עיצה דחופה

yael1000

New member
עיצה דחופה

היי לכולם אני אמא לילד בן 6 היפראקטיבי בלי בעיות קשב וריכוז ילד חכם עים רמת אינטליגנציה גבוהה מאדצ אחרי שני איבחונים הומלץ לעלות אותו לכתה א לבית ספר מיוחד עים בעיות התהנהגות בקרתי באחד מבתי הספר ומאד התרשמתי לטובה השאלה שלי היא כזאת איפה אני לוחצת מתערבת ומקדת את העניין על מנת שבני יקבל את המיטב שהוא זקוק לו דרך אגב מדובר על בית ספר ברושים בתודה מראש אמא מיואשת

חני ב

New member
האם את יודעת שבי"ס ברושים

נחשב לבי"ס עם בעיות התנהגות קשות מאד?

זהבה נ

New member
חני, זה בית הספר לילדים שמתפקדים

ברמת פוטנציאל מעל לממוצע ויש להם הפרעת קשב, לעתים גם קשה. אבל היא מפריעה להם ללמוד. בבית הספר הזה מלמדים את התלמידים להאמין ביכולות שלהם ולהתמודד עם הקשיים שלהם שאת כל האנרגיות שלהם יכוונו לאפיקים החיוביים. הפרעת קשב היא לעתים הפרעה קלה אבל בדרך כלל זו הפרעה קשה. האים את מכירה את בית הספר המדובר מקרוב? ביקרת בו וראית שם את התלמידים? על סמך מה את קובעת? יש שם תלמידים עם הפרעות בקשב לא קשות במיוחד, כי הם לא מקבלים תלמידם שהפרעת ההתנהגות אצלם בשל גורמים פסיכאטרים. את יכולה להיות רגועה, אני ממליצה לך לבקר בבית הספר הזה. זהבה נ זכויות הורים

חני ב

New member
הייתי שם בביקור במסגרת לימודי חינוך

מיוחד לפני הרבה שנים, כשהוא היה במבנה הישן. אני פשוט מכירה מס´ ילדים שהופנו לשם, לכן כתבתי את הנ"ל. אני גם יודעת שבזמנו לא היו שם בנות. זה עדיין כך?

זהבה נ

New member
הלואי והיו משכפלים את בית הספר הזה

לעוד אזורים בארץ. אני הייתי מאוד רגועה אם הדבר היה כך. בנוסף ליצפאן יש עוד בוגרים מבית הספר הזה ואני בטוחה שגם הם חיים ומתפקדים בחברה שלנו ואנו אפילו לא יודעים על זה וטוב שכך. כי לנו ההורים מה הדבר הכי חשוב בילדנו?, זה שילמדו ויגדלו ויהפכו לאנשים אשר חיים בזכות עצמם בחברה וכאזרחים שומרי חוק. מה שמציב את אוכלוסית ADHD בסכנה כי מחקרית חלקם לא מצליח להיות אזרחים כאלה, נכון זה אחוז קטן יחסית שלא מצליח כלל ומגיע לפשע אלימות וסמים, אבל עדיין זה קיים וזו דאגתו העקרית של כל הורה ובמיוחד הורה לילד עם קושי כזה. זהבה נ זכויות הורים

זהבה נ

New member
יעל שלום, וברוכה הבאה לפורום המתרחב

שלנו כאן, את מזכירה בהודעה שלך את אחד מבתי הספר הטובים ביותר לילדים עם הפרעות בקשב. סתם לתת לך תחושה טוב את יודעת מי היה אחד מהבוגרים של בית הספר הזה, פעם הוא גם סיפר את זה בראיות בטלויזיה. את לא תצליחי לנחש מי?, אני חושבת שגם האחרים כאן לא יצליחו ,אז התשובה היא: "אלי יצפאן" הגדול, הוא סיפר על כך כמה וכמה פעמים בתקשורת, הוא מה זה ADHD , רואים עליו את זה חיצונית גם היום, לא?, אבל לזכותו יאמר שהוא כיוון את זה לאפיקים ולכיוונים החיוביים . בקשר לבית הספר הזה יש שם צוות נפלא ומנהלת מדהימה. יש לי שאלה האם התקבלתם כבר וזה בטוח? עד כמה ששמעתי למי שלא מאיזור מחוז תל אביב של משרד החינוך יש קושי להתקבל לשם בגלל שקודם הם אמורים לקבל את תושבי העיר תל אביב ואחר כך תושבי המחוז ורק אחר כך אם נשאר מקום הם מקבלים את תלמידי החוץ. שיהיה לכם בהרבה הצלחה, אני בטוחה. זהבה נ זכויות הורים

yael1000

New member
תודה תודה

היי אכן זאת השאלה שלי אני רוצה לדעת איפה בדיוק ללחוץ על מנת להתקבל לשם איפה להלחם איפה שצריך דרך אגב ביהס ארזים בראשל"צ מישהו שמע עליו גם עליו אני צריכה ביקורות תודה מראש

זהבה נ

New member
אני ממליצה לך לגשת לבתי הספר

בעצמך ולהתרשם. חפשי את הטלפונים שלהם במודעין, התקשריותנסי לקבוע פגישה עם מי שאחראי על קבלת תלמידים חדשים בבית הספר, הסבירי שבנך מועמד ללימודים אצלם ותנסי להגיע ולראות מקרוב ובפגישה הזו שאלי את כל השאלות המטרידות. לצערי לא ניתן להשפיע על בית ספר זה או אחר לקבל את הילד שלך, ככה עובדת המערכת: ועדת שיבוץ ברשות המקומית שלך מול ועדת שיבוץ בראשות המקומית המיועדת. לדוגמה: אם את מרעננה, אז ועדת שיבות בעירית רעננה צריכה לשלוח פניה לועדת שיבוץ בעירית תל אביב (ברושים שייך גאוגרפית לתל אביב) ולהמתין לתגובה של כן או לא התקבל, לצערי זה לוקח זמן כי תל אביב עדיין לא סימה את ועדות ההשמה שלה בעיריה ורק לאחר מכן, במידה וישאר מקום בבית הספר, היא תתחיל לפתוח את הפניות של הרשויות האחרות ולענות להן , כן או לא. לא ניתן לדעת מראש וגם אין קיצורי דרך. זהבה נ זכויות הורים

למעלה