עיצה קשור לגמילה

anat30g

New member
עיצה קשור לגמילה

דודו הוא תאום, בן שנתיים וחמישה חודשים. לא גמול. התאומים נולדו פגים, לדודו יש איזה עיקוב בהתפתחות, והוא לא מדבר עדיין - רק מקשקש בצורה שקשה להבין אותו, אחיו התאום כבר מדבר. בשבועיים האחרונים הוא מבקש להוריד את החיתול ואפילו מתפשט בעצמו ומוריד לעצמו את החיתול ומבקש לעשות בסיר. אולם כשהוא על הסיר הוא לא עושה כלום, אחר כך הוא יכול לעשות על הרצפה והסיר נמצא ליד. דעתי האישית היא שהוא לא בשל לגמילה - אבל בגלל שבגן יש ילדים שנגמלים הוא רוצה גם. אחיו התאום מתלהב ממשחק עם הסיר - אבל כמו דודו לא עושה עדיין בתוך הסיר, הוא לא מוריד את החיתול ביוזמתו - אבל כשאחיו מוריד את החיתול גם הוא לפעמים מנסה להוריד. אבל בעוד דודו החלטי בהורדת החיתול - לשם כך הוא מוריד את נעליו וגרביו, לפני שהוא מוריד את המכנסים ואפילו פותח את התיקתקים בגופיה... אחיו לא יתאמץ יותר מידי. בקיצור - נראה לי שהילד מת להפטר מהחתול - אבל לדעתי לא יצליח להיגמל... למישהו יש רעיון??? נמאס לי לריב איתו כל יום (לפחות 5 פעמים) על מנת להחזיר לו את החיתול בחזרה.

לאה_מ

New member
אולי תנסו pull ups במקום חיתולים?

כך יהיה לו קל יותר להרים ולהוריד אותם, וההורדה לא תהיה "סופית" (במובן זה שכאשר הוא יסיים הוא יוכל להעלות אותם בחזרה). אני לא בעד לנסות להתעמת עם הרצון שלו להוריד את החיתול. אפשרות אחרת זה "לסחוב" אותו עוד קצת עם החיתול. עוד חודש כבר יהיה חם ותוכלי לתת לו להסתובב בלי חיתול די הרבה. תציעי לו גם ישבנון, אולי זה יראה לו יותר מסיר (אצלי אף אחד לא עשה צרכים בסיר). נשמע לי שההחלטיות שלו לגבי הורדת החיתול, נכון שהיא לא בהכרח מבטאת מוכנות לגמילה, אבל היא בהחלט מבטאת רצון. אז מה אכפת לך לתת לו לנסות? מקסימום תעשי קצת יותר כביסה בשבועות הקרובים. תתייעצי גם עם הגננת. אם תתחילו במקביל בגן ובבית זה ילך יותר בקלות. אני לא חושבת שיקרה משהו רע אם תאפשרי לו להוריד את החיתול, ובעוד חודש תחליטי ששניכם לא בנויים לתהליך הזה, ושאת רוצה להחזיר את החיתול.

anat30g

New member
בלתי מוכן בעליל

היום הורדנו חיתול לניסיון... לא רק שניקיתי את הרצפה משלוליות - אלא גם ממלכודות... לילד אין סבלנות לשבת על הסיר ולאמא שלו אין סבלנות למשחקים (אמא, תראי סיר על הראש)... אשוחח עם הגננת בגן על פולאפס במקום חיתול... כי ברור שהוא לא מסוגל להיות בלי כלום.

נעה גל

New member
ענת, תקראי את התשובה של אפרת@הבית

למירי לגבי תחתונים על החיתול, יכול להיות שזה יפתור גם אצלכם את הבעיה. קישור

michal@gal

Active member
מנהל
היה לי סיפור דומה עם הבן שלי

כשהתחלנו את הגמילה, בשבועיים הראשונים היו שלוליות בלי גבול, וכבר התכוננתי להגיד לגננת שאני רואה שהילד בכלל לא בכיוון של גמילה, ואנחנו חוזרים לטיטול, כשפתאום "קליק" האסימון נפל, והילד תפס את הרעיון והתחיל לעשות בסיר. אני לא יכולה להגיד שאחר כך הוא היה מיד יבש, אבל מאז התחיל שיפור מתמיד.

למעלה