עייפות

amitzangi

New member
עייפות

שלום אני עמית ואני בן 16. אני בכתה י' בזמן האחרון אני כל המזן מרגיש עייף.. זה היה לי כבר תקופה ארוכה אבל בזמן האחרון זה יותר בולט.. אני לא עוסק בספורט.. אני ישן טוב בלילה ושאני חוזר מבית ספר אני אחרי שעה שעתיים הולך לישון כי אני ממש עייף.. למה זה? עשיתי בדיקות דם ואמרו לי שהכל בסדר.. אולי זה קשור לתזונה או לחוסר פעילות גופנית.? תודה ושבת שלום

freearth10

New member
אלה יכולות להיות סיבות טובות לעייפות

איך הולך בבית הספר? עם החברים? לפעמים גם לחץ להצליח יכול ממש להתיש. אבל מאחר ששאלת על התזונה והפעילות הגופנית אולי תתחיל את השינוי שם. תכניס יותר פעילות גופנית לחייך ותוציא הרגלים לא בריאים. לך בקצב איטי והדרגתי ואם תרגיש שאתה צריך מישהו שילווה אותך בתהליך הזה - פנה למטפל הוליסטי.
מאיה

הי עמית

האם אתה צמא יותר מהרגיל ? הייתכן שהעייפות שאתה מרגיש נובעת מהחום (שמתיש את כולנו) ? למה אתה מתכוון כשאתה אומר "כבר תקופה ארוכה" ? מהם המרכיבים העיקריים בתזונה שלך ? אשמח אם תענה ואנסה לעזור. שבת מלאה אנרגיות
הילה

amitzangi

New member
אז ככה

צמא מהרגיל כן מן הסתם חם בחוץ. ולא חם אצלי בבית . בתקופה האחרונה זה החודש האחרון. ובכללי זה כבר מכתה ט' בערך אני התחלתי להיות עצלן ולא מי יודע מה ערני.. שהייתי קטן הייתי קם ב7 בבוקר חופשי וישן מאוחר והיה לי יותר אנרגיות. (בערך בתקפה של היסודי) התזונה שלי ממש על הפנים. אני בקושי אוכל ירקות ופירות אולי בננה ביום, הרבה ואפשר להגיד שמאוד הרבה ממתקים.. ארוחה חמה כל צהריים, ארוחת בוקר - קורנפלקס, ערב לא תמיד משהו מיוחד לפעמים קורנפלקס ולפעמים טוסט או לחם וגבינה וירקות.. ובבית ספר 2 סנוויצ'ים כל יוןם משהו אחר, אבוקדו, גבינות, ירקות... כל מיני זהו זה בערך תמונת מצב אם תצטרכי עוד פרטים תשאלי תודה רבה על העזרה אני מעריך את זה מאוד המשך יום נעים

בוא נתחיל

מזה שתחזור לעשות קצת פעילות גופנית, כמה שאתה יכול ובאיזה תחום שאתה אוהב (ריצה, כדורסל וכו'). במקביל תפחית את כל הג'אנק שאתה אוכל. להפחית ממתקים ממש בצורה דרסטית - אפשר מדי פעם משהו קטן אבל לא על בסיס קבוע. בבוקר קורנפלקס זה לא גרוע, אם אתה יכול לעבור לסוג כזה של דגנים מלאים במקום אלו שמלאים בסוכר זה יהיה מבורך. תדאג להכין (או תבקש מאמא היא בטח תשמח) כריך בריא לבית הספר, לחם שיפון / דגנים עם טחינה / טונה / ביצה קשה... וליד זה ירקות. אפילו מלפפון שלם אתה לא צריך לקחת סלט לבה"ס... בצהריים, ארוחה חמה זה בסדר האשלה מה היא כוללת ? אם תמיד יש מנה בשרית, זה גם יכול מאוד להשפיע על העייפות שאתה מרגיש בצהריים. מע' העיכול מתחילה לעבוד ואנחנו מתעייפים. תנסה לרדת בכמות הבשר לפעמיים בשבוע ולשלב בארוחות גם דגים אבל הכי חשוב הרבה ירקות. מבושלים, טריים מה שבא.. בנוסף, אם אתה אוכל פחמימות פשוטות (אורז לבן, פסטה וכד') מומלץ לעבור לאורז מלא או פסטה מקמח מלא - אפשר למצוא מוצרי מזון אלו כמעט בכל בית טבע היום והמבחר, חבל על הזמן. בהלך היום עוד איזה פרי, ירק או חטיף בריאות לא יזיקו ובערב ארוחה קלה. תוכל להתחיל לנסות ולראות איך אתה מרגיש, ותוכל גם לפנות לתזונאי או מטפל אחר בתחום הרפואה המשלימה שיבנו לך תפריט יותר מדוייק לאחר שיערכו לך אבחון מסודר. לבחירתך. בהצלחה, הילה

למעלה