עיצוב מטבח

רעותז4

New member
עיצוב מטבח

שלום,
רכשתי דירה מקבלן במצב מתקדם ועכשיו אני צריכה להחליט על המטבח.
גודל המטבח הינו 8.7 מ"ר (מצ"ב 2 תצלומים, הצילום של המטבח שהקבלן נותן הינו צילום מראה), אני לא מתכננת לעשות שינויים מבחינת הגודל, נק' חשמל גז וכו'. מאוד התבאסתי שבמצב הקיים אני לא יכולה לעשות מזווה אז אני מנסה לחשוב על פתרונות אחרים. אני רוצה לעשות אי צמוד לקיר וחשבתי אולי בתוכו שיהיה המזווה. כמה מגירות ואיזה גודל מומלץ בכדי שזה ישמש אותי כמזווה? והייתי שמחה לשמוע על המלצות לניצול מקסימלי של החלל. לציין שליד המקרר זו יחידת built in.
תודה,
רעות.

מרי פופ

New member
אגב, הדירה ממש חמודה ויש פוטנציאל

אם אתם לא חייבים את החדרון היה אפשיר להגדיל את המטבח ולספח חלק לארון לארון לחדר ההורים.

רעותז4

New member
צריכים את החדרון...

חשבנו אולי להאריך את ה-ר׳ בכדי להוסיף מזווה...
מה את חושבת? בכמה להאריך את הקיר בכדי לא לגרום לפגיעה בחלל הבית?
נשמח לשמוע את המלצתך!

רעותז4

New member
הוספה של מזוודה והגדלת המטבח

בהמשך להתייעצות הקודמת..חשבתי להגדיל מעט את המטבח לכיוון הסלון, ז״א לשבור את הקיר הקטן של הר׳ (ליד המקרר). בכמה מומלץ להגדיל על מנת שיכנס לי מזווה ושלא יפגע משמעותית בגודל החלל. (מצב למעלה תכנית הדירה)
תודה.

מרי פופ

New member
את יכולה לעשות מזווה בשינוי מינימלי - בילט אין מתחת לכיריים

מחייב רק עוד נק' חשמל צמודה לזו של הכיריים.
לצד המקרר מזווה ולא ארון בילטאין, אפשר לשלב קלאפה למיקרו מעל מזווה עד לגובה 130 בערך.
אי שצמוד לקיר שבצד אחד שלו יש מגירות אחסון מאוד חשוב. להקפיד על מרחק של 120 מהצלע של הכיור כיריים.
בתוך האי את זקוקה למגירות לכלים בהחלט אבל זה לא נותן מענה מספק למזווה של מזון.
שימי לב שלפי התקן הכיריים צריכות להתרחק ב 30 ס"מ מהקיר של החלון.

רעותז4

New member

תודה רבה!
בהנחה שהדירה נשארת כמו בתכנית כמה מגירות מומלץ לעשות במטבח כך שיהיו מספיק מקומות איחסון וניצול מקסימלי של החלל?
בנוגע ליחידת בילט אין-אני יכולה לשים שתי מגירות מתחת לתנור ועוד 3 מגירות מתחת לכריים ואם אני עושה מזווה המגירות מתחת לכריים מתבטלות לי לטובת התנור, האם זה באמת נותן לי יותר מקומות איחסון?
מה הגובה מיקרו שעליי לעשות אם אני רוצה שיהיה נגיש לילד, האם כדאי לתכנן את זה ככה או להישאר במידות הסטנדרטיות?

מרי פופ

New member
צריך פחות 3 סטים של מגירות גדולות כדי שיהיה אחסון ממשי

במזווה אפשר לשים יותר נשלפים נמוכים ולנצל יותר את המרחב של ה 60 הנ"ל.
אפשר גם מתחת לכיריים לשים ארון עם נשלפים אבל כולם ממש נמוכים ופחות נוח מנסיון שלי במטבח הקודם שלי.
מיקרו לשימוש של ילד יכול להתחיל מ 125 בקלות.

למעלה