עיצוב עץ ע"י "מתחיל"?

עיצוב עץ ע"י "מתחיל"?

כפי שסיפרתי בעבר מתקימת תחרות בפורם אחר בו אני משתתף. נדהמתי לראות את אחד העצים שהוגש לתחרות ע"י חובב בונסאי עם שנת נסיון אחת! לאחר שקבלתי את רשותו, הופתע מאוד שאני מתעניין בחובב מתחיל כמהוא, סיפר לי ממי הוא מנסה ללמוד ומעריך את עבודותיהם - ולטר פל וקימורה. הוא בחר לעצב עץ מסוג ערר סאן חוזה שנקנה במשתלה רגילה.

התיחסות שלי

בעיקר מטרידה אותה העובדה שבחר ליצור כל כך הרבה "שירי" (הסרת הקליפה). עיצוב כזה דורש ממוחיות רבה על מנת שעץ ישרוד ולא כדאי לעשותו בצורה ניכרת כל כך בעיצוב ראשוני - לדעתי ספק עם העץ ישרוד. הנקודה השניה - כוון ה"ג'ינים" התחתונים (ענפים שבורים חשופים), הם נוגדים את הכוון ה"טבעי" שניסה ליצור האומן עץ שעוצב ע"י הרוח.... ס"ה הלואי עלי... :)

סן תאי

New member
עבודה מדהימה

אבל באמת המחשבה הראשונה שמיד 'קופצת' היא מה הם סיכוייו של העץ לשרוד.

funis

New member
עיצוב ערער

אל:כרמי אכן תמונה לענין!! עיצוב מדהים,הצגת תמונה של עיצוב לפני ואחרי תורמת המון. הצגת התמונות בפורום של עצי בונסאי ללא שם והסטוריה לא מענינת .

minigan

New member
כוון ראשוני של ענפים סחופי רוח

קודם כל באמת כל הכבוד לבחור. לי אישית אין בעיה עם שאריות הענפים הפונים לכל הכוונים ואסביר מדוע. בקישור המצורף מגדירים בקצרה את הסגנון סחוף הרוחות כך: Fukinagashi-Windswept The windswept style is also a good example of trees that must struggle to survive. All the branches and also the trunk grow to one side as though the wind has been blowing the tree constantly in one direction. The branches grow out on all sides of the trunk but will all eventually be bent to one side. הגיוני שעץ מצמיח ענפים לכל הכוונים ומיד אחרי שהם צצים הם מתכופפים בקשת (כי הם עדיין גמישים ) לכוון הרוח. בשלב הבא בגלל עודף משקל וסופות חזקות חלק מהענפים נשבר בנקודה החלשה שהיא הכיפוף וכך מקבלים את המיבנה של הבונסאי שהצגת ושל האיור שצירפתי מהאתר המקושר. לי יש בעיה עם הכוון של "ענן" העלווה הפונה לכל עבר. בניגוד לענפים העלים והענפונים עליהם הם נישאים מושפעים הרבה יותר חזק ומהיר מרוחות. את זה ניתן בקלות לשנות בהמשך הדרך.

התיחסות שלי

למען הסר ספק - התמונה בהתיחסות שלי עברה שיפוץ - הענפים בתוך העיגול האדום בצד שמאל קוצרו ושפצו כך שאינם פונים "כנגד כוון הרוח" - זאת לדעתי היה לעשות בעיצוב המקורי.

למעלה