עיצוב מספרים ב SQL Server

guy doron

New member
עיצוב מספרים ב SQL Server

שלום לכולם אני צריך לעצב מספרים (פסיקים לאלפים, ספרות אחרי הנקודה) בתוצאות שאילתה שאני מריץ ב SQL Server . כיצד מעצבים מספרים ב sql? גיא

גרי רשף

New member
היכולות של SQL SERVER די מוגבלות כעת

החל מגרסת 2012 תתווסף אופציית FORMAT שתאפשר לנו לעצב כרצוננו את המספרים, אך כעת האפשרויות הקיימות- מוגבלות. יחד עם זאת: לא ראוי לעצב את המספרים ב-SQL SERVER עצמו אלא בכלי בו הנתון מוצג (אקסל? Reporting Services?..), בין היתר מפני שהעיצוב הופך את המספר לטקסט. אם אתה עדיין מתעקש לעצב ב-SQL SERVER עצמו- למה בדיוק אתה רוצה לעצב?

guy doron

New member
אין לי ברירה...

הכלי שלוקח את תוצאות השאילתה ומציג אותם לא יודע לפרמט מספרים. אני צריך להגדיר ספרות אחרי הנקודה ופסיקים לאלפים. את הספרות אחרי הנקודה אוכל לפתור בעזרת פונקצית Round. אבל מה לעשות עם הפסיקים של האלפים?

pitoach

New member
כל היכולות הקשורות למתודות (פונקציות) הנ"ל

כבר קיימות היום מדובר בסך הכל בשימוש במתודות של CLR שמייקרוסופט הכניסו עבורינו כבר בגרסה הבאה אבל ניתן להכניס אותן לכל גרסה שמאפשרת CLR לבד (מSQL 2005 כמובן). אלו לא התוספותל החזקות של 2012 אלא רק תוספות של נוחות עבודה (בעיקר למי שלא עובד ב Dot.Net) * לעיתים יש עדיפות ענקית בעבודה בצד השרת נתונים ובהעברה של הנתונים כבר מפורמטים לאפליקציה (לדוגמה אם המשך השאילתה צריכה את הפורמט על מנת לבצע סינונים או פעולות עיבדו בנתונים עצמם) ולעיתים הפוך
כל בעיה לגופה כמובן

למעלה