עיכול מהיר מידי?

amiro1234

New member
עיכול מהיר מידי?

שלום רב. אני לא יודע האם מדובר בבעייה, אך תמיד כדאי לשאול: פרק הזמן בין הארוחה לבין ה"הורדה" שלה אצלי הוא כשעה. אני אוכל צהריים בשרית מלאה בין 1 ל 1:30. בין 2:30 ל 3 אני כבר בשירותים, ואני מקווה שהכל ברור ואין צורך לפרט. האם זה נורמלי? האם זה מעיד על חילוף חומרים בעייתי או "קיבה עצבנית" (יש אולכוס במשפחה, אצלי לא, עדיין). לא נעים, אבל יש גם גזים (שאני שולט בהם ולכן עוד לא עלו עלי, אבל לא נעים).

רון ו

New member
מרתק

ואיך בדיוק אתה בטוח שהיציאה לא שייכת לאוכל משלשום? להערכה שלי זה מעיד שאתה אוכל הרבה או הרבה סיבי מאכל בתפריט ולכן יש לך יותר מיציאה אחת ביום. ד"א אין קשר ישיר לחילוף חומרים ומבחינת מערכת העיכול גם יציאה אחת ליומיים נחשבת תקינה. לכל המרזים חמשיר מבדח בתרגום עכשווי מיידיש במקור הוא יותר עסיסי חחח אלטא יידן מיט מרידן אגסים ירוקים אגסים אדומים עושים בבטן ג'יפה יהודים קשישים עם טחורים מחרבנים שזה פדיחה

עיכול

כל עוד אתה מרגיש בריא וחיוני ומרקם היציאות אינו חריג ואינך סובל מכאבי בטן אין סיבה לדאגה ואין לך "חילוף חומרים בעייתי", וגם גזים זה לא נעים אבל לא נורא. אם אתה בכל זאת מאד מוטרד גש להיבדק אצל רופא/רופא גסטרו.

ואם אני

מחרבן פעם ב3-4 ימים ואין לי גזים אז העיכול שלי לא בסדר? אני צריך לדאוג? כי אני מרגיש דוקא טוב מאוד עם זה

למעלה