עין עקב - הגעה קרוב עם רכב

NoaRoi

New member
עין עקב - הגעה קרוב עם רכב

שלום, שמעתי וקראתי נתונים סותרים אודות אפשרות הגעה לעין עקב (או קרוב לשם) עם רכב פרטי משפחתי רגיל. אני מתכנן טיול לעין עקב עם ילדים (בני 3-6) ומעונין לדעת כמה קרוב ניתן להגיע. כמה זמן הליכה עם ילדים מהרכב למעיין עצמו? בתודה מראש, רועי.

shaichor

New member
עם רכב פרטי אפשר ככה..

אפשר לרדת מקסימום מתחת למדרשת בן גוריון בסרפנטינות ולהשאיר שם את הרכב, בשבתות יש שם המון רכבים. משם יש הליכה על שביל 4 על 4 אדום של 3 קילומטר שהופך לשביל כחול של 2.5 קילומטר - הליכה נוחה באופן כללי. אנחנו עשינו את זה בהליכה מהירה מאוד של שעה וחצי, אני מניח שלכם זה יכול לקחת שעתיים וחצי - שלוש. אבל זה יהיה שווה את זה. אם היה לך 4 על 4 הייתה יכול לנסוע עד קצה הכחול.

NoaRoi

New member
תודה לכולם. אבדוק במפה.

האם האזור בטוח מבחינת פריצות לרכבים?

shaichor

New member
בד"כ

לצערינו, אין דבר כזה בטוח... אבל אני יכול לספר לך ששבוע שעבר השארתי את הרכב בעבדת (תחנת דלק) והוא היה שלם שחזרתי (השארתי 13 שעות לבדו) בשאר הפעמים בהם טיילתי באיזור השארתי את הרכב במדרשה וכמובן שהוא היה בטוח. בשבתות המקומות שמצויינים מעלה להשארת הרכב מלאים ברכבים ומטיילים.. עם זאת, כמו שכבר לימדו אותי מקרים מצערים בעבר - סיכון, קיים תמיד.

drykus

New member
אפשרות נוספת

כל רכב פרטי יכול לרדת את מעלה צין. במפגש המעלה עם נחל צין משאירים את הרכב, כי את הנחל אינו מסוגל לחצות. משם זו הליכה לא ארוכה למעיין, בדוק במפה.

urielp

New member
כל רכב יכול לרדת את המעלה - זה ברור

אבל האם גם לעלות אותו? התלבטתי ארוכות אם לעשות את זה עם רכב (ליסינג) בסוף זנחתי את הרעיון.

et7

New member
לעלות זו לא הבעייה

כל פרייבט יכול לרדת וגם לעלות (לדעתי) ברגע שמגיעים לתחתית המעלה אי אפשר להמשיך - הדרך קשה מידי לפרייבטים (לדעתי) עם ליסינג תרד ותעלה חופשי אל תתלבט לפי מה שאני מכיר - וגם אם כל פרייבט אחר - לאוטובוסים יש בעייה להסתובב למטה!!! תספור קילומטרים במפה מה עדיף לדעתי עדיף לרדת עם רכב את מעלה צין וללכת ברגל לעין עקב מאשר לרדת את הספנטינת וללכת לאותו מקום.

למעלה