עין עצלה

efr5

New member
עין עצלה

לביתי בת השמונה עין עצלה והיא סוגרת את העין הבריאה כבר ארבע שנים. אמנם לא חלה החמרה לאחרונה אך אין שום שיפור. האם אין סיכוי לנתח את העין בגלל אי השיפור? מה הגיל המקסימלי שלשריר העין העצלה כבר אין להחלים? אמא מיואשת

עין עצלה

שלום, עין עצלה היא עין עם ראייה לקוייה למרות שמבנה העין תקין והיא יכולה לנבוע מסיבות שונות שהשכיחה בהן היא פזילה. הטיפול בעין עצלה הוא טיפול בבעיה הראשונית (לדוגמא מתן משקפיים מתאימים) וסגירה של העין הבריאה על מנת "להכריח" את העין העצלה לעבוד. לרוב ניתן לטפל עד גיל 9-10 כאשר ככל שהילד מבוגר יותר קשה יותר לשפר את הראייה. אין כיום ניתוח לתיקון עין עצלה אולם אם ישנה פזילה ניתן לתקן את הפזילה בניתוח לאחר טיפול מקסימלי בעין העצלה. קשה לי להתיחס למקרה הספציפי שלך ללא בדיקת הילדה אולם אם היא בת 8 ומטופלת כבר 4 שנים בסגירות ללא שיפור, קרוב לודאי שלא יהיה יותר שיפור משמעותי וניתן לשקול הפסקת הסגירות כמובן לאחר בדיקה של רופא עיניים מומחה לבעיות פזילה.

שרייי

New member
מה שאתה אומר בעצם....

זה שלא ניתן בכלל לטפל בעין עצלה? אני בת 30 ויש לי עין עצלה, בילדותי עברתי מספר ניתוחים ללא הועיל, כמו כן גם סגירת עין לתקופה לא מבוטלת וכפי שאתה מבין גם זה לא עזר. נשארתי עם פזילה קלה מאוד וזה מאוד מפריעה לי, האם אתה יכול לרשום קצת יותר פרטים על תיקון הפזילה? תודה

שרייי

New member
מה שאתה אומר בעצם....

זה שלא ניתן בכלל לטפל בעין עצלה? אני בת 30 ויש לי עין עצלה, בילדותי עברתי מספר ניתוחים ללא הועיל, כמו כן גם סגירת עין לתקופה לא מבוטלת וכפי שאתה מבין גם זה לא עזר. נשארתי עם פזילה קלה מאוד וזה מאוד מפריעה לי, האם אתה יכול לרשום קצת יותר פרטים על תיקון הפזילה? תודה

עין עצלה

שלום שריי, כונתי בתשובה הקודמת היא שכיום לא ניתן לשפר את חדות הראייה באנשים עם עין עצלה מעל גיל 10. אולם אם נותרת פזילה במקרים רבים ניתן לתקן את הפזילה בניתוח. בכדי לדעת אם את מתאימה לניתוח עלייך להבדק אצל רופא עיניים מומחה לפזילות.

למעלה