עיכוב גדילה

גליה1963

New member
עיכוב גדילה

שלום לכולם! הפגית שלי בת שמונה חודשים גיל מתוקן ושוקלת רק 5קג. ברקע רפלוקס מטופלת בזנטק. אוכלת מעט ,גדילה איטית שהוגדרה כאיחור או עיכוב גדילה!!! במעקב של דיאטנית במרפאה להפרעת אכילה ללא תוצאות משמעותיות. בררנית באוכל , מקיאה אם לא מתאים לה לבלוע. מה לעשות? מה לתת ומה לא לתת? מיואשת, גליה

טחיא

New member
איפה אתם מטופלים

מה הגיל הכרונולוגי ובאיזה שבוע היא נולדה ?
האם היא אוכלת מוצקים?

אני יכולה לספק מהניסיון שלנו שאצלינו תאומה נולדה שבוע 33 1490 בדיעבד מוגדרת IUGR מטופלת כרגע במרפאה להפרעות אכילה בגיל 9 חודשים שקלה 5 קילו בלחץ הרופאים שגרם גם לחץ אצלינו אושפזה במשך 3 חודשים במחלקת ילדים עם ונדה מה שלא עזר אבל עשה הרבה נזק

היום בת שנה ו3 חודשים שוקלת בקושי 6 שקילו אבל עכשיו שמטופלים במרפאה להפרעות אכילה אז קצת יותר רגועים

גם אצלי כשלא מתאים לה היא מקיאה וגם ככה אוכלת רק 3 בקבוקים ביום

אם תרצי לדבר ולהתייעץ טלפונית רק תגידי לצערי הניסיוון שלנו כבר דיי גדול

אורטל OSE

New member
המשקל ביחס לגיל הוא תקין.

אם את לא רגועה לעניין האכילה אז שילוב של מרפאה כזו היא באמת רעיון טוב אבל רק כאלו שתסמכי עליהם בעיניים עצומות ותיישמי את העצות שלהם.

צריך המון סבלנות אצל פגים בכל מה שקשור באוכל. המון.

בהצלחה!

גליה1963

New member
עיכוב גדילה אצל פגית

התינוקת בת 11 חודשים גיל מתוקן 8 חודשים שוקלת 5 קג. ברקע רפלוקס ומטופלת בזנטק. במעקב של מרפאה להפרעת אכילה. במרפאת פגים הלחיצו אותי על קצב גדילה איטי. עברנו שתי דיאטניות. לא תמיד העצות ישימות: התינוקת לא אוהבת לאכול מה שלא מתאים לה מבחינת מוצקים ומקיאה או שלא אוכלת מבקבוק. אמרו לי לרכז את המטרנה להוסיף פוליקוז ושמן mct. עם התוספות לא אכלה עד שהורדתי את המינון. אני מקווה שאצל מטפלת תתחיל לאכול יחד עם ילדים נוספים.
גם אני הגדלתי את הרווח בין הארוחות ומשתדלת לא להכנס למאבקי כוח עם התינוקת. מקווה שהזמן יעשה את שלו וללמוד מנסיונם של אחרים.

למעלה