עין הרע

meital747

New member
עין הרע

אדוני הרב, מה חלשעות אם חברתי שמה עלי עין הרע. מאז שהיא אמרה לי לפני כמה ימים שהחיים שלי כל כך טובים ושאין לי בעיות נופלות עלי צרות בזו אחר זו...בבקשה תן עצה.

א77

New member
מלכתחילה כדאי להתייחס לזה

כמה שפחות ברצינות. בגמרא מדובר על דברים האסורים משום 'זוגות'... לא אבהיר כאן את הנושא. אבל סוף דבר והיוצא מהסוגיא ההיא, שהכי טוב לא לחשוב על חששות מעין אלו. ובכל מקרה, יש לחש לעין הרע. כתוב אותו בספר טעמי המנהגים. וגם בספר עבודת הקודש להחיד"א. יש גם דרך להורדת עין הרע אצל המומחים בדבר. אך כאן כדאי לחשוב ולברר פעמיים מי הוא ה'מוריד'. בשוק זה יש מתחזים למיניהם, ויש מתפרנסים בכבוד שלא בצדק ושלא ביושר מכך. מקובל מאד לבקש כסף על ההורדה. יש טענה האומרת שאם מתעסקים בזה בחינם כי אז זה 'לא בריא' למוריד. ובכל מקרה אני מכיר בבני ברק שני מומחים. יש גם שאינם מפורסמים, העושים זאת. אשה של ידיד טוב שלי, עשתה את זה עבורי, מבלי שבקשתי. ובכל מקרה, אני מיוזמתי וטעמי ונימוקי עמי, לא אלך בשום אופן למישהו שיעשה לי הורדה כזו. אני יכול לומר בעצמי כמו כל יהודי את תפילת הלחש שהזכרתי לעיל. בן פורת יוסף בן פורת עלי עין בנות צעדה עלי שור וימררהו ורבו וישטמהו בעלי חצים ותשב באיתן קשתו ויפזו זרעי ידיו מידי אביר יעקב משם רעה אבן ישראל מאל אביך ויעזרך ואת שדי ויברכך ברכת שמים מעל ברכת תהום רובצת תחת ברכת שדים ורחם ברכת אביך גברו על ברכת הורי עד תאות גבעת עולם תהיין לראש יוסף ולקדקד נזיר אחיו [בראשית פרק מט]

למעלה