עיצוב מטבח

bennyriz

New member
עיצוב מטבח

הי לכולם, אני משפץ דירה קטנה ישנה מהיסוד שמיועדת להשכרה, עם זאת המחשבה היא לעצב את הדירה כך שתהיה פרקטית גם בעתיד במידה ונרצה לגור בה.
צירפתי תכנון של המטבח הסלון וחדר השרות הצמוד למטבח שמיועד כחדר כביסה.
יש לי מספר שאלות
איך התכנון של המטבח באופן כללי ? מיקום של המקרר, תנור, כיריים וכיור ?
בהתחשב בחלל הקטן של המטבח האם המרחק בין הדלפק ישיבה מהתנור והמקרר הוא סביר ?
האם מיקום של המקרר בצד שמאל עם דלת פתיחה הפוכה זה נחשב חסרון רציני בדירה להשכרה ? או שברוב המקררים אפשר להפוך דלת ? כמה כדאי להשאיר רוחב למקרר ?
מכיוון שהקיר הגובל בין המטבח לחדר השרות (מאחורי התנור) עדיין לא נבנה ישנה אפשרות להחליף את מיקום המקרר עם התנור ולשקע את המקרר בקיר עד עומק הארונות או פנימה יותר האם זה לא יפריע שהמקרר יהיה ממש בחזית הכניסה לבית ושהמרחק הנדרש לפתיחה של הדלת יאלץ לדחוק את הדלפק ישיבה לתוך המעבר לסלון ?
מבחינת תאורה, איזה תאורה מומלץ למטבח / פינת אוכל/מעבר כניסה לבית ?
האם מספיק 2 מנורות לד דמויי פלאורוסנט בתקרה או שכדאי להוסיף תאורה במעבר ו/או מעל דלפק הישיבה ?
בין הסלון למטבח ישנה קורת בטון צמודה לתקרה שלא ניתנת להזזה והיא נמוכה 35 ס"מ מהתקרה (התקרה עצמה נמוכה והינה בגובה 2.50). האם שייך להנמיך את התקרה מעל הדלפק ישיבה ועד הקיר כדי לטשטש את הקורה ?

גלמיש1

New member
אמנם לט רואיםפ כאן את כל הדירה, אבל בהסתמך על דבריך

שמדובר בדירה קטנה - מה ההגיון לעשות 2 פינות אוכל ? יש לך עודף מקום?
&nbsp
פינת הישיבה בסלון כפי ששוררטה לא טובה היות שספה אחת חוסמת את הישיבה בשניה.
הישיבה ליד שולחן הכתיבה דחוקה בינו לבין הספה - ממש לא נוחה. וככה גם המעבר שהיא חוסמת אל ח.השרות.
ח.שרות סגור ואטום של 1X1 זה ממש צינוק. בדרך כלל יש אפשרויות שונות , וטובות יותר, למיקום מכונת הכביסה. אם תעלה את התכנית במלואה אולי נוכל לעזור בענין.
&nbsp
פינת הישיבה מתנכרת לחלון הגדול, ספה אחת עם הגב אליו והשניה במיקום וזוית שלא תראה אותו ואת הנוף ממנו. דוקא בדירה קטנה הפניה אל חלון/פתח גדול יש לה ערך מוסף של הגדלה של תחושת המרחב בתוך הבית.
&nbsp
יש איזו תפיסה מוטעית אצל אנשים שלדירה קטנה אין טעם לקחת איש מקצוע (ולשלם לו כמובן). זה הכי הפוך מזה - דוקא בדירה קטנה שכל סנטימ חשוב, ואין עודפי שטח, והכל צריך להיות מתוכנן נוח אבל יעיל וחסכני במקום - דוקא אז אין תחליף למתכנן מקצועי.
אם אתה רוצה לחסוך אתה לא חייב לקחת עיצוב נטו, סטיילינג וכו. אבל (לדעתי) אתה כן צריך תכנון מקצועי שידע לנצל כל יתרון ומשאב שיש בדירה. בודאי מבחינה עסקית זו ההתנהלות הנכונה.
&nbsp

bennyriz

New member
תוכנית דירה מלאה

הי, קודם תודה על התשובה.
אכן מדובר בדירה קטנה - 50 מר, צירפתי תוכנית מלאה.
אין באמת עודף מקום בדירה וזה הסיבה שאני גם מתייעץ פה. בכל מצב התוכנית העמדת ריהוט היא אופציונלית, שכן הדירה להשכרה ולא תהיה מרוהטת, למעט המטבח ולכן אני מתייעץ לגבי בנייה של המטבח.
שניתי את התוכנית והחלפתי את הספה הדו לחד מושבית כדי שבאמת לא יהיה צפוף וגם זה אופציה שלא בטוח תיושם תלוי בשוכר מן הסתם.
לגבי פינת האוכל, הרעיון בדלפק במטבח הוא פינת ישיבה קטנה לארוחת מהירות או עוד פינת עבודה עם לפטופ וכד' כאשר במגבלות המקום אי אפשר באמת לעשות פינת אוכל בסמוך למטבח. (תכלס אפשר להוריד אותה השאלה אם זה יועיל ויפנה מקום נחוץ או שלא ?) לכן ניסיתי ליצור מקום אפשרי לפינת אוכל קטנה נוספת בחלל הסלון למקרה שרוצים לארח בדירה (וזה גם מקסימום זוג נוסף)
אגב, הדירה עדין לא שופצה כך שזה עוד שלב שאפשר להזיז קירות אבל יש שני עמודים שאי אפשר להוריד שמגבילים מאוד במיקום שלהם והם ה"קירות" 20 שנראים בתוכנית (צמוד לספה הגדולה ולדלת של החדר הורים)
החדר שירות הוא לא מטר על מטר אלה 1.5 על 1.3 ומיועד רק כחדר כביסה /מחסנון. בגלל מיקום העמוד שכולא אותו חשבתי שאי אפשר לנצל אותו לשימוש אחר (חוץ מלדחוף לחלל שלו נישה של מקרר) וגם בגלל המקלחת הקטנה מאוד בלתי אפשרי למצוא מקום אחר למכונת כביסה אבל אשמח לשמוע על רעיון אחר שלא חשבתי עליו.
לגבי פינת הישיבה אשמח לשמוע על רעיון אחר לעיצוב יותר פרקטי או יותר טוב. אבל צריך לזכור שחלל הסלון צריך לכלול גם פינת אוכל וגם פינת מחשב.
אגב, אני מבין את החשיבות של כל סנטימטר בדירה קטנה וניצול חללים נכון, נכון אני לא עוסק בתחום אבל בגלל זה פניתי לבקש עזרה, אני מאמין שעם כמה טיפים והרבה חשיבה אצליח להגיע לבניה של תוכנית יעילה ופרקטית. אני גם לא שולל לשלם על זה אבל השאלה איזה תועלת תצא לי מזה בסופו של דבר יש לא מעט מגבלות בדירה חוץ מהגודל (לדוגמה, 2 כיווני אוויר בלבד, עמודים וקורות במרכז הדירה, וכד')?
כמו כן אחזור לשאלתי הראשונה עשיתי שינוי בעיצוב המטבח ורציתי לקבל הערות לגבי עיצוב המטבח. ספציפית לעניין מיקום התנור, כיריים מקרר וכיור. צירפתי תמונות נוספות.

bennyriz

New member
לעניין פינת הישיבה בסלון

בדקתי את הנושא שוב, בישיבה בספה הגדולה יש דווקא זווית מצויינת להשקפה על הויטרינה, ואז גם הקיר של הטלויזיה יהיה קיר נושא מעוצב.
איזה אלטרנטיבות יש לי למקם את פינת הישיבה ?
ההגיון שלי אומר שההקיר שעליו מונחת הטלויזיה צריך להיות מאונך לקיר שבו נמצאת הויטרינה
בהנחה שפינת הישיבה צריכה להיות מן הסתם מול הטלויזיה, אני לא מוצא הגיון למקם את הטלויזיה בצד של הויטרינה, ואם נמקם את הטלויזיה בקיר שבו נמצאת פינת האוכל אז שוב הפינת ישיבה עם הגב לויטרינה.
אוופציה נוספת להחליף בין מיקום הספה הגדולה לטלויזיה אפשרית אבל נראית לי פחות עדיפה כי היא תצור חללים שונים שפחות מתאימים למקם את פינת האוכל. ואז המקום היחיד שניתן לדחוס את פינת האוכל הוא ליד הויטרינה ואז פינת האוכל תהיה צפופה יותר ותסתיר את הויטרינה למי שיושב בספה.
צירפתי תוכנית לדוגמה..
עוד אופציה שנראית יותר טובה היא, פינת ישיבה בזוית כאשר הטלויזיה גם באלכסון.. פה הורדתי גם את הדלפק במטבח והקטנתי קצת את המשטחים במטבח. בתצורה הזו יש חלל גדול יותר בסלון אבל יש צפיפות בקירות וגם פה אחד מכסאות האוכל נחסם בעמוד, ופינת האוכל מסתירה את החלון לחצי מהיושבים בפינת ישיבה.
אני אישית גם לא אוהב זה את הרעיון שהטלוזיה נמצאת על קיר קטן. ושאין דלפק אכילה שפונה לטלויזיה שמאפשר לאכול תוך כדי צפיה בטלויזיה.
צירפתי גם לזה תוכנית, והדמיה אשמח לשמוע אם זו תוכנית יותר עדיפה ?

למעלה