עיצוב משחקים

Skyballa

New member
עיצוב משחקים

שלום אני רוצה ללמוד לעצב משחקי מחשב .. אבל לא ברמה של סרטי פלאש אלא לבנות סרטים של ממש כמו GTA וMAFIA כשהדגש הוא על הצד האומנותי.. איפה לומדים דברים כאלה באוניברסיטה ואיזה מקצוע זה נחשב?

ahillel

New member
אין מקצוע מוגדר כזה

אחרי שבונים את הדמויות ואת האנימציה שלהן, ואת הנוף הכללי של המשחק (שאלה החלקים הקשים), פשוט נותנים להם הוראות לאן ללכת ומתי, וככה בונים סרטים כאלה.

Skyballa

New member
כן, אבל

אותם אנשים חייבים להיות בעלי חוש טכני או אמנותי מסוים לא? בכל זאת חוץ מהשפת מחשב יש כאן דמויות .. ואם לבנות את הדמויות הן החלקים הקשים זה מצוין בשבילי כי הדגש בשבילי זה הגרפיקה ולא התכנות אז מה כדאי ללמוד? הנדסת תוכנה? עיצוב גרפי? מולטימדיה?

freak2100

New member
נראה לי שמולטימדיה...

אבל אני ממש לא יודע
בעקרון זה דווקא תחום קצת יותר מפותח בארץ, ז"א יותר מפותח מתחום פיתוח משחקי המחשב אבל אני לא יודע מה צריך ללמוד בשביל זה... בכל מקרה, יש פורומים יותר מתאימים לנושא הזה בתפוז - נסה פורום תלת מימד או פורום אנימציה.

TerminalFrost

New member
יש מסלול לעיצוב משחקי מחשב בבית-ברל

פרטים בלינק: http://www.beitberl.ac.il/DataPages/DataPagesPreview.asp?ID=3944 אין לי כל קשר למכללת בית ברל ואני לא בא לפרסם אותם, אבל ממחקר אישי שעשיתי הם המקום שיש בו את המסלול המושקע והמסודר ביותר בארץ שקשור לבניית משחקי. אמנם לא מדובר במסלול לתואר ראשון אבל הוא נותן הכשרה בהרבה תחומים שקשורים למשחקים. גם במכללה למנהל יש כמה קורסים.

freak2100

New member
ממה שאני שמעתי על בית ברל

זה המסלול היחיד בארץ שקשור לבניית משחקים, והוא לא משהו בכלל...

mariag

New member
ברל

הלימודים בבית ברל הם אוריינטד לייזמות בתחום משחקי המחשב. מעצם הדברים לא תראה יוצא משם משחק AAA הבא שלשם הפקתו נדרש צוות של 100 איש. החבר'ה שם הם אנשי קריאטיב ולא יוצאי מדעי המחשב. בסוף מאי יש כנס ענק בבית ברל, שם הסטודנטים יראו את עבודות הגמר שלהם. אני חושב שזה מבחן טוב מאד לראות מה הרמה של הלימודים ובכלל היכולת שלנו בישראל לפתח תכנים שרלוונטים לחו"ל. אני חושב שהפרוייקט המנצח הולך להציג בigf שמי שלא מכיר, כדאי להריץ חיפוש בגוגל על התערוכה הזו

idc1

New member
בבינתחומי הרצליה יפתח השנה מסלול בלימודי משחק

בשנת הלימודים שתיפתח באוקטובר 2007, יפתח בבינתחומי הרצליה מסלול ללימודי משחקי מחשב. היתרון של המסלול הוא שמדובר בהתמחות במסגרת לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב ונכון להיום, למיטב ידיעתנו, מסלולים אחרים בארץ אינם מקנים תואר ראשון. גילוי נאות, אני נציגה של הבינתחומי הרצליה.

De-Panther

New member
בסופו של דבר אתה...../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

תצתרך לעבוד עם הרבה תוכנות של גרפיקה בשביל זה אם זה פוטושופ(ודומיה) בשביל תמונות וטקסטורות אם זה תוכנות לגרפיקה תלת מימדית - כמו מאיה או מקס3D ושאר התוכנות בסגנון - בשביל דמויות ורקעים במשחקי תלת מימד בקיצור - יש מספיק מה ללמוד בתחום הספציפי שאתה רוצה - שהוא לא קשור לתכנות... אלא רק לעיצוב לפי מה שאני יודע זה דברים שאנימטורים לומדים - אני מניח שבפורום אנימציה או בפורום תלת מימד יוכלו להמליץ לך על קורסים שונים או מסלולים שונים

TerminalFrost

New member
תעיף מבט בכמה מהלינקים כאן

המצב בחו"ל הרבה יותר טוב ומגוון מבחינת לימודי משחקי מחשב.

Hamsta

New member
אני מבדיל בין עיצוב לגרפיקה.

עיצוב - game design - קשור בחשיבה על רעיונות, כתיבת מסמכים, שמירה על איזון (שלא יהיה קשה מדי או קל מדי) עיצוב שלבים וכו. ללכת בשביל הזה מומלץ לבנות מודים, להיכנס לצוות בדיקת איכות, להתחיל לכתוב מסמכים, ולהבין שייקח זמן עד שמישהו ירצה לפתח משחק שחשבת עליו. בבתי הפיתוח הגדולים, ניתן למצוא גרפיקאים שמתמחים באזורים שונים - עיצוב דמויות בתלת-מימד, עיצוב סביבות בתלת-מימד, עיצוב ממשקים (GUI), אנימטורים. אפשר לקחת קורסים בתוכנת תלת-מימד, למשל 3dsmax או Maya, אפשר ללמוד אנימציה, עיצוב גרפי (עדיף עם דגש על אינטראקטיב) ללמוד איור, עיצוב תעשייתי (שלא מוגבל ל CAD).

freak2100

New member
זה נכון, אבל

ממה שכתב שואל השאלה היה מובן שהוא התייחס ל"עיצוב" מהבחינה הגרפית

Hamsta

New member
היא גם אמרה משהו על סרטים?

כנראה שהתכוונה למשחקים, אבל יש גם אנשים שמתמחים בסרטוני מעבר.

yoniBLA

New member
השאלה היא מה אתה רוצה לעשות עם זה,

האם זאת השאיפה שלך למקצוע בחיים, או שאתה סתם רוצה להשתעשע קצת בזמנך הפנוי. אם א' היא האופציה הנכונה, כדאי שתלמד אמנות. יש מגמות שעוסקות הרבה בכלים טכנולוגיים (אנימציה, ממשקים וכו') בבצלאל או שנקר. אם ב' (ובעצם זה נכון גם כתוספת לא') - יש קורסים מעולים (עולים כסף כמובן) אונליין: http://www.animationmentor.com/index.cfm

למעלה