עיסוק בהחזרי מס

greyal

New member
עיסוק בהחזרי מס

שלום רב מי רשאי לעסוק בהחזרי מס? האם צריך להיות יועץ מס או מנה"ח? היכן העניין מוסדר בחוק או בפקודת מ"ה? האם צריך לפתוח עסק מסוים כדי לעסוק בזה, לדוג' רק חברה בע"מ או שמספיק עוסק מורשה? ושאלה אחרונה- ידוע לי שההחזר נכנס לחשבון בנק בנאמנות של זה שעוסק בהחזרי המס והוא מעביר אותו ללקוח בניכוי עמלה. שאלתי היא איך זה בדיוק עובד עניין חשבון הנאמנות הזה תודה רבה

spisi1

New member
תשובה לגביי עיסוק בהחזרי מס

שלום, ראשית כל כל אחד יכול לבצע החזרי מס,מן הסתם יועץ מס יודע את חוקי המס ומכאן את זכויות הלקוח, כך שיכול לבצע החזר גדול יותר. בפקודת מ"ה ההרשאה היא לגביי הייצוג בפני רשויות המס. על מנת לעסוק בתחום הינך יכול לפתוח תיק ולהיות עצמאי..(עוסק מורשה) במילוי הטפסים עבור הלקוח נרשום את פרטי הבנק וללקוח ניתן את סכום הנטו.

החזרי מס

כיום מס הכנסה מבקש לרשום את פרטי חשבון הלקוח, כלומר מגיש הדוח (מבקש לצרף המחאה מבוטלת לאישור פרטי החשבון). קח מהלקוחות את סכום העמלה בשיק דחוי ותפדה אותו כאשר יקבלו את ההחזר.

s law

New member
רגע, רגע.....

אתה רוצה להגיד שכל אחד יכול לעסוק בהחזרי מס?? מסים זה תחום משפטי, והעיסוק בו לא מיוחד לעורכי דין, לרואי חשבון וליועצי מס מוסמכים? האמנם, כל אחד יכול לעסוק בהחזרי מס ואין אם זה בעייה משפטית תודה

mstern

New member
כן

וכנראה בגלל זה יש הרבה "בעלי מקצוע" בתחום הזה, יש לי הרבה סיפורים על כאלו.

greyal

New member
בעיה נוספת

אף אחד לא ייתן לי צ'ק דחוי לפני שהוא קיבל את הכסף ממס הכנסה.. ועוד דבר, מי מגיש את הדוח למס הכנסה, האם אני עושה זאת בשבילו או שזה כבר נחשב בגדר "יצוג נישום" לפי הפקודה (ואז אין לי את הסמכות לעשות כן אם אני לא רו"ח, יועץ מס או עו"ד) ואז אני צריך לשלוח את הלקוח להגיש בעצמו. שאלה שניה, האם אני יכול להתחבר למחשבי מ"ה (שע"ם) ולהגיש את הדוח מיכונית, או שצריך להגיש ידנית? ושוב תודה לכל המשיבים

החזרי מס

מנסיון אישי לקוחות נותנים שיק דחוי ל-3 חודשים. כחלק מהשרות שאתה נותן הגיוני שתגיש אתה את הדוח. להתחבר לשע"מ אתה לא יכול.

למעלה