עיני שקד

עיני שקד

עיני שקד אני מביט בעיני השקד... ותוהה של מי אתה ילד באמת? מי שתל אותך בזרע פורענות מי הסיר ממך כל אחריות? כי אני... אני דואב מאין אונות. שוכב על המיטה פותר תשבץ מושבע... פותר היטב לא משאיר משבצת ריקה שואל... איך שובצת בחיי אתה? פגישה מקרית בין זרע וביצית חיבוק...ליטוף התחברות כה מיידית חלוקת התא לשניים,ארבע וכפול ואני... עוד לא יודע כלום. ואני מביט בעיני השקד... נחבא בכרס הגדולה נרקם ברז התחבולה, והמשבצת הריקה נשארת יתומה. אני דואב... כואב את אין אוני וחס עליך עוללי אך לא... לא אתן לך את שמי. שלום עיני שקד. עדינה-ו לא זוכרת אם כבר הבאתי את השיר לכאן.

אופה3

New member
פנינוש, אני עוד לא קראתי את השיר

הזה אף פעם, לקח לי כמה פעמים להבין את השיר, ובסוף הבנתי, את הרמז, שיר יפה האמת, אבל מלא כאב גם. כל טוב ושבת שלום האופה

אופה../images/Emo140.gif זה שיר שהוא באמת כואב

אך המציאות כואבת יותר. זה שיר שנכתב על אח של חברה שלי ולפעמים המציאות עולה על כל דימיון.

תודה גחליליתוש ../images/Emo24.gif

לא זכרתי אם הבאתי כבר את השיר לכאן או לא, פעם הגשתי את השיר הזה לתחרות בפורום אחר אך הוא נפסל בגלל שכבר פירסמתי אותו לפני שהתוצאות של התחרות התפרסמו. בזמנו נאמר שיש הרבה מה להגיד על השיר,אך מאחר והוא נפסל,אז למעשה עברו הלאה, ואני נותרתי סקרנית.

חן (*_*)

New member
פנינת החן ../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

שיר מדהים, הן מבחינת הכתיבה והן מבחינת הרעיון הגנוז בתוכו. לצערי, מקרה שכזה אינו יחיד, ואנו רואים יותר ויותר ילדים הנולדים כתוצאה מיחסים עם גבר אחר (לא בן הזוג החוקי), לא מוכרים ע"י בו הזוג, ובמקרים אחדים, בנוסף לעובדה שהם גדלים ללא אב, לעיתים הם מוכרזים גם כממזרים. "אבות(אימהות) אכלו בוסר, ושיני בנים תיכהנה?" ליבי עליהם.

kessem

New member
מבקשת לשתף אתכם במשהו מפורום

אימוץ. ראשה,עטור סֶרֶט תחרה לָבָן הונח בחיקי זה מַה שנקרא בעיני בְני אָדָם אֹשֶׁר אמיתי דמעות גדשו אֵת עיני העייפות והלאות שוטפות אֵת לְחַיַי לְאַחֵר איפוק שֶׁל שעות משכנעת אֵת עַצְמִי שְׁזֶה קוֹרה לי,שזו אני לא מעיזה להסיט אֵת הַמַבָּט לכִּוון השני אוחזת בזרועותי פֶּרַח , גּוּר , עולל מעכשיו אצלי, יפרח ויגדל. במשרד מֶמְשַׁלְתִּי ישן,יושבת עַל ספסל תינוקת בזרועותי, מסביבי הָמוֹן קהל ואבא חָדָש מְאֻשָּׁר מביט בָּנוּ בערגה עכשיו מתפנה לשניה,להביט רֶגַע קָט בסביבה. חדר הַלֵדָה שֶׁלִי הוּא מִשְׁרָד בְּאֶרֶץ זרה המיילדת שֶׁלִי, הִיא עוֹבֶדֶת צעירה הרופא שֶׁלִי , פָּקִיד שחותם עַל נייר והבעל שֶׁלִי, הוּא הַאָב המאושר. ילדתי היקרה, ספַּרְתִּי לָךְ מִיָּד בְּקוֹל אוהב: תינוקות נוֹלָדִים מֵבֶּטֶן הַאֵם, אַתְּ בָּאת מהלב את הַאוֹר שֶׁל חַייֵנוּ, לְעוֹלָם ילדתנו את הַקֶשֶׁר הַזֶה אִי אֶפְשָׁר לשבור ביננו. ולמרות שחלפו כְּבָר חָמֵש עֶשְׂרֵה שנים את הַמִשְׁפָּט הַזֶה, שהטבת כֹּה להפנים פרשנו בְּיַחַד בְּהֶמְשֵׁךְ הימים גם בזְמַנִים קַלִים, וְגַּם בזְמַנִים קשים פרק רִאשוֹן אופטימי

חן (*_*)

New member
קסם, זה כל כך מרגש....../images/Emo23.gif

ונכון הוא שכאשר מאמצים ילד, אוהבים אותו לא פחות מאשר כאשר יולדים אותו. ההורות נקבעת מהלב ולאו דווקא מהרחם. רק נחת, אושר ובריאות איך אומרת גחלילית- רק טוב

ואוו קסםםםםםם../images/Emo140.gif באיזה מילים

נהדרות שיתפת אותנו. קראתי וממש עורי נעשה חידודין חידודין. "אַתְּ בָּאת מהלב את הַאוֹר שֶׁל חַייֵנוּ, לְעוֹלָם ילדתנו את הַקֶשֶׁר הַזֶה אִי אֶפְשָׁר לשבור ביננו" איזה משפט,ממש שרשרת,מעגל סגור.

את צודקת חן../images/Emo140.gif חן

השיר מכיל בתוכו סיפור עצוב של גבר, במקרה הזה אח של חברה שהכיר אישה בעודה נשואה לגבר אחר.למען האח הזה האישה התגרשה מבעלה,ותיכננו להנשא. יום אחד האישה ראתה שהיא בהריון והודיעה לאח....וזה שאל אותה של מי התינוק?וציפה לשמוע שהוא של הגרוש, לו התינוק היה של הגרוש,האח היה שמח לאמץ אותו,אך האישה הכריזה שהתינוק הוא של האח.וכאן החל המאבק ...של מי הילד? במקור כתבתי בית נוסף לשיר שאותו גנזתי מאחר והבנתי שהוא אינו תורם לשיר. "שם עם תווית כה איומה וגורלית חרצה את עולמך רשמית" בדיקת רקמות הוכיחה שהתינוק הוא לא של האח וגם לא של הגרוש...ומכאן המבין יבין!

אני קוראת את השיר שלך ..

מביטה בשקד שלי .. כזאת תמימה כזאת מתוקה לא מבינה כלל את מה שקורה בעולם הנורא .. מביטה בשקד שלי מסתכלת עלי כלכך סומכת עלי כלכך בטוחה בזרועותי ואני מצידי נותנת לה להרגיש מנוחה אצלי מביטה בשקד שלי העוללית שלי היום היא בת חצי שנה כבר הולכת מפינה לפינה מפילה כל דבר .. אפילו גם מפה זוכרת את הימים הראשונים שהיתה כזאת כזאת קטנה ..

kessem

New member
פרק שני אופטימי

בצהרי הַיּוֹם, מַמָּש בְזְמַן הַמְנוּחָה אֲנִי שומעת קוֹלוֹת פִּטְפּוּט מֵחֶדֶר הַנְסִיכָה אַרְבַּע בנות,בובות בנות אַרְבַּע וְקְצָת בויכוח סוער בינהם, מְרִיבָה כמעט.. אֲנִי יָפָה יוֹתֵר – אוֹמֶרֶת הַאַחַת אֲנִי הַרְבֵּה יוֹתֵר – עוֹנוֹת כּוּלָן מִיָּד אֲבָל כָּכָה אִמָּא לִי תָּמִיד אוֹמֶרֶת אָז אֵין אֶפְשָׁרוּת שתהיה זוֹ אַחֶרֶת הֲבָנוֹת בויכוח וְאֲנִי מַאֲזִינָה מַה תגיד לָהֶן בחן ילדתי הַקְטָנָה הַשִׂיחָה נמשכת,הן עוברות לְחָכְמָה ובשפת הֲבָנוֹת – מִי יוֹתֵר מֵבִּינָה וְאָז הִיא אוֹמֶרֶת, תִּרְאוּ חַבְרותי הויכוח הַזֶה מיותר לְמַדַּי אֵיךְ אֶפְשָׁר שתהיינה ממני יָפוֹת? הֵן אוֹתִי בָּחֲרוּ– אַתֶּן רוֹאוֹת שאינכן מבינות???

קסם ../images/Emo24.gif

דבריך הם כמו טיפות של גשם בשדה חרב: משקות מרוות מצמיחות מעשירות ויותר מהכל - כנות!!! שולחת לך שקית של כוכבי אושר רק טוב!!!

למעלה