עילה לגירושין

• פותח הנושא E T
  • פורסם בתאריך

E T

New member
עילה לגירושין

שלום רב אני בחור בן 28 ויש לי מספר שאלות בקשר לעילה לגירושין : 1. קודם כל, מה נחשב לעילה לגירושין ? 2. האם זה שאשתי תטען שאני לא אוהב אותה זו עילה ? 3. ממה כדאי לי להישמר בעניין זה ? 4. מתי יש עילה למאסר נגד הבעל ? ואם הבעל מוכן לתת גט רק בתנאי שהוא יחזיק בילד ? גם אז יהיה מאסר נגדו ? ואם מאסר , אז עד כמה שנים ?? אשמח לתשובותכם תודה

E T

New member
הוספה חשובה

חשוב לציין שהבעל אינו מכה או מקלל או צועק או לא מפרנס. הבעל לא עשה שום רע לאישתו .

אם אתה לא עושה רע

למה מאסר??? ולמה החזקת ילד?? תוכל להסביר קצת יותר על חייך כדי שנוכל לעזור?

E T

New member
אני אפרט

היא רוצה גט והחזקה על הילד . ואני לא עשיתי לה רע מעולם. האם אני יכול לסרב ולהתנות מתן גט בהחזקה שלי על הילד ?? ומה הסיבות שבית דין שולח למאסר ??

טוב

גם זה לא ממש מספיק בדרך כלל הילד הולך עם האם אתה יכול לבקש חזקה על הילד אבל זה מאוד קשה היום תלוי מאוד גם בן כמה הילד סיבות שבית דין שולח למאסר הן: אלימות הטרדה ועוד כאלה שלא עוברים בשגרת היום יום כן גם אם תנסה "לגנוב" את הילד כשצד אחד לא מעונין בגט אז בית הדין דורש "שלום בית" ואם זה לא עוזר היא תהיה צריכה עורך דין טוב כדי לממש את הגט ואם שלום הבית לא יסתדר תהיו שניכם מאוד ממורמרים בהצלחה

karin45

New member
לדעתי...

עליך לפנות לפורום מומחים הנקרא "דיני משפחה וירושה" ולשאול את שאלותיך שם. לא מצליחה לעשות לינק... חפש ברשימת הפורומים.

adam33

New member
אני מחייך...../images/Emo13.gif

המלצה.. כנס לספריית בית אריאלה בתל אביב חפש דיני משפחה וירושה או מדיריכיי אינסנט לגרושין ותדע בנוסף יש אתרים כאן שעוסקים בגרושין והעילות..

adam33

New member
וברצינות...

1. עילה לגרושין הרווחת הינה בגידה של אשת איש או שלך וגם עניין של מאוס עליי אם אתה למשל דוחה אותה מינית היא יכולה לומר לבית הדין שאינך יכול לספק את עונתה..בזמן.. כמו כן עושה מעשי כיעור...מתרועע עם נשים וכוליי...כמו כן מכריח אותה לעבור על חוקי התורה...ועוד... 2.גרושין הינם בהסכמה תמיד !!למעט המקרים דלעייל בית הדין לא ייתן לה להתגרש אלא אם אתה אמרת שבאמת אתה לא אוהב אותה אבל אם אתה מכחיש..יהיה לה קשה להוכיח.. 3.להשמר...מורכב מאוד ולא על רגל אחת. 4.עילה למאסר יכולה להיות הן בהוצאה לפועל במזונות והן בהליך בבית דין השייך לבזיון בית הדין. 5.לגבי התנאי שלך אם היא מסכימה אין בעיה אבל אם היא לא מסכימה והילד מעל לגיל שש בבד"ר אתה מן הסתם תוכל לזכות בנקודות בעוד שבתמש יהיה לך קשה ותצתרך להוכיח שאתה האבא המושלם שיודע כל דבר על הילד בעוד היא אינה ראויה.. 6.מאסר..בהוצל"פ על אי תשלום חוב מזונות יהא עד 21 יום בעוד שבבדר זה גמיש ונדיר. מעבר לכל קח עורך דין וקבל ייעוץ מקצועי ..והעיצה שלי אליך יפה שעה אחת קודם.. דבר איתה על הכל..תראה לאן נושבת הרוח..קח בחשבון שדברים יכולים להפתר על ידי שלום בעוד שמלחמה תמיד ניתן לפתוח בכל עת.

תמיד אמרתי ש

נישואין אזרחיים - זה הפתרון להכל. אוף, כמה רווח לי, במיוחד לאור הדברים שאתה מזכיר פה.

adam33

New member
טעות בידך..

נישואין הם דבר שניתן לעשות בכל צורה ובלבד שהוכרו בישראל ונרשמו בתעודת הזהות כנשואים. ברגע שנרשמו ולא משנה אם כתוצאה מנישואין אזרחיים או דתיים הסמכות לגרש היא אך ורק בידי בית דין רבני ( בהנחה ששניהם יהודיים) וכל נושא המזונות ואיזון משאבים חל עליהם... אוליי התכונת הסכם ממון? אבל גם אז נושא המזונות ואחזקת הילדים יעלה ויצוץ באותה צורה...

adam33

New member
אם מדובר בכך

אזיי הרשות הינה לבית משפט עליון להחליט בפני איזה בית משפט ידונו בבקשת הגרושין

בוא אני אחדש לך קצת

קודם כל צריך לעשות התרת נישואין בבית דין רבני (פיגור מטומטם לפי דעתי) ומתגרשים. אח"כ פונים לבית משפט העליון שמפנה אותנו לבית משפט לענייני משפחה. שם מדברים על עינייני ממון וכל השאר. וזה בדוק (היה לי ייעוץ משפטי)

לא שיש לי תוכניות להתגרש מבעל

שאינו יהודי,או שנעשה הסכם נישואין אזרחי . אבל אני חייבת להבין נישואין אזרחיים, שקיבלו את החותמת של משרד הפנים כ"חוקיים" שרדו X שנים. כאשר הזוג רוצה להפרד, הוא צריך להגיע לבית דין רבני? ואיפה נכנס פה בית משפט העליון? וואלה- לא חשבתי שזה עניין כל כך מסובך.

מצטערת על האיחור בתשובה

גם אני הייתי בשוק כששמעתי את זה (במיוחד על בית דין רבני). אבל מסתבר שכל העובדות שציינתי נכונות. יש ללכת קודם לבית דין רבני כדי להשיג התרת נישואין (מצחיק לא?) ועוד לפני שהתחתנתי חשבתי לעצמי שאם אצטרך להתגרש הם האחרונים שאעבור דרכם. ואח"כ לבית משפט העליון, שלרוב ישלח אותנו לבית דין לעינייני משפחה בשביל להתגרש. אוף, למה הם פשוט לא נותנים מנוח האנשים האלה?

למעלה