יפה מאוד
...
אך שים לב כי בדברייך ציירת את העין הטובה כאנרגיה השווה בניגודה לעין הרעה. עפ"י המלבים העין הרעה היא אנרגיה שלילית היוצאת מעין המביט אל מושא עיניו שאין המביט שולט עליה לחלוטין .
בעוד שעין טובה אינה נתפסת כאנרגיה כמו עין רעה ,אלא עין טובה מייצגת צניעות .ולכן עד היום מוצהרת הצניעות כדרך להינצל מעין הרע . אך אם עין הרע שולטת בך להחליט כי להצניע פתאום לכת לא יציל אותך.
לכן על מנת להינצל מעין הרע עליך להיות מראש אדם צנוע .
המלבי"ם בעניין פירושה של העין הרע מעט חולק עליך !
בעניין נספח דברייך בדבר התרומה לעני ,אני אתריס בפנייך שיש להבין את משמעות הרישא של הציטטא שעימה סיימת את דברייך בגין גובה המעשר ומהותו ...
אני אלך למס"א ג',ז' : "רבי אלעזר איש ברתותא אומר, תן לו משלו, שאתה ושלך שלו; ".
לא תמיד כסף הוא שיעזור לעני באמת .
אם האל נתן לי פרנסה בשפע ,האם מתן של מספר פרוטות הוא שיסייע לעני או שמא אם אשכיל להעסיקו ולתת לו פרנסה שתגאל אותו מעוניו. תהיה הצדקה האמיתית .לכן לא מעשר ולא חמישית היא הצדק האמיתי לעשותו כפי שמבאר זאת בעל "תפארת ישראל " .הכל הוא מאת השי"ת .לא רק כספך אלא כל אשר יש בידך.
למדתי מאבי ז"ל שהאדם כל כספו ילך עימו לכל מקום בעולם זה ואפילו לתוך קיברו ,אך לעולם הבא יקח הוא רק את שמו הטוב. שמו הטוב נוצר על ידי מעשיו כאן ועל פי הם נמדד שם . המעשה הוא המצווה ולכן כפי שציטטת שגם העני חייב במצוות הצדקה הכוונה היא במה שאין לו הרבה ולא הכוונה עני בכסף אלא במה שהאל לא נתן לו. גם העשיר ייחשב עני כמו זה שאין ידו משגת פרנסה .
דברים עמוקים ידידי , אשרייך.