עינוי דין לנאשם?

עינוי דין לנאשם?

משפטו של חנן גולדבלט נדחה בשנה. העילה הפעם, עומס בבתי המשפט. אומרים שדחיה עד אין סוף היא עינוי דין לנאשם. במקרה זה, אני חושש שהדחיה היא ברכה לנאשם ועונש למתלוננות וכל כך למה? ראשית, הנאשם נתון ב"מעצר בית" שכל כך מקובל אצלנו ולכולנו כבר מזמן ידוע מה משמעותו. שנית, עד שיתחדש המשפט, הזיכרון של הציבור בכלל ושל הרשות השופטת בפרט יתעמעם משהו, יכנסו נושאים אחרים, דחופים יותר או דחופים פחות. זוכרים את האמרה הידועה שמסתיימת במילים "עד שהפריץ ימות"? שלישית, המתלוננות יאבדו את סבלנותן. הן תאמרנה: בשביל מה היינו צריכות את כל זה? אנחנו עדיין סוחבות את הסיוט והוא מהלך חופשי. אני אמנם מצר על העומס בבתי המשפט. אך לדעתי חלקו נובע מסחבת מיותרת של המערכת המשפטית עצמה. ישנם תיקים רבים שניתן לסיים ולסגור במהירות יחסית, אך משום מה הטיפול בהם נגרר ללא סוף. אבל אם כבר התיק הזה נדחה לתקופה כל כך ממושכת, מדוע לא לגבות מידית בבית המשפט את עדויות המתלוננות? לפחות שהקטע הכואב הזה יסגר במהירות.

s h o o s h a

New member
מה היה, מה יש ומה יהיה

הסנגוריה של גולדבלט התחלפה. הם צריכים ללמוד את התיק. ...מינימום שנה... גולדבט במעצר בית. יש כוונה להגיש בקשה לשחרורו ממעצר הבית "...עורכת הדין תורן ככל הנראה תבקש בזמן הקרוב לשחררו ממעצר הבית וזאת לאחר שבית המשפט הודיע היום כי שלב ההוכחות במשפט יחל רק בנובמבר 2006 בשל העומס בו נתון בית המשפט..." ויש כוונה של התביעה לבקש כי הבקשה לא תאושר. "...התובעת במשפטו של גולדבלט, רקפת מוהר, אומרת כי למרות שהמשפט צפוי להתחיל רק בעוד שנה לא תסכים כי גולדבלט ישוחרר ממעצר הבית בו הוא מצוי: "אנחנו לא הסכמנו שהוא ישוחרר למעצר בית ובוודאי כי לא נסכים כי הוא ישוחרר בכלל..." ...מה ייפסק??... ובינתיים, "...יש לנו 6 מתלוננות ו-5 נוספות שהתלוננו נגד גולדבלט אך המקרים שלהן התיישנו ולכן לא נכנסו לכתב האישום". ואיך זה ייסתיים? דעה פרטית שלי - ככל שהזמן יחלוף, יהיו מגעים בין סנגוריו של גולדבלט לבין התביעה, הצדדים יגיעו לאיזו עיסקת טיעון שבה יפצה הנאשם את קורבנותיו ובית המשפט יקבל הודעה כי התביעה מסירה את כתב האישום. סוף. ...עצוב...

למעלה