"עיפות כרונית"

Sandy33

New member
"עיפות כרונית"

אני חושבת שאני סובלת מעיפות כרונית אני כבר כמה חודשים מרגישה תשישות עיפות , זה התחיל לי מהשפעת קשה שהיו לי בה סחרחורות חזקות מאוד וחוסר איזון של הגוף צפצופים באזניים <דרך אגב איך אפשר לטפל בציפצופים באוזניים?> כאביי שרירים כאביי ראש מזג האוויר משפיע עליי מאוד איך אני אמורה לטפל בזה ? והאם הרפלקסולגיה תעזור לי ?

0 אור 0

New member
הי סנדי

תופעות כפי שאת מתארת יכולות לנבוע מכל מיני גורמים, שונים ומשונים - אם אמנה רק הטריוויאליים ביותר : חולשת המערכת החיסונית (מה שהיו שולחים פעם ל"הבראה"), מחסור בויטמינים, חוסר איזון המערכת ההורמונלית ועוד סיבות רבות ומגוונות. אני מציעה לך להגיע קודם כל לאבחון ורק לאחר מכן לטפל. אם כי כמובן שיש דברים שיעזרו בכל מקרה כמו: אכילה יותר מאוזנת ובריאה (יותר ירקות ופירות ודגנים מלאים), הרבה מים, מנוחה, תנועה - בעיקר באוויר הצח. טיפול רפלקסולוגי יכול לעזור לך לחלק מן הגורמים שיכולים לגרום למצבך, או שהוא יכול להיות טיפול משלים לטיפול שבבסיסו תזונתי או אחר - בכל מקרה, החשוב ביותר הוא האבחון של הגורם.

avorly

New member
Sandy33 , ברוכה הבאה בצל פורומינו

התופעות שאת מציינת יכולות גם להראות על אלרגיה, תופעה שקיימת ב- 30% מהאוכלוסיה בישראל. אני מצטרפת להמלצה של אור לגשת למטפל/ת לאבחון מלא. אם אפשרי- רצוי שהמטפל/ת י/תעבוד בכמה שיטות טיפול. המשיכי לעדכן אותנו. אשמח לענות על עוד שאלות.

vca

New member
אני בעד אור - קודם בדיקות

כדי לברר מצב ולשלול גורמים שונים עדיף לבקר אצל רופא המשפחה ולבצע מספר בדיקות. אחרי שיש תוצאות ואחרי התייעצות עם רופא המשפחה אז אפשר ורצוי לדבר גם עם מטפל משלים. תרגישי טוב ובהצלחה.

Sandy33

New member
הייתי אצל הומופת והוא אמר לי כך

לעשות דיאטה של ירקות פירות וחלק מהירקות הוא אסר עליי לאכול כמו תפוח אדמה רגיל חצילים וכרוב וכרובית , ומה זה קשה לי עם זה אני לא יכולה לשנות מקצה לקצה את התזונה שלי כן מערכת החיסונית שלי לא הכי טובה וחסר לי ברזל ו-B12 יש לי לפעמים חרדות שמפריעות לי בחיי היום יום מקווה שיש מוצא למצבי...........

avorly

New member
Sandy33 ,

כמה זמן את כבר עושה את השינוי התזונתי? האם קיבלת גם רמדי כלשהי?

שלום סנדי

אורלי "שלפה" אותי מפורום רפואה משלימה (אני הומאופתית) וביקשה ממני להתיחס למה שכתבת. אני לא בטוחה שהיית אצל הומאופת מכיון שאצלינו בד"כ מקבלים תרופה הומאופתית (כדורים מתוקים או טיפות בטעם אלכוהול) ובד"כ לא המלצות תזונתיות, למעט קפה. אולי זה היה נטורופת....? שבת שלום עירית

0 אור 0

New member
עירית, בנושא הומאופתיה

אני הייתי פעם בטיפול אצל הומאופת (אם כי אני מודה שהייתי מאד לא שבעת רצון ובסופו של דבר הפסקתי להיעזר בו) - ובנוסף לטיפות הוא נתן לי גם המלצות תזונתיות בחלק מהזמן - קיבלתי דף שלם עם הנחיות מה כן, מה לא ומה נייטרלי.

avorly

New member
עירית תודה על ההתגייסות

ההיכרות שלי עם הומאופטיה היא לא מעמיקה, אך למרות זאת ידוע לי שאין באמת שינוי תזונתי אצל הומאופטים. היה חשוב לי מאוד שהומאופטית תגיד את זה. ושוב-

*g99

New member
דיאטה של ירקות פירות ?

ומה עם שאר המזון כמו פחממות וחלבונים? לידע כללי,אין כזה דבר דיאטה של סוג אוכל מסויים.הגוף שלנו זקוק להכל,יש כאלה שצריכים להפחית או להוסיף במינון,אבל בשום אופן לא להגיע למצב של דיאטה של אחד מהמזונות.

לפי הרשימה שקיבלת

אני מניחה שהמטפל הוא נטורופת. הרשימה כדיאטה לא נראית לי נוראית כ"כ ואם זה מטפל שעזר לך עד כה ואת סומכת עליו כדאי לנסות ולהשקיע הלאה. אני רוצה להדגיש שהמומחיות שלי איננה תזונה אלא הומאופתיה ובינתיים לא ברור לי אם את מקבלת במקביל גם תרופה הומאופתית כלשהיא. חשוב לי להדגיש- ניתן לעשות דיאטה יחד עם טיפול הומאופתי אבל אין חובה כזאת. בהצלחה עירית

avorly

New member
לגבי הדיאטה-

נראים לי שילובים מוזרים. מתוך הכרותי עם התזונה, יש פה כמה דברים שלא מסתדרים, גם אם המטפל הנ"ל הוא נטורופת.

Sandy33

New member
תודה רבה על התגובות ............

אני אצור איתו קשר טלפוני ואני אדבר איתו אולי הוא יחליף לי את זה בתרופה או שיוסיף תרופה הומאופתית תודה רבה לכם

למעלה