עילה לתביעה

מישהי177

New member
עילה לתביעה

רציתי לברר, טרם אחליט להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, האם יש לי עילה לתביעה על עוגמת נפש קיצונית שנעשתה לי בבית קפה?
מדובר בכך שמנהל הסניף החליט לגרש אותי ואת חברתי מהמסעדה עקב כך שרצינו להחליף מנה שהזמנו. הוא אמר לנו אני לא מחליף, אל תשלמו על המנה. אז המשכנו לשבת והכל בסדר. אחרי מספר שניות, הוא בא, לקח לי את הכוס מהיד בלי בושה ואמר לנו ללכת והתחיל לצאת עלינו מול כולם. לפי דעתי זאת עוגמת נפש וראוי להגיש תביעה על דבר כזה, השאלה אם ע"פ החוק והמשפט יש עילה לתבוע.

מור893

New member
דעתי האישית

הייתי מוותר אלא אם כן יש לך צילום וידיאו של המקרה שבאמת אפשר להתרשם שמשפילים אותך , לצערי הרב ולצערנו קשה להזדהות אם המצב ללא צילום אותנטי .

מישהי177

New member
אולי בבית העסק יש מצלמות נסתרות ויהיה אפשר לתעד את זה

השאלה איך אני יעשה את זה?
מה לבוא לשם שוב אחרי שגורשתי ולדרוש את הצילום של אותו יום?

מור893

New member
קשה לי להאמין

שהוא באמת ייתן לך את הצילומים האלה , באמת אם כל הכעס והכאב עדיף לוותר אולי עדיף לרשום תלונה בדף הפייסבוק של החברה .

מישהי177

New member
נראה לך שהייתי גם מבקשת ממנו?!

זה היה בציניות!
רשמתי תלונה וזה לא הספיק. לא קיבלתי שום התייחסות.

מור893

New member
למרות העצבים את חייבת

להניח את הכעסים בצד , כי קשה לשפוט עוגמת נפש על פי בסיס של סיפור שמצד אחר נמצא בעל המסעדה שיספר סיפור אחר מנקודת מבטו , ואז מה יעשה השופט יהפוך למכונת פוליגרף , אין מה לעשות בחיים צריך לדעת לוותר לפעמים והנזק שלו שהוא לא יראה אותך ולא את מעגל הקרובים שלך .

מישהי177

New member
אני לא מסכימה עם הגישה שלך

אבל בסדר. דאגתי לזה באופן אישי שהוא יקבל את מה שמגיע לו. זה הגיע למנכל הרשת כל הסיפור והם בתהליכים להעיף אותו משם. המנכ"ל התקשר אליי באופן אישי ואף השאיר לי את מספרו הפרטי באם תהיה בעיה נוספת. הוא סיפר לי בעצמו סיפורים על אותו זכיין של הסניף שמתפקד גם בתור מנהל הסניף, ושהם בעצמם בתביעה משפטית נגדו על הפרת חוזה.

מור893

New member
את צריכה להבין משהו

למרות שאני מסכים איתך לגמרי ולקוח שהושפל על בעל העסק לפצות אותו אף אישית (למרות שלבצע הרמת מסך במקרה כזה יכול להיות אף על גבול הבלתי אפשרי אם הוא אינו עוסק מורשה ) . . אך ללא צילום קשה לשפוט , ולכן למרות שהצדק עימך עדיף לוותר . ולמה לוותר כי להכין כתב תביעה , להפסיד יום עבודה ובסוף לשמוע שופט/רשם שאומר לכו לפשרה , או שיחליט החלטה הזוייה זה הכי עצוב . ובטח שהמשפט יהיה תוך כ-8 חודשים אם לא יותר ויעסיק אותך . ואני מאוד שמח לשמוע שהצלחת לפתור את הבעיה בדרך אחרת , כך גם יצאת מרוצה ואני מעריך שהרשת יפצו אותך לאור הראיות שהעלת :).

מישהי177

New member
גם אני שמחה

שהצלחתי לפתור את העניין בלי להיכנס לתביעה נגד הרשת. אני יודעת שזה כאב ראש, אבל אם לא היתה ברירה הייתי עושה את זה. אני מעדיפה להילחם, גם אם הסיכויים שאזכה לא גבוהים מאשר לוותר. ככה אני.

למעלה