עין הרע

לימלי

New member
עין הרע

אני לא זוכרת איפה קראתי / ש מעתי על זה.. אבל יש מנהג שלוקחים ביצה ישר מהמקרר ומחזיקים אותה ביד מתחילים להגיד שמות של אנשים כל מה שעולה לך בראש שהביצה מתפ ו צצת זה אומר שהאיש הזה עושה לך העין הרע האם זה נכון ? אני חושבת שחסרים לי קצת פרטים מישהו יכול לעזור לי? אני מאוד רוצה לברר מי עושה לי עין הרע

IBP1

New member
תשובה....

עין הרע היא לא נעשית בכוונה להזיק.לפעמים אלה שעשו אותה אפילו לא מודעים שעשו זאת. רוצה להסיר תפני אלי ואו למיקי הקורא כאן ונסיר זאת ממך. המייל שלי את יכולה למצוא בחתימה שלי.

הוצאת עין רעה עם ביצה

זאת שיטה טורקית צריך לכתוב על הביצה פסוקי קודש ולגלגל אותה על כל הגוף תוך כדי מילמול פסוקים מהקוראן או פרקי תהילים והעין רעה יוצאת יש המשלבים זאת עם עופרת ואת הביצה שמים לאחר הגילגול במים ועושים עם העופרת. יש האוכלים את הביצה לאחר מכן ויש הקוברים אותה מתחת לשיח או עץ מחוץ לבית יש המשליכים אותה לצומת דרכים.

IBP1

New member
אני לא מכיר שיטה טורקית זאת.

ואני טורקי במקור. אך מכיר דברים אחרים הנעשים באמצעות ביצים. אני לא ממליץ לקבור ביצים שכן ,לביצה יש תופעה שלהסריח אח"כ.הפלסטינים (פועלי הבניין שלנו) נוהגים להטמין ביצה בתוך הקיר כשהם מסתכסכים עם הקבלן. היום הייתי בטיפול בדירה ברמלה ובתוך הבית היה סירחון אימים . ובתוך קיר מחיצה שנעשתה מבלוקים בין הסלון החדש למטבח הישן הטמינו הפועלים ביצים לא מבושלות . נאלצנו לפרק את כל הקיר שהדיף ריח שאיש לא יכל להיות בבית בגללו. בארצות ערב תולים מספר ראשי שום וכן גם מטמינים מספר גרגרי פלפל אנגלי עם הל ועם מרווה בתוך שקית מעל גג הכניסה . האמונה אומרת כי הפלפל האנגלי המכונה כתבלין בעל 1000 הטעמים מייצב את הדעת והחושים ולא נותן לעין הרע לשלוט בך ואו להרע. בקשר לביצה ופסוקים מהקוראן ,אני יודע שבדתות מסויימות לא משאילים ביצים ובמצרים נוהגים לקראת דרך חדשה ואו חנות חדשה או משהו חדש .לכתוב את הפסוק הפותח את הקוראן ,אם אינני טועה המקור לאמונה זה בא ממשפט המובא מה"סופיות" .

אגב, ביצים

יש בסין מאכל שנקרא "ביצי אלף השנים" והוא נחשב למעדן. לוקחים ביצים, מבשלים אותן מעט בתה ירוק, ואז קוברים אותן באדמה בחבילה של בוץ וקש לשלושה חודשים. כשמוציאים אותה החלמון בצבע ירוק כהה, החלבון בצבע ירוק אבוקדו ועל הריח אני לא רוצה לדבר. מה שנחשב אצלינו למפגע בריאותי איום ונורא, בתרבות אחרת הוא מאכל גורמה.

IBP1

New member
צריך לתת אות הוקרה לגנב המעילים....

אגב ביצי שליו ,אומנם נחשבים למעדן ,אך משמשים גם לפיריון ,זיווג,והעצמת אהבה .

למעלה