עייפתי מנשוּא!

אוֹחַ

New member
עייפתי מנשוּא!

מה אומר לכם, אתמול ניסיתי לעזור לאחיין שלי ב"תחביר" - זו היתה אך תזכורת קלה עד-כמה ולמה שנאתי את המקצוע הזה. אני זוכר שכבר בכיתה א' המורה חילקה אותנו לקבוצות ולכל קבוצה היא חילקה גפרורים תוך נסיון להסביר... הא?!...
סליחה! כל המקצועות מתערבבים לי... היינו ב"תחביר". ב"תחביר" אין בדידים וגם לא גפרורים (פעל בתבונה, זה שהרחיק את הגפרורים מספרי התחביר). אין "לבדוק" נכון/ לא-נכון. באיזה מקרה כל מאתיים המילים הם "מושא", ובאיזה רק מאה מילים הן "מושא" והיתר "לוואים"? "תסתיר" הוא אומר לי, הילד, "תסתיר עם האצבע את המילה הזאת! אתה יכול לקרוא את המשפט? אם כן - 'תאור', אם לא - 'מושא'. כך אמרה המורה...". אתם הבנתם? טוב, ממשיכים, "איזה תאור זה?" הוא שואל, "תסתיר!" אני אומר לו, "את מה?" הוא שואל, "תסתיר אותי מאמא שלך. אני אנמנם קצת עד שתגמור ת'שיעורים"...

Idan91

New member
../images/Emo6.gif!!

זה היה אחד המצחיקים. בוסטון עושה לך טוב, הא? הא?!
סליחה! כל המצחיקים מתערבבים לי... בכל מקרה: אני דווקא מחבבת תחביר - אבל הכי הכי אני אוהבת: פועַל!

shellyland

New member
אמרתי או לא אמרתי?

מצידי את יכולה להמשיך להגיד בוסטון מכאן ועד מטולה, העיקר שאת יודעת שצדקתי.

Idan91

New member
בנות! אתן נורא לחוצות!

כבר הסברתי לכן: א-י-ן כרגע בנים טרקטיבים, זהו.

אנחנו פשוט דואגות לך, זה הכל

יש מישהי במשרד שלי שמתפללת עבורי כל יום. רוצה שהיא תזרוק מילה גם בשבילך?

Idan91

New member
ואם בתפילות -

יש לי גאד אחרת שאני פונה אליה באופן קבוע, זה בסדר. (זה שהיא אף פעם לא נענית לתפילותיי.. זה כבר משהו אחר)

טוב שהזכרת לי

למה ניתקתי את עצמי כבר לפני כמה שנים מן המושג המכוער הזה המכוּנה: הכנה לבגרות בלשון. למרבה הצער, מה שמלמדים היום בתיכון לבגרות (במקצוע הזה בוודאי, וייתכן שגם באחרים) והדרך שבה עושים את זה הם כל כך רחוקים ממה שבאמת יש לתחום הזה להציע. עשה לי רע להיות שותפה לעוול, אז עזבתי. עידן, זה שאת אוהבת את זה זה נפלא, ויש שתי אפשרויות: א. היה/יש לך מורה טוב/ה. ב. הצלחת לראות את היופי על אף (תיאור ויתור) המחסומים, ואולי בזכות (ת.סיבה) גורמים נוספים. שמרי (ציווי) על זה.

גנגי

New member
התשובה כמובן אחרת לגמרי:

לא מורה טובה אלא חֶברה טובה.

למעלה