עיצה?

עיצה?

טוב אז ככה, אני אם חד הורית מזה שנתיים. וזה קשה! בכל מקרה, עד עכשיו גרתי אצל ההורים שלי, וזה לא מסתדר. למדתי- ועזבתי את הלימודים עכשיו אני מחפשת עבודה בטירוף! אני עומדת למצוא את עצמי ברחוב אם אני לא אמצא עבודה/דירה בקרוב. אני צריכה עזרה! אני יודעת שבתור חד הורית יש לי הרבה זכויות שאני לא ממשת. אך מהן הזכויות? אתן יכולות לתת לי עיצות פרקטיות? כמו למי ללכת? ומה להגיד? אני מקבלת מזונות אבל זה פחות ממה שביטוח לאומי משלם (פחות מ2000 שקל). HELP!

shiri60

New member
כמה דברים..

את זכאית לסיוע בשכר דירה. כשיהיה לך חוזה, תגשי למשרד השיכון ותגישי בקשה. יש עוד שני גורמים שמתעסקים בזה. לא זוכרת כרגע את שמם. לגבי ביטוח לאומי, את יכולה לבקש הבטחת הכנסה. עד כמה שידוע לי זה עד תיקרה של 4000 ש"ח כולל המזונות. אל תתפסי אותי במילה, כי אף פעם לא ביקשתי. (אגב מזונות, ביטוח לאומי משלם מזונות עד תקרה של 2380 ש"ח, תלוי בהסכם שלך). סיוע בארנונה. 20% קבוע ועד 80% אם את לא עובדת או משתכרת מתחת ל-3200 לשתי נפשות (אאל"ט). תבדקי בעיריה. אגב, איפה את מחפשת דירה/עבודה? בן/ת כמה הילד/ה? בהצלחה

s h o o s h a

New member
הטבות לחד הוריןת

סיוע בדיור יש לגשת לאחת מהחברות המטפלות בנושא, להגיש בקשה לתעודת זכאות. על הבקשה להיות נתמכת באישורי שכר של 24 החודשים האחרונים, צילום תעודת זהות, צילום תעודת והסכם גירושין וחוזה שכירות. [נא בדקי מול החברות ובררי מהם המסמכים הדרושים לצורך הגשת הבקשה וכן היכן נמצא המשרד הקרוב לאזור מגורייך]. במידה ואושרה הבקשה לזכאות נקבע גובה ניקוד הזיכוי ובהתאם לכך סכום הסיוע. החברות המטפלות בסיוע לדיור הנן: חברת עמידר - טל. ארצי 1599-505-700 חברת מתן חן - טל. ארצי 2445* חברת מ.ג.ע.ר - טל. ארצי 1599-500-301 הנחה בארנונה חד הוריות אשר יציגו תעודת זהות יקבלו 20% הנחה. מקבלי הנחה גבוהה יותר הם אלו המקבלים אחת מהקצבאות הבאות: קצבת הבטחת הכנסה דמי מזונות מהביטוח הלאומי דמי אבטלה. יש להציג אישורים רלוונטיים לקבלת ההנחה. סך גובה ההנחה 70% הבטחת הכנסה תשלום הבטחת הכנסה נעשה לאחר מבחן הכנסות בהן נלקחות בחשבון כל ההכנסות שלך, כולל תשלום המזונות, בין אם הביטוח הלאומי משלם לך ובין אם אבי ילדך אמור לשלם עפ"י פס"ד ואינו משלם אגורה. גובה דמי הבטחת ההכנסה לא יעלו על התקרה בחוק [את התקרות כדאי שתבררי בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריך] ויהוו, כאמור, השלמה לסך הכנסותייך. פעוטון/ גנון לילד במעונות של ויצ"ו או נעמ"ת הנחה תינתן בהתאם למבחן הכנסות שיעשה כנגד הצגת אישורי הכנסה. במידה והאם אינה עובדת תצטרך להציג אישור המאמת את היותה מובטלת או מקבלת קצבה מהביטוח הלאומי. עבודה כדאי מאד לפנות ללשכת התעסוקה ולחפש עבודה. ייתכן כי תמצאי זכאית לקבל דמי אבטלה. [כדאי לבדוק ולברר בביטוח הלאומי]. כמו כן, כדאי ורצוי להעביר קורות חיים לחברות כוח אדם פרטיות ולהיות כל הזמן עם אצבע על הדופק. ניתן לבדוק באמצעות האינטרנט באתרי דרושים וכמו כן בעיתונים יומיים ומקומיים. בהצלחה

למעלה