עיצוב הכניסה לבית

meravmas

New member
עיצוב הכניסה לבית

שלום אנחנו בשלב התוכניות לבניית בית חדש. ועדין לא החלטנו מה אנחנו רוצים לראות כשאנחנו פותחים את הדלת. נא עזרתכם ברעיונות תודה

פיטנגו4

New member
הכניסה לבית

כשמדובר על בית פרטי, מתחילה משער הכניסה ! לא מהדלת של הבית ! אנשים נוטים לשכוח את זה ,וחבל. אם יש אדריכל - הוא אמור לתכנן מה רואים מכל נקודה בבית. שלבו אותו בנושא. אם אין אדריכל - אז מצאו כזה. אני אוהבת שהכניסה אינטימית, שלא נכנסים הישר לתוך החלל הגדול אלא שיש חלל כניסה, שהעין נמשכת הלאה ולא נתקעת בקיר, והכי רצוי - שמדלת הכניסה רואים את החוץ דרך חלון גדול או יציאה.

פיטנגו4

New member
לכך

שיש איזשהו חלל קטן, תחום בצדדים עם קירות או ארונות או איזשהו אלמנט גבס, לפעמים גם תקרה מונמכת ותאורה מיוחדת. רק אחרי שעוברים אותו מגיעים לסלון. הדלת "שקועה" ותחומה גם בחוץ וגם בפנים. היא לא במפלס אחד עם הקיר.

Omrekek

New member
אקווריום קיר או אחד ממש גדול

כמובן שזה דורש אחזקה

צימעס

New member
אל תשכחו

ארון עם מקום לדברים שזרקים ליד הדלת (נעליים, תיקים, כדורסל, הזהו-שצריך-לא-לשכוח-בדרך-החוצה-להחזיר-ל-, מעילים, כובעים)

כניסה לבית

בהחלט מקבלת את ההמלצה של פיטנגו להתחיל לחשוב על שביל הכניסה (אני אוהבת אותו מפותל ונותן תחושה של מסע קסום, לפני שנכנסים הבית) גם אני, אישית אוהבת מבואה קטנה שלא "מפילה" ישר לסלון. מקום שלרגע קטן משהה את הכניסה לבית, אבל מקום שנעים בפני עצמו, אם אפשר. מקום עם איזה רהיט, מקום למעילים, לזרוק את המפתחות, לנעלים...) מתוך מחשבה שילדים גדולים ירצו קצת פרטיות כשנכנסים הביתה, אני חושבת על מקום שאפשר להתמהמה בו ולקרוא "היי אמא, אנחנו הולכים לחדר"... וככה גם להכנס וגם לא. בכל מקרה, זה אישי. אני מתכננת עכשיו בית שהמזמינה פשוט לא מוכנה לשמוע על מבואה. רוצה ישר להכנס לסלון... (אני עדיין לא מוותרת לה ומנסה לתת לה כניסה ישר לסלון אבל עם מבואה. אבל זו כזו אני, מנסה להראות את כל האפשריויות) עוזר קצת, מה שכתבתי, או מבלבל יותר?

למעלה