עירויים

איילון1

New member
עירויים

האם הכוונה בסודיום כלוריד 0.9% לסיליין? מה ההבדל למעשה בין הרטמן לסיילין? תודה...

סליין זה לא המים המזוקקים ?

אם אני לא טועה הרטמן זו תרכובת באחוז מליחות - 0.9% כמו רמת המליחות בדם, סליין זה מיים רגילים שנועד לשטוף את הוריד (בוונפלון או תרופות). אני טועה ?

ruth s

New member
תשובה ותיקון טעות

נורמל סליין (N.S) זה אכן סודיום כלוריד 0.9% (כלומר רמת המלח בתמיסה שוות ריכוז לזו שבדם..) ההבדל בן סליין להרטמן זה הרכב המלחים. תמיסת הרטמן מכילה יוני נתרן, אשלגן, כלור ולקטט (שמתפרק לביקרבונט). ד"א יוסי, אנחנו בשום אופן לא נזריק לתוך וריד מים מזוקקים (H2O בלבד) כיוון שאנחנו נגרום לבנאדם המוליזה... מה שכן משתמשים בשטיפה/מהילה זה N.S או water for infection (כשאר יש חשש למהילה עם N.S עקב כל מיני ראקציות שלו עם התרופה, שעלולות לגרום לנזקים, ולכן קיימים המיים להזרקה, שההרכב הכימי שלהם מאפשר מהילה עם תרופות מסויימות, כמו למשל אולטראקורטן או אמיודרון). **אגב אם כבר העלנו את הנושא, למהילה תרופות מסויימות ניתן להשתמש ב-D5W

ruth s

New member
כמובן ש-infection=injection

אין לי שום כוונה לגרום לאנשים להכנס להלם ספטי..

MY NAME IS HILA

New member
...

ומה הרכב המלחים בסיילין? מה ההבדל בשימוש שלהם? יש לאחד יתרונות על השני?

ruth s

New member
תשובה..

בקשר לשאלה הראשונה - כמו שאסף ציין, הרכב המלחים של סליין הוא יון הנתרן (Na+) הקרוי גם סודיום ויון הכלור (Cl-) הקרוי כלוריד, ומכאן השם סודיום כלוריד (הלא הוא מלח הבישול שאת שמה בסלט..)
מה ההבדל והאם יש יתרונות? באופן כללי שתי התמיסות הן תמיסות פיזיולוגיות, משמע ריכוז החומרים בהן הוא 0.9% (שווה ערך לריכוז המלחים בדם, ולכן התמיסות הן איזוטוניות). כמו שציינתי בתמיסת סיילין המומס היחיד במים הוא מלח (NaCl), ולעומת זאת תמיסת הרטמן מכילה חומרים נוספים המומסים במים ליצירת ריכוז מומסים כולל של 0.9% שתי התמיסות משמשרות להחזרת נוזלים. אך מה שנותן במידה כלשהי להרטמן יתרון על פני הסליין זו העובדה שהלקטט (אחד ממרכיבי ההרטמן) מתפרק אצלנו בגוף לביקרבונט (שהוא יון בסיסי). ולכן התמיסה מאוד יעילה במצבים של הלם, כאשר יש עליה ברמת החומציות של הדם. וכך קורה שבנוסף להעלאת הנפח ההרטמן גם גורם לתגובת סתירה.. מעבר לזה לא ידוע לי על יתרונות נוספים של תמיסה אחת על האחרת לילה טוב...

למעלה