עיניין ה..

comics

New member
עיניין ה..

קסם במהדורה שלישית...איך זה עובד?! נגיד ואני אשף בדרגה 20 (מתאם +4 בתבונה) ואני מטיל על ייצור כלשהו את יללת הבאנשי, תנו לי את התבנית של הקסם. יענו איך אני קובע ד"ק...

Gilgam69

New member
ככה

הד"ק ללחש נקבע כך: 10 + דרגת הלחש + מתאם תכונה. בנוסף לזה ישנם דברים מועטים נוספים המעלים את הד"ק כגון הכשרון Spell Focus. דרגת מטיל לא נכנסת לחישוב הד"ק של הלחש אלא לחישובים אחרים, כגון זמן, טווח, אזור וכו'.

comics

New member
התבנית לא הולכת ככה?

10+דרגת הלחש+מתאם תכונה+גילגולה ההצלה. זאת לא ארמורה להיות התבנית?!

Gilgam69

New member
לא, אפילו לא מבחינה הגיונית

אתה שואל איך קובעים את הד"ק של הלחש ואז שואל אם הוא כך: הד"ק להצלה = 10 + דרג הלחש + מתאם תכונה + גלגול ההצלה (???) הד"ק להצלה הוא הד"ק לגלגול ההצלה! איך הוא יכול להיות שווה לעצמו? בקיצור. התשובה לשאלתך כתובה בהודעה הקודמת שלי: ד"ק להצלה: 10 + דרג לחש + מתאם דרגה.

Elenlos

New member
שאלה

משום מה היה זכור לי שנכנס כאן לחישוב גם דרגת המטיל... יש הבדל בין לחש לקסם? תוכל לתת דוגמה למתי דרגת המטיל חשובה?

Gilgam69

New member
K

אין הבדל בין לחש לקסם. שאני מטיל קסם X, אני למעשה מטיל לחש X. מהבחינה הזו המונחים זהים. דרגת מטיל לא נכנסת לחישוב הד"ק של הלחש. דרגת מטיל כן נכנסת לחישוב (כמעט בכל הלחשים) טווח, זמן השפעה, מס' מטרות, אזור השפעה, נזק (אם הלחש מסב נזק) וכו'. לדוגמה, כדור אש מוריד 1ק6 על כל דרגת מטיל (עד למקסימום של 10). הטווח שלו הוא 400 רגל + 40 רגל על כל דרגת מטיל. כלומר מכשף בדרגה 15, עם תוסף כריזמה של 4+, המטיל כדור אש, ייסב נזק של 10ק6 (מכיוון ש-10ק6 הוא המקסימום שהלחש יחול להסב), הטווח יהיה עד 1000 רגל (400 + 40 לכל דרגת מטיל, כלומר 400 + 600), כשהד"ק להצלה יהיה שווה 17 (10 + מתאם תכונה של 4 + דרג לחש של 3).

Ferenheit

New member
תוספת קטנה

יכולות קסומות, הן על טבעיות, והן דמויות לחש (מן הסתם) פועלות בדומה ללחשים. דרגת המטיל מצוינת לרוב (ג'יני שלובש צורה-ערפילית, לדוגמה, עושה זאת כאילו הטיל את הלחש מטיל בדרגה 20, כך שקשה מאוד לבטל את היכולת)

למעלה