בחיאת, בינוניות מוזיקלית או לא,
מצעד חיוור או לא, היו אלפי אנשים מול הבמה כשסאבלימינל עלה. וגם - כלא 6 הפציצו (עד הפסקת החשמל...) וזה לפני שיצא להם בכלל אלבום. כשאמנים שעדיין אינם שמות מוכרים היו שם, הם קיבלו פלטפורמה יותר משמעותית. ואני לא מדבר רק על כלא 6 אלא גם על אמנים כמו דנשה, פיזדה, סניקרס ואחרים שלא היו מוכרים בשיט. אבל היה איזון נכון יחסית גם אם לא מדויק. חוצמזה איך בדיוק צמצמת את מספר האקטים מבוססי ה-DJ? כהן את מושון הקימו להקה? סגול פורט על קונטרבס? ומאידך, הידעת שיפתי חושב לצאת לסיבוב באוגוסט עם להקה? האם בכלל פנית אליו, האקט הכי חם כרגע בהיפהופ מבחינת רדיו? ואיפה רוי אדרי שהוציא עכשיו סינגלים ומופיע עם להקה? ומה עם האימאנז שיש להם להיט מועדונים חם? ואקסום? אני לא אומר בהכרח לשים ים כסף על אקט יקר כמו סאב או מוקי. אבל להביא אקטים עם להיט אחד או שניים, שאנשים יוכלו לזמזם ולהגיד - אה, הנה ההוא! חוץ מקוואמי אין לך שום דבר קרוב ללהיט רדיו על הבמה, וגם קוואמי, חברי הטוב, לא עונה על הדרישה באופן מלא הזו לצערי. אם היה לך שם את "קבל" של שי, את יפתי, את קומבינה של קוואמי, משהו!! אז היה ליין אפ קצת יותר מתקשר. ואם זה היה בידי הייתי מתעקש בכל זאת על אקט אחד מוביל מהזן של מוקי. אני טוען שהניהול המוזיקלי של הבמה הזו הוא נישתי ולא ממלכתי, וזה אני אומר דווקא בתור אחד שאוהב את רוב האקטים שיהיו על במת ההיפהופ. ומלבד זה שהוא לא נכון מבחינה טקטית, הוא עושה עוד שני דברים בעייתיים - הוא מתחם את ההיפהופ לגטו מצומצמם וקלוש מבחינת APPEAL, כזה שלא יתן לאקטים האלה חשיפה אמיתית רלבנטית אלא בעיקר הזדמנות להופיע מול החברים שלהם. וחוצמזה, הוא מוזיל את ערכה של במת ההיפהופ מאוד מאוד. וזה באמת פוגע לדעתי. כי אם העיריה יודעת שתארגן להם במה בתקציב כל כך נמוך, כשהם שופכים כל כך הרבה כספים במקומות אחרים, מבחינתם זה מספיק טוב. הכל סבבה. למה להוציא על במה 20,000$ דולר כשאפשר לעשות במה ב-5000$? הרי זה הכל אותו ההיפהופ הזה עם היו יו יו. כיוון שאתה אדם הגון אני יודע שלא לקחת קופה של 20000$ לעצמך ולא שילמת לאמנים, אני בטוח שאת כל התקציב שהיה לך הוצאת על האמנים וההוצאות שלך. אבל מראש כיוונת נמוך מבחינה תקציבית ויצרת סטנדרט לפיו העיריה וגורמים נוספים שעורכים פסטיבלים שונים משקיעים מינימום של מינימום בהיפהופ כי הם אומרים לעצמם בהסתמך על עובדות - שאתה עזרת לייצר למעשה - שזה במילא פונה למעט אנשים, זו תהיה במה צדדית וקטנה, במילא אין שם אף אחד ממש מוכר, אז לא נשקיע בסאונד, לא נביא אקטים מרכזיים, וכו' וכו'. וככה זה נראה וזה סוחב את כל התעשייה הדי קטנה הזאת למטה. אני אמרתי את זה בנוכחותך בקשר לארוע אחר, אני חושב שההשקעה by default של הרשויות היא מעליבה ולא צריך לשתף עם זה פעולה. זו הסיבה שלאט לאט אין פסטיבלים גדולים ומעניינים של היפהופ כגון היפהופ בפארק, או במת היפהופ בניצנים. כן כן, אני כבר רואה את התגובה של פלג שהסיבה היא שהמוזיקה חרא. זה לא שאני מרוצה ממצב ההיפהופ במיוחד, אבל אין קשר בין הדברים לדעתי. שתי תופעות שונות. כי לצערי אני לא רואה את כהן את מושון - שאני אוהב- מעיפים באוויר את פסטיבל הבירה. ושנה הבאה, אם תבוא ותגיד "חבר'ה, צריל להעלות את התקציב, לקוואמי יצא אלבום, כהן את מושון כבר לא ילדים" וכו',יגידו לך, אבל למה - היו לך מול הבמה רק 200 איש - וזה עוד היה בחינם! והסתדרת יופי עם התקציב בשנה שעברה. זה אותם האנשים! למה אתה צריך יותר כסף? ואם תגיד להם לא, אז יבוא מישהו אחר ויעשה את זה בפחות. כי זה הסטנדרט שהולך ונוצר.