עיקור כלבה

shirshir7785

New member
עיקור כלבה

שלום,
אימצנו כלבה גדול ומעורבת שעברה לפני יומיים עיקור (כנראה זריז, בלי גילוח- מהסגר- מבחינתם הם לא מוכנים להוציא כלבים בלי עיקור אז אי אפשר היה למנוע את זה)
כרגע היא עושה די הרבה פעמים פיפי בבית, במיוחד אחרי שאני מחטא את התפרים על פי הוראות הוטרינרית שלנו (אני לא יכולה לדעת אם בעבר היא הקפידה על עשיית צרכים בחוץ או לא)
וחוץ מזה, יש לה מהבוקר קצת דם (לא דימום) בתפרים, ועכשיו ראיתי שמוגלה. (אתמול הוטרינרית שלנו שמה לה קולר נגד ליקוקים)
מבחינת סימני חיוניות היא די חיונית, מאתמול בערב כבר אוכלת בתיאבון גדול (מה שלא היה קודם) ושותה כרגיל אני חושבת.
האם יש צורך דחוף בהתחלת אנטיביוטיקה? האם זה נורמלי?
אשמח לחוות דעת נוספת,
והמון תודה
שיר

בענין אנטיביוטיקה בעיקור המדובר

שיר שלום
לפי תאורך את המצב בהחלט מומלץ ללכת לוטרינר שת/יבדוק ומן הסתם ימליץ/תמליץ על מתן טיפול אנטיביוטי. נשמע שמתחיל שם תהליך זיהומי(מוגלה). החשש שלי הוא שאם יש זיהום חיצוני עלול להתפתח גם זיהום פנימי.
אגב לא הבנתי למה לא גילחו את השיער באזור הניתוח . גם בעיקור "זריז" כדברייך גילוח השיער , ניקוי יסודי וחיטוי מקומי הם אלף בית גם בעיקורי עמותות והסגרים.
החלמה מהירה ושבת שלום
עמיחי

shirshir7785

New member
האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות?

לגבי הגילוח, אתה ממש צודק ולא מובן לי למה וטרינר של משרד הבריאות עושה דבר כזה.
כפי שכתבתי הייתי אצל וטרינרית שאמרה לי שכרגע לא ניתן לה אנטיביוטיקה, אלא אם יתחיל באמת זיהום. הסכלתי ממש טוב על הפצע, ואני חושבת שמה שראיתי כמוגלה זה בעצם נוזל שקוף שהתקרש. בכל אופן כרגע אין מוגלה. דבר נוסף, למרות הקולר היא עדין מצליחה ללקק את התפרים- יש משהו נוסף שאפשר לעשות בנידון? (האף שלה פשוט מאד ארוך) כמה זה קריטי?
ולגבי הוטרינר, הייתי מתלוננת עליו בכיף, הבעיה היא שממניעים אתים יותר אני מנועה מזה.
יכול להיות שכדאי בכל זאת ללחוץ ולתת לה אנטיביוטיקה? יש אפשרות לחבוש את התפרים אולי?
המון המון תודה
שיר

כן ללכת שוב לוטרינר

הנכון הוא שבדרך כלל אין הכרח לתת אנטיביוטיקה אחרי ניתוח סטרילי אלא אם חלילה מתפתח זיהום. הענין הוא שבמקרה הנוכחי הניתוח בהגדרה לא היה סטרילי (שיערות לא מגולחות מכילות הרבה חיידקים). לכן המלצתי היא לגשת שוב לוטרינרית . BETTER BE SAFE THAN SORRY .
הערות נוספות-
אם היא מגיעה לתפרים בהחלט מומלץ לשים קולר גדול יותר
חבישה מקומית לא ממש תעזור במקרה זה ועשויה להפריע לתהליך ההתייבשות והריפוי של התפרים.
בהצלחה
עמיחי

סליחה על הבוטות

אכן בעבודת עמותות יש ירידה ברורה ברמת ההקפדה. זה נכון תמיד. סטריליזציה מלאה ומדוייקת לבד עולה יותר ממה שעמותה משלמת בעבור עיקור שלם לעיתים.
ועדיין - יש מינימום הכרחי שחובה לעמוד בו.
חוסר גילוח לפני ניתוח, במידה ואכן היה, הוא רשלנות רפואית לכל דבר ועניין. יתכן שבכל זאת לא יתפתח זיהום, וכך עדיף.
אתירה נכונה היא דווקא כן להתלונן במקרה כזה (ואני לא מאלו שמחסידי התלונות על כל דבר ועניין).
יתכן שסיבות אחרות מונעות מבעדך לעשות זאת, כמובן.
גילוח לא מעלה עלויות של העמותה, אלא רק דורש עוד 2 דקות. לא יותר מזה. אולי בגלל זה העניין מקומם אותי.

למעלה