עיקר המסורתיות

golum111

New member
עיקר המסורתיות

אני לאחרונה רק החלטתי להתחבר לדת (משפחה קיבוצניקית מהשמוץ) והפכתי למה שנקרא מסורתית. כרגע הדברים שאני מקפידה עליהם ביהדות זה הכשרות, השבת, החגים והמצוות. עניין אותי לדעת על מה אתם מקפידים בהיותכם מסרותיים.

הו יפה מאוד

אני שומר שבת בדרך כלל למה אני עוד גר אצל ההורים ומכבדים...אני מעדיף לשמור שבת בקטע ההוויה של קידוש,סעודת שבת משותפת והליכה לבית הכנסת. חוצמזה אני מניח תפילין איזה 3 פעמים בשבוע,הלוואי יותר. כשרות ב-100% (אבל נגיד אני אוכל במסעדה חלבית ללא הכשר) חגים כמובן. בגדול אני דווקא מאוד בעד שמירת המסורת והדת,מי ייתן וירבו כמוך בישראל.

Something New

New member
לא שומרת שבת

קידוש והדלקת נרות לא מוותרת שומרת כשרות בשר חלב ושהכל יהיה חלק גלאט מהדרין חגים כן שומרת כי אני הולכת אל ההורים אומרת תהילים מתפללת לפחות תפילה אחת ביום

לא נותן לך מוסר ...באמת . אבל ...

אומר לך מה שכתוב ` כל המחלל את השבת הרי הוא כגוי ` מדרבנן . קשה להסביר אבל אם תרצי הרחבה במסרים אשמח מאד . אני יודע שזה קשה אבל שתביני בערך על מה מדובר . השבת היא עיקר גדול ביהדות . תשתדלי חמודה, טוב ? מאחל לכולכן המון הצלחה .

קטי30

New member
אצלי זה הולך ככה:

ילדים במסגרות דתיות
חגים וצומות
כשרות שלא מביישת גם לא בית של אדמ"ור
נרות,תפילות,תהילים,לדבר איתו
האמונה בו
שיעורים ,הרצאות וכ"ו זה בערך מה שעושה אותי שומרת מסורת

קטי30

New member
אז זהוא שלא ../images/Emo9.gif

אנילא שומרת שבתת כהילכתה ולכן לא רשמתי שבת בכלל ואולי בגלל ששמרתי עם שבת והלבוש שלי הוא אומנם לא פורובקטיבי אבל בהחלט חילוני אני עם מכנסיים ובלי כיסוי כן אוף גם זה היה לי פעם ובכלל פעם שמרתי קלה כבחמורה אז אני קצת הרבה יותר חריפה ומחמירה עם עצמי .

kashat8

New member
מענין שאת מאד קנאית ל"יהדות האמיתית"

ומאד אנטי רפורמים ובכל זאת לא מקפידה על קלה כחמורה , לא שומרת שבת ובלי כיסוי ראש, את לא חשה פה איזה סתירה מסוימת ?

קטי30

New member
הולכת בקצב שלי

אני אוהבת אותו מאמינה בו מדברת איתו מתפללת אליו הדרך היא לא קלה אמרתי לך הייתי שם אבל לא מתוך אהבה הייתי שם מתוך פחד ועשיתי מה שעשיתי כמו איזה רובוט היום כל מה שאני עושה אני עושה מאהבה מתוך רצון ועם הרבה הכוונה ושמחה אני יכולה להגיד לך שאני שמה הרבה "חרדים" בכיס הקטן שלי עם כל החסרונות שלי ושרבים וטובים שתדברים איתי בהלם מהידיעות שלי ומהדעות שלי והם גם שואלים אותי את אותה השאלה אני מאמינה שאני בדרך הנכונה אני יודעת שאני לא בסדר וזה כבר אומר שאני בדרך הנכונה השאיפה שלי היא להגיע לאן שאני יכולה להגיע אתה יודע שכשנעלה למעלה לא ישאלו אותנו למה לא היינו משה רבנו או שרה רבקה רחל ולאה ישאלו אותי קטי? למה לא היית קטי ואני מקווה שכשאני יעלה למעלה אז אני אוכל להגיד שאני השתדלתי להיות הכי קטי בעולם אבל בשביל לענות את זה אני צריכה להמשיך ולעבוד על זה אז אני בהחלט מודה שאני עובדת על זה בקצב שלי .

למעלה