התיאור שלו ככה: הוא דומה לטובגיה חריפה אבל יותר קטן (תפרחת עם המון פרחים קטנים שיוצאים מנק' אחת, בראש גבעול). לא יודעת צבע, היו אז זרעים ולא פרחים. עלים שטוחים ולא חלולים (כמו של שום, ולא כמו של בצל). ריח שום ירוק ומאד אופייני לעלים, דומה קצת לריח של הטולבגיה. מי מכיר? מי יודע? איך זה נקרא בעיברית? או לטינית? איפה קונים?

פיטנגו4

New member
מה יש לו טעם של אבטיח, גרעינים של

אבטיח? מה שתארת מתאים מאד לעירית השום אז למה את חושבת שזה לא זה?

צפנתי

New member
אין לי מושג ואשמח לדעת שם לטיני

ועוד פרטים. סתם ניחשתי, היות ואנ ילא יודעת מה זה עירית השום.

פיטנגו4

New member
Allium tuberosum - עירית השום

וואו, איזה ניחוש! (תשלחי לי מסר על המספרים בלוטו, OK?) צמח פקעת רב"ש. אפשר להרבות מהפרדה או מזרעים. לוקח המון זמן לזרעים... דורשת שמש מלאה, אסור ליבש. להסיר פרחים כדי לעודד צמיחה נהדר עם גבינות, דגים.

r66

New member
אם זה מה שמצורף, תוכלי לקבל זרעים

כאוות נפשך

r66

New member
והעלים..

אוף, כמה ניסיתי לשווק אותו לחברי הפורום
במפגש בכנרת חילקתי כמה ראשי תפרחת כאלה וחלק זרקתי. מעולה לתוספת בסלט, טעמו שומי עדין. אצלנו קוראים לו "שום בצלי" ויש לי ממנו המוןןןןןן

צפנתי

New member
יפה!!!

דווקא יש לי מהיכן להשיג...אבל אם לא יתאפשר, אדע למי לפנות. תודה!!

bel011

New member
רנה...אמרת שאצלכם מגדלים זנים

עם פריחה צבעונית....מה בדבר זרעים או שתילים? אני מאד רוצה....

r66

New member
נכון. דיברתי עם האדון. אמר לי

לחזור אליו בחורף. אמרתי לו שאני רוצה לראיין אותו. עכשיו גם אני צריכה לבקש ממנו שתילים/זרעים/פקעות

צפנתי

New member
../images/Emo35.gifעוד שאלה סקרנית...

למי שיש אותו, היכן קנה? האם יש משתלות שמוכרות אותו? (סתם סקרנות, אני לא קונה כלום...)

Rebeccan

New member
../images/Emo45.gif קבלתי מרעיה

פרח פעמיים השנה - פורח עכשיו ופרח לפני כ-3-4 חודשים יש לו פרחים יפהפיים לבנים - רנה צילמה הזרעים שחורים - הלקט ובו מספר קטן יחסית של זרעים, בתפרחת פרינצסה
בגן הפרחים

למעלה