עין שמר

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
נרקומן ציבור

נרקומן ציבור יש אדם מכור לנשים נשים נשים. יש אדמה מכורה לנושים נושים נושים. יש אשה מכורה לגברים גברים גברים. יש אש מכורה לבנזין וגפרורים. יש המכורים לטיפה המרה. יש המכורים לדקירה הקרה. אני עצמי מכור לחתיכת חשיש כמו שקורא עיתון מכור לדם בכביש. סך הכל הרחוב מלא התמכרויות, כמו שהשוק המשופשף מלא התייקרויות ובין כל אלה מבצבץ מדי פעם בבירור עוד סוג של טיפוס אחד מכור, מכור-מכור נקרא לו בקיצור - נרקומן ציבור. נרקומן ציבור, נרקומן ציבור מה אתה עושה בין דיבור לדיבור? נרקומן ציבור, נרקומן ציבור מה אתה חושב בין דיבור לדיבור? ערב טוב אדוני השליח, עדיין דואג לצרכי הציבור? הצילצלת לאמליח? הסעדת עם ברנור? הישבת בחדר מסריח? הקיבלת פתק ארור? המצאת אוזנו של מריח וליקקת לו את הסיפור? לא שכחת משהו? - משהו בטח שכחת. לא הפגישה במלון - הביתה לא הלכת. הצוות לא הזכיר לך, המזכירה גם היא שכחה שעוד יש לך מין דבר כזה שנקרא משפחה... נרקומן ציבור... בוקר טוב אדוני הטפיל, כבר בזבזת היום את כספי הציבור? המצית עד קצה התרגיל זכות אנושית לטעות בחיבור? העשית תורנות דחליל לגרש כל מיני ניקור וקרקור? החשבת לקחת כפיל לשיפוץ תדמיתך בעיני הציבור? או זמנית להיעלם כליל לרגל דו"ח המבקר החמור? אין כל צורך, הציבור לא נראה מתרומם קצת חוזר על עצמו הדו"ח, ארוך ומשעמם. נרקומן ציבור... אז כמו שאתה מביט מגבוה עליי ככה אתה גם מתכופף להריח באחורי. ספוג לח מכל מיני בוז והשפלה, כמו נרקומן מועד אתה חוזר למזבלה היותר מצחינה שבין המזבלות זו המזבלה הגדולה שנקראת "בחירות". אתה הלחם של העם, אתה שעשועיו! בשביל עוד מנה שום דבר לא נחשב, אני יודע את זה מנסיוני כמכור... רק שיש בינינו הבדל ברור: הנזק שלי חל רק עליי - שלך על כל הציבור. נרקומן ציבור... מאיר אריאל ז"ל

שקדי

New member
השאלת ספרים........../images/Emo55.gif

מסתובבים אצלי בבית כל מיני ספרים שהשאילו לי אנשים במהלך הדרך רובם אין לי כבר מושג מיהם ומתי הושאלו ובטח גם כמה ספרים שלי מסתובבים במרחב מי שראה ספר שכתוב עליו שקדי שיאותת......ויבוא על שכרו

והשאלת תקליטים ודיסקים ?

רעה חולה. שנים אני מחפשת תקליט של רנדי ניומן שהבאתי מחו"ל ונלקח ממני בהשאלה, השאלה אעלק - טאבו עשו עליו! בלי שום קשר להלן סיפור על שועל: שועל אחד הרגיש שהוא חייב לקחת חופש מתפקידו, אחרת הוא כבר לא יוכל לתפקד ולכן הוא חייב להתנתק קצת מהתפקיד ולקחת חופש ולצאת מהיער. הגיע אותו שועל לאריה מלך היער וביקש ממנו חופש, אמר לו האריה כי תפקידו מחייב אותו להישאר ביער ולכן הוא לא יוכל לקחת חופש. השועל התעקש ואמר לאריה כי החופש הכרחי והוא מוכן לקחת חופשה ללא תשלום, העיקר לצאת לחופש. האריה הסביר לשועל כי אם הוא יצא לחופש יהיו חייבים לקחת מישהו במקומו ולא בטוח שהתקן שלו ישאר לשועל לכשיחזור. השועל הסכים ולקח את החופש. כעבור שלושה חודשים חזר השועל ליער והגיע לאריה לצורך ראיון חזרה לתפקידו. כשהגיע לראיון הסביר לו האריה כי התקן של השועל תפוס וכי לא יוכל לחזור ליער. השועל לא הסכים ואחרי דיבור קצר עם האריה, האריה הציע לו כתפקיד זמני להיות על תקן ארנב ביער וכשיתפנה תקן השועל יחזור להיות שועל. השועל הסכים והחל לתפקד כארנב. עבר כחודש בו השועל קופץ ובורח מחיות אחרות עד שנמאס לו מתפקידו כארנב והחליט לגשת לאריה ולבקש לעבור תפקיד. האריה הסביר לארנב כי עדיין לא נפתח התקן של השועל והוא צריך להמשיך לשמש כארנב. השועל התעצב מהבשורה המרה והתהלך לו בדיכאון ברחבי היער, כעבור זמן מה של הליכה ראה להפתעתו ארנב. השועל ניגש לארנב ושאל אותו: "תגיד ארנב מה אתה?" ענה לו הארנב : "אני, אני שועל". השועל אמר: "תגיד איך זה שאני שועל ונמצא על תקן ארנב ואתה ארנב ונמצא על תקן שועל? ענה לו הארנב : "זה מה שקורה שיש חמור על תקן אריה". המשך יום נעים לכולנו.

סיפור מאוד-מאוד-מאוד נחמד.

אבל משהו בתוכי אומר לי, שעדיף שלא אביא לכאן עכשיו סיפור נוסף מאותו יער. שוב יהיה פה ג´ונגל.

להבנתי האלגוריה היתה

פוליטית. אבל כמו לתמונה, גם לסיפור אפשר לייחס אינספור פרשנויות. והכל בעיני המתבונן או הקורא. תביא סיפורים אלומיניום. כשהכוונה טובה כל סיפור מתקבל באהבה. צהריים טובים.

זו בדיוק הצרה... המתבונן הזה....

אנשים רואים אפילו במילה הזו - "מתבונן" - את המובן ה"מקובל" במשמעות "מסתכל", "מביט". העסק קצת מסתבך, אם תביני שהמילה "מתבונן" מכילה בתוכה גם משהו הקשור להבנה ולבינה. לכן, בניגוד ל-מה שכתבת - ש"הכל בעיני המתבונן" - לכן בדיוק נהוג לומר קצת אחרת: שרק "היופי הוא בעיני המתבונן". לא "הכל" - אלא בעיקר ה"יופי". כי את מה שהוא "לא יופי" - מבין המתבונן בהתבוננות מהירה. ואגב, אפילו המילה "מסתכל" קצת מסוכנת: לא תמיד היא רק במובן "מביט" או "מתבונן" מלשון בינה: לפעמים פירושה הוא הפוך: "מסתכל" הוא גם מישהו המעיד על עצמו שהוא נהייה סכל.

הטופי בעיני המתבונן?

רק בבית מרקחת - כאילו כדי לתת לזה אישור רפואי - רק הם מרשים לעצמם לציין על יד הסוכריות שהן נועדו למציצה. ב"עלית", למשל, עוד מעולם לא העזו להציע לאיש למצוץ. גם לא סוכריות על מקל. מה ששוב מוכיח שבדרך כלל, עם המקל מגיע רק גזר. לא בהכרח סוכריה.

עם המקל

לא מגיע בהכרח - רק גזר, ועם הדבש - לא מגיע בהכרח גם עוקץ. ויותר עדיף כשמגיע גזר מבושם בדבש. ועל גזרים ואנשים ........

שקדי

New member
לקרוא ולהסמיק......../images/Emo132.gif

חונה.......זאת את או זייפן?????

למעלה