עיצחעימצ

lalli

New member
עיצחעימצ

אני בת 18, יש לי חבר כבר כמעט 4 חודשים ואתמול עשינו את זה בפעם הראשונה. הרגשתי שלמה עם ההחלטה שלי אבל יש דבר שגורם לי לאי שקט.. אמא שלי, אני רוצה לספר לה ולהיתיעץ איתה אבל אני מפחדת מהתגובה שלה. בדרך כלל אנחנו פתותות אחת עם השניה חוץ מבקטע הזה, היא נורא שמרנית בקשר לדברים שקשורים למין ולילדה הקטנה שלה ולא מוחנה לקבל את העובדה שאני כבר לא כל כך קטנה. אחרי חודש שהינו ביחד היא שאלה אותי אם אנחנו מיתנשקים, אז אני לא רוצה לתאר לעצמי איך היא תגיב לזה..... כל זה היה בסדר כל עוד אני לא מספרת לה אבל אני מרגישה רע עם זה שזה קורה מאחורי הגב שלה , אני רוצה לשתף אותה בזה.... איך???????

lalli

New member
בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!

תענו לי בבקשה על ההודעה הזאת, אני כבר כמה ימים בדיכאונות מיזה, אני מרגישה שעשיתי משהו לא בסדר....

גרא.

New member
טלי,הקושי שלך לספר לאימך,מובן.אבל

לא תוכלי להתחמק מלספר לאימך את שעבר עלייך.והשאלה היא רק איך.הדרך הטובה להתמודד עם הצורך בשיחה קשה,כזו שתגרום אולי לתגובה רגשית חריפה,היא, לשוחח לא בבית,אלא במקום ציבורי,כמו פינה שקטה ומחוממת,בבית קפה.מקום, שעשוי למתן את התגובה הרגשית האינסטינקטיבית של אימך,עקב גישתה השמרנית כדברייך למין,והקושי שלה להפנים ולקבל,שאת כבר אשה,בוגרת,ואחראית,היכולה וזכאית לנהוג כרצונך.השיחה חייבת להיות בגובה העיניים,ובכנות,בלי להסתובב סחור סחור.יתכן,ותופתעי נוכח תגובה,אחרת,אולי דווקא מבינה יותר,שאמך תגיב טלי,ברוב המקרים,כשנדמה לנו שההורים אינם יודעים,מסתבר עפ"ר,כי אמהות, כמעט תמיד יודעות,מרגישות,ובסופו של דבר,גם מבינות.לכן כפי שאזרת אומץ כדברייך,לעשות את זה בפעם הראשונה.אזרי את אותו האומץ,לספר לאימך,עלכך. את תכנסי עימה לוויכוח,אלא פשוט ספרי לה,מה שבא לך..גם אם תכעס,היא לבסוף,תבין,ותשלים. בהצלחה.

בטח שתוכלי להתחמק מלספר לה!!!!!

סליחה, אבל באיזה שנה אנחנו חיים?... ממתי צריך לספר להורים על קיום יחסי מין? ועוד בגיל 18?!?! בדיוק בשביל זה יש אחיות גדולות, ואם אין אז לחברה טובה. תספרי רק למי שאת יכולה ליהיות פתוחה לגמרי איתו וכנה ותדעי שתוכלי לקבל ממנו את אותה כנות בחזרה. רק למי שאת סומכת עליו ב200 אחוז. וזה בהחלט לא חייב ליהיות אמא. ואם היא תנחש, אז היא תנחש. את יכולה לבחור להגיד לה כן או להכחיש או אפילו לא לענות. זה כבר ממש לא העסק שלה, את בחורה בוגרת. גרא, אתה דנת על הפעם הראשונה שלך עם ההורים שלך?... אני בספק.

גרא.

New member
ישנן כל מיני מערכות יחסים הורים-ילד

ילדים.כאלה,בהם יש ערוצי תקשורת גלויים,ובאחרים,אין כלל.השאלה לא היתה אם היא שפנתה,חייבת לספר,אלא איך.כיוון שהיא חשה צורך עז לספר לאמא,עקב דפוסי היחסים שלהן,והסתרת יחסי המין שלה מעיני אימה,נראה לה כמוקש זמן ביניהם.מי אני,או את,או אתה, שיטיף לה מוסר :"ממתי צריך לספר להורים על קיום יחסי מין? ועוד בגיל 18?".התחמקות מלספר,אינה מעידה על בגרות,אלא יותר על פחדנות מהתמודדות עם האמת,ועם חוסר בגרותה ,אולי של האם..אז דניאל של מורן,את/ה בוחר/ת שלא לספר.בנות רבות,חושבות שאולי כדאי שאמא תדע,מה רע בכך?

שום דבר לא רע בזה, ואם יש יחסי

קירבה כאלה שמאפשרים דיבור חופשי על נושאים אינטימיים אז בכיף. אבל לפי איך שהיא תיארה את אמא שלה נראה שהאם די מיושנת בדעותיה כשהיא באה ושאלה אותה אם הם כבר מתנשקים.. ככה שבמקרה שלה לא נראה שיש עם מי לדבר. דניאל- אמא של מורן, שמקווה שבבוא העת הוא ירגיש חופשי לדבר איתי על נושאים כאלה.

למעלה