עיסקית במקום בלב ברעננה

vicz

New member
זו רק אני או שהמנה קטנה?

נראה חצי מהפרוסה הרגילה שמקבלים במנת סלמון...
אולי אני טועה...

inבאלי

New member
דווקא המנה בסדר גמור

הצ'יפס היה מאותו סוג שלנו , השניצל "אמיתי" והכל הוגש עם ירקות חתוכים שגם אותם הוא חיסל.
באופציות של העיסקית, הילד בן ה-11 לא מצא עניין רב. למצוא מנה שתקרוץ לו גם מבחינת המרכיב העיקרי וגם מבחינת התוספות היה בלתי אפשרי.

אגב, תחילה הוא רצה להזמין פסטה ברוטב עגבניות, ואני מודה שחשבתי שזה לגמרי דבילי ומיותר לשלם 58ש"ח על פסטה ברוטב עגבניות.
גם אם מדובר ברוטב מושקע, ההנחה שלי היתה שזו מנת ילדים פשוטה, מחומרים זולים יחסית ולא מנה מושקעת ומתוחכמת. בקיצור מנה בתמחור שערורייתי.
עם קצת הכוונה שלי הוא בחר בשניצל וצ'יפס., ועדיין בהתייחס לעיסקית, ברור שזה תימחור גבוה ללא פרופורציה.

Gרר

New member
ספר את זה לויצו גבעתיים

מיום שהיא יכלה לטעום אוכל השתדלנו לחשוף את הקטנה לאוכל "אמיתי" לא רק בבית אלא גם במסעדות. למזלנו היא גילתה פתיחות ראויה לציון ולמרות שיש לא מעט דברים שהיא אוהבת, בעיקר בתחום הירקות הן הטריים והמבושלים (עגבניה זה איכסה ושעועית זה מגעיל), זה מתקזז לה עם לא מעט דברים שילד טיפוסי נמנע מהם והיא דווקא אוכלת בחדווה ולא פחות חשוב - שבדרך כלל היא לפחות מוכנה לטעום, שזה הדבר הכי חשוב בעיניי, והיא יודעת שאם היא טועמת ולא אהבת אז לא קרה שום דבר.

בגן הקודם הקפידו על תפריט יחסית סביר. בצהרון של הגן העירוני דווקא על פניו נשמע שיש לא מעט אופציות ראויות (עוף, קציצות, וכו') אבל כנראה כ"גיבוי", שלא יקרה מצב שילד לא אוהב משהו אז ההורים שלו יבואו בזעקה שהוא לא אכל כלום, הם גם מכינים מדי יום שניצל. ומילא שניצל נורמאלי... מדובר על שניצל תעשייתי מהזן הגרוע אבל בגלל שזו אופציה ש"קיימת" מבחינתה אז יוצא שכמעט כל יום היא מוותרת על האופציה הנורמאלית ובוחרת בשניצל הארור.

האישה דיברה אתמול עם הסייעות שם שכשיש משהו שהוא לא שניצל - שיתנו לה את האופציה השניה ולא את ה"שניצל". נקווה שזה יעזור... אבל עצוב שמראש מניחים שילדים לא יאהבו אוכל "רגיל" אז נכין תכנית גיבוי. מניסיון של הגן הקודם ששם היתה אופציה אחת לבחירה - יוצא אולי יום בשבוע שהילד מעדיף להמנע מהעיקרית. ברוב המקרים הילד אוכל כי זה מה שיש וכי זה מה שכולם אוכלים מסביבו.

אבל אם היא רואה סביבה עשרים ילדים שאוכלים כל יום שניצל עם קטשופ (ועל אחת כמה וכמה שקטשופ הרגלנו אותה שאוכלים רק עם מה שמתאים לקטשופ כמו שניצל או צ'יפס) אז מה הסיכוי שהיא תהיה היחידה שתבחר באופציה אחרת? כשכולם מסביב מתענגים על שניצל ברור לגמרי שגם היא בסופו של דבר תיישר קו עם המכנה המשותף המזוויע של אוכלי שניצל תעשייתי שהשד יודע מה דוחפים בפנים יחד עם קטשופ.

בצורה שזה נעשה זו ממש השיטה הבדוקה לקחת ילד נורמאלי ולדפוק לו את ההרגלים.

יכול להיות שפשוט טעו בהגשה..הרי אמרת שחברתך

קיבלה את המדיום ואת את המדיום וול...

לא ממש מבינה למה התאכזבת, הרי המסעדה הציעה להכין חדש...

תודה על הדיווח והתמונות :)

inבאלי

New member
ברור שטעו - זה מה שכתבתי

ואכן הוצע לנו פתרון, אבל, כמו שכתבתי, הוא לא היה מעשי כי היינו קצובות בזמן ולא יכולנו לחכות שיכינו המבורגר חדש.
ברור שזה לא נעשה בכוונה במטבח או על ידי המלצר, אבל זה עדיין מבאס לאכול המבורגר שהרגו אותו לגמרי במטבח....
יכול להיות שאם מזמינים שתי מנות זהות בדרגת עשיה שונה על המלצר לוודא שכל סועד מקבל את המנה בדרגת עשייה שהזמין. סתם נקודה למחשבה.

את צודקת....הטעות הזאת הייתה יכולה להימנע

בקלות אם המלצר היה שואל מי הזמין זה...
קרה לי כמה פעמים שהייתי קצובה בזמן וקרתה טעות ולא היה לי זמן לחכות למנה חדשה....

היו כמה מקומות שזיכו על אותה מנה....מחווה נחמדה שגרמה לי לחזור בדרכ ולתת צאנס נוסף...

ליה777

New member
על הטעויות במידת עשייה משלמים

וזה פשוט מעצבן, כי עד שעושים חדש, כבר הפרטנר מסיים את מה שיש לו... ואז לא אוכלים ביחד
במצבים כאלה צריך לקבל פיצוי של המנה לדעתי או לפחות חלקה

החתולית

New member
על הדיווח

את עניין החלפת המנות ניתן היה למנוע בקלות, אילו בעת ההגשה, המלצר היה שואל למי מיועד כל המבורגר.

בסך הכל תיארת ארוחה סבירה, ואילו היה לך יותר זמן, היית מקבלת המבורגר חדש עשוי במידה הרצויה.

למעלה