עיסוי תרפיוטי ?

עיסוי תרפיוטי ?

שלום לכולם.
מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה שלי.
חזרתי מהודו לא מזמן.
עשיתי שם therapeutic masage
אני מנסה להבין אם זה מה שנקרא כאן מסאג׳ רפואי.
המעסה עבד על מערכת העצבים ולא על השרירים,
והמסאג׳ היה כואב במיוחד, עד כדי שהייתי צריך להפסיק כמה פעמים באמצע כדי להתאושש.
יצאתי ממנו משוחרר לחלוטין ועם תחושה שהגב שלי ׳סודר מחדש׳ ואני מרגיש גם עכשיו, שבועיים אחרי, את השיפור.
ועכשיו שחזרתי לעיסוקים הפיזיים העמוסים שלי אני רוצה עוד מסאג׳ כזה!
אז... זה מסאג׳ רפואי?
עוד המלצות לסוגי מסאג׳ שעובדים על מערכת העצבים? האם זה המונח הנכון בכלל?
תודה

0 אור 0

New member
עיסוי מרפא

בהודו (וגם בארץ ובכל מקום אחר) יש המון אסכולות וטכניקות של עיסוי - ובתוכן כל מעסה מפתח את הוריאציה הפרטית שלו.
מהשם שנתת אי אפשר להבין איזה סוג עיסוי באמת קיבלת,
הייתי מנסה למצוא מטפלים רציניים בעיסוי איורוודי וכפי הנראה העיסוי שקיבלת הוא אחת מהטכניקות שם, רק שקשה לדעת איזו בגלל שהמטפל קרא לזה בשם אנגלי וכשאנחנו לומדים, אנחנו משתדלים דוקא להתקרב למקורות ולומדים עם השם ההודי (אם כי כמובן שאני לא זוכרת שמות)
שים לב: מה שקוראים עיסוי איורוודי בספא, זו טכניקה אחת שנקראת אביאנגה ומטרתה רגיעה ופינוי רעלים - לומדים אותה ביום-יומיים, וזה ממש לא מה שאתה מחפש!!!
אתה צריך מישהו שלמד יותר לעומק, בהודו או בארץ ומכיר מגוון טכניקות של עיסוי זה. מרבית הטכניקות של העיסוי האיורוודי שאני למדתי, הן באמת די נמרצות ועמוקות.
אחרי שתמצאמטפלים (יש לא מעט לדעתי) , צריך כמובן למצוא את המטפל שמתאים לך ולמגע שאתה אוהב.

hal767

New member
זה לא מה שאנחנו מכירים כאן כעיסוי רפואי.

ואני לא חושב שעיסוי נכון צריך לגרום לכאבים. לדעתי, עיסוי שמכאיב כמתואר במסר שלך, מזיק.

ינוקא1

New member
מסכים עם שני קודמי

ואם אתה מעוניין בעיסוי חזק יחסית , אז אני ממליץ על טווינא (למרות שגם לדעתי עיסוי טוב לא צריך לכאוב עד כדי כך).

בכל אופן , תמיד אני כותב - העיקר זה המטפל ולא סוג העיסוי.

מטפל שעובד חזק מידי ואיננו מספיק מיומן יכול להזיק.
מה שחשוב זה שהמטפל יהיה "קשוב" למקום עליו הוא עובד , וגם כאשר הוא עובד חזק תהיה הרגשה נעימה.

תודה על התגובות

אותי עניין פחות עוצמת המסאג' ויותר העבודה על מערכת העצבים וחיפוש חסימות ושחרורן.
באילו סוגי מסאג' עובדים בצורה הזו? או איזה עוד סוגי מסאג' קיימים בהם לא מתמקדים בהרפיית השרירים?

ינוקא1

New member
חיפוש חסימות ושחרורן

יש ברוב ככל הסוגים כמו - טווינא , שיאצו , אוסתאופתיה , תאילנדי וגם במסג' רגיל - כאשר המבצע הוא ברמה טובה.

לגבי מערכת העצבים , היא לא נפרדת משאר הגוף ומהשרירים . . . ממילא אינני מכיר אף מסג' של "מערכת העצבים" . . .

מה שכן , יש שיטות מגע שאין בהם דגש על שרירים אלא יותר על השלד.למשל "עוצמת הרכות" או שיטת אילן לב , כנ"ל כירופרקטים למינהם.

0 אור 0

New member
האמת שזה יותר תלוי במטפל מאשר בשיטה

השיטות ההוליסטיות יותר דוחפות באמת לעבודה בכיוון של שחרור חסימות: שיאצו, עיסוי תאילנדי, אנמו, טוינא, עיסוי איורוודי (כפי שציינתי לא זה של הספא)
אבל אני מכירה אנשים שמטפלים ב"שבדי" / "משולב" - שיש כל כך הרבה תוכן בעיסוי שלהם , שהוא כבר בכלל לא קשור לאיזה קורס שלקחו לפני שנים ובו למדו רק את השרירים ...

למעלה