``עין הרע``...לא עלינו

ליליתי

New member
``עין הרע``...לא עלינו

עוצמת השפעת ``עין הרע`` תלויה בגודל האמונה, היה ותאמין שחתול שחור מביא מזל רע יש סיכוי טוב שהוא אכן יביא מזל רע(או בעצם אתה תיצור את המזל הרע בשביל לאמת את אמונתך). אמונה זה נושא מאוד רחב עם הרבה כוח ועוצמה, כוח שפועל להרבה כיוונים. האמונה מחזקת ומרוממת מצד אחד ומצד שני יודעת יפה מאוד לתמוך בפחדים שלנו לפי דעתי, אדם נקי ממחשבות שליליות הוא בעל הגנה טיבעית מעין הרע, כל מה שאנחנו משדרים כלפי חוץ חוזר אלינו בחזרה כך שבעצם המחשבות שלנו והיצרים שלנו הם הם אשר פוגעים בנו יותר מכל דבר אחר. אם אתה נמצא בקרבת אדם צר עין החומד כל דבר שברשותך שדר לו אהבה גדולה וכנה, האהבה תתיך מיד את יצריו ותשאיר אותו להתבוסס בחסרונו. אל לנו להשאיר פתחים לא סגורים באהבתנו היא חייבת להיות מלאה כמו אהבה של ילד קטן, אהבה אין סופית וללא תנאים. אז....כשראשנו פתוח ליקום ונשמתנו משוחררת צמאה לשינוים, ללמידה והתפתחות ובעורקינו זורמת אהבה אין סופית...אני רוצה לראות את כל החתולים השחורים ואת כל צרי העין, את כל החמדנים ואת כל הקמיעות והלחשים, כל המזוזות וכל הרבנים, כל הסכינים וכל העצים כל השכנים ממול וכל הקנאים... בואו ידידי בואו כולכם ושבו עימי מסביב לשולחן הערוך וספרו לי מה באמת הפך אותכם לכאלה פחדנים...(כולם מוזמנים חוץ מהחתולים כמובן טפו, טפו, טפו...)

גם למחשבות יש כוח...

``כשראשנו פתוח ליקום ונשמתנו משוחררת צמאה לשינוים, ללמידה והתפתחות, ובעורקינו זורמת אהבה אין סופית...`` כמה חזק!!! אהבתי! את צודקת בהחלט! אחד ה``קשיים`` הגדולים זה למצוא את הסיבות לאהוב את צרי העין... וזהו חלק מאוד מרכזי במסע שלנו לַהִתְפתחות הפנימית... לא קל אבל חשוב לביצוע... להיות מסוגלים למצוא את החיוב בכל דבר... בכל אדם... לתת לזולת להנות מהספק, למצוא דרך לחשוב חיובי מן ``פוליאניות`` שכזו... יש ציטטה מתפילותיו של רבי אלימלך, שאני מזדהה איתה במיוחד אפילו שאני חילונית גמורה... (חשה שזרמים בדת הלכו לאיבוד.. התפתחו בכיוונים, ש``חוטאים`` למהויות הבסיסיות, שבהן יש המון יופי...) והרי הציטוט: ``אדרבה תן בלבנו: שנראה כל אחד מעלת חברינו, ולא חסרונם. ושנדבר כל אחד את חברינו בדרך הישר והרצוי לפניך ואל יעלה בלבנו שום שנאה מאחד על חברו, חלילה, ותחזק אותנו באהבה אליך כאשר גלוי וידוע לפניך שיהיה הכל נחת רוח אליך אמן כן יהי רצון`` החיים מזמנים לנו מאבקים בכל מיני סוגים של מחשבות... וכמו שאמי ז``ל לימדה אותי... גם למחשבות יש כוח אז אם נתקלים באדם, שנמצא במקום אחר במסע שלו כאן על פני הכדור הזה, וצרות עין היא מנת חלקו... אבל אנחנו ב``ראש פתוח ליקום ונשמתנו משוחררת, צמאה לשינוים, ללמידה והתפתחות...`` נהיה עטופים בהילה המגינה... כמו שאמר יופיאל המלאך...

למעלה