ההודעה הזו, כמו אחרות, לא מחמיאה לך
אני לא אשתמש בכינויים כמו שביקשת (בצדק, ואני מתנצל), אבל ההודעה הזו אינה מביעה, לעניות דעתי, תחכום רב. שלוש נקודות לדוגמה: 1. אם גירעון אינו מדד, אז אני אלוהים. גירעון, כפי שניסית לציין, הוא הוצאות פחות הכנסות (בהנחה שהתוצאה חיובית). אבל אתה אומר שגירעון אינה מדד למצב כלכלה. אז נבטל את המיסים וההלוואות לחלוטין, כך נקבל צמיחה מאסיבית, איכות חיים גובהה, ויחס בינ"ל אוהד. הלאה נוציא מלא כסף על בניית תשתיות, העלאת שכר העובדים הציבוריים, הפקת עבודות מזוייפות לביטול האבטלה, ובכלל נבנה פה גן-עדן. אז מה נקבל? אפס הכנסות (בלי מיסים, בלי הלוואות), מלא מלא הוצאות, ובהתאם גרעון עצום. אבל נזכור שאמרת בעצמך שגרעון אינו קובע, כך שאין בעיה, נכון? יכולתי להיות ר"מ מצויין, לפיך, הא? אז זהו, אתה טועה. הגרעון הוא הכל. בטח ספרו לך שכסף לא גדל על העצים. כל אגורה בגרעון או שהיא משולמת בעתיד, או שהיא מורידה מהערך של השקל. אובר-דראפט זה לא סתם שם לכסף חינם, אתה יודע. אם לא ביבי, שאכן שילם את רוב הגרעון, איפה היינו היום? היינו עם שקל שערכו פחות ממאית הדולר, וזו לא הערכה מוגזמת. אתה יודע איפה אתה היית? או בקנדה, או ברחוב בלי אוכל. 2. אם ברק הביא לפריחה כלכלית, אז זה היה ברק שכיהן בזמנו של ביבי. הצמיחה החלה כבר בסוף 97 עם מדיניות המיסים והקיצוץ בתקציב. העלייה המאסיבית באמת החלה ב99-, בעוד שברק עולה רק בסוף יוני 99. הוא לא מספיק לשנות את התופעה, עד לתקציב 2000. אז באמצע 2000 (עוד לפני פרוץ האינתיפאדה, נעצרת העלייה לחלוטין). עם פרוץ האינתיפאדה יש ירידה מהירה מאוד, אז נניח שברק לא אשם (למרות ש"מי אשם באינתיפאדה?"). כך או כך, איפה התחילה העלייה ואיפה החלה הירידה, תאמר לי אתה? 3. אם היית יודע מה זו אינפלציה חיובית , לא היית מקשקש. אינפציה חיובית, פירושה שערך המטבע (השקל) קטן מידי חודש. זה לא משנה עם היא קטנה או גדולה - הערך יורד. ה"חיובית" פה לא אומר שהיא טובה. "חיובית" פה אומר גדול מאפס (מה שרע למדד המחירים, ולאיכות החיים).