עייפות

צ ל י ל 8

New member
עייפות

יש לעיתים שאני נתקפת לאיזו תקופה עייפות נוראה. אני לא יכולה לסמן בבירור אם יש משהו שאני יכולה להצביע עליו כאשם. לא עומס בעבודה, לא מצב נפשי.. חודש-חודשיים כאלה שאין בי בכלל אנרגיות, מחפשת רק מיטה. יש מצב שהילינג אנרגטי יכול לעזור?

יקירה...

קודם כל, תרשי לי להציע לך בדיקות דם. הרבה פעמים לעייפות יש סיבה פיסיולוגית, כמו חוסר בסידן, ברזל, וכו'. התמרה אנרגטית היא גם עניין מעייף... שינויים, תחושות, וכו'... בקיצור, עצתי לך היא לשקול, להיות בעייפות, לחוות אותה ולמצות אותה, ואז תראי, בתנאי שאין בעיה פיסיולוגית, שהגוף היה צריך קצת שקט, מיצה, וחוזר להיות אנרגטי כמו בעבר... מה את אומרת?

צ ל י ל 8

New member
עומר נפלאה ../images/Emo39.gif

כבר עשיתי את כל הבדיקות האפשרויות, כולל במעבדת שינה
כלום, אבל כלום לא עוזר. לא יודעים את הסיבה. אפילו טיפולים אלטרנטיביים עשיתי, כמו דיקור ורפלקסולוגיה. כלום אבל כלום לא עוזר

מה עם...

בדיקת ההורמון TSH, שבודק פעילות בלוטת התריס? כי תת פעילות של בלוטת התריס גם יכולה להביא מה-זה עייפות... וזו לא בדיקה שעושים באופן שגרתי... בכל אופן, אני מאוד מסכימה עם יוסי, שתזונה ופעילות גופנית יכולים לעזור. עם זאת, בזמן שאני אומרת את זה אני מרגישה צורך עז להזכיר לך, שאפשרי גם לתת לתקופה הזאת להיות, אם הגוף חלש - להוריד ווליום, לנוח, ולראות מה קורה. לי זה עוזר להקציב לעצמי זמן למנוחה, למשל - השבוע אני מתפטרת מכל פעילות שאני לא חייבת לעשות, ועושה רק מה שנעים לי או שאני חייבת. אולי את צריכה חופש, אולי יש משהו שאת אוד רוצה לעשות וכבר לא יכולה לחכות לו, והגוף עייף, אולי דרשת מעצמך יותר ממה שיכולת לעמוד בו לאחרונה... אולי באמת קצת שקט יעזור?

צ ל י ל 8

New member
אני לא מדברת על שבוע...

אני מדברת על תקופה של חודששים-שלושה, מבאין מדי חודשיים-שלושה, וכל זה כבר נמשך 6 שנים
וגם בדיקה של בלוטת התריס כבר עשיתי.. פעמיים...

yperelman

New member
ראשית אני שמח שהבדיקות

יצאו בסדר. מנסיוני, עייפות קשה ללא הסבר קונבנציונאלי, מקורה בחולשה בבסיס. התאמה של תזונה, הליכות תדירות ברגל (רצוי 4-5 פעמים בשבוע גם אם קשה ואין כח) ויוגה יכולים לסייע לך לעבור טוב יותר תקופות כאלה. מעבר לנ"ל, האם את יכולה להצביע על שינוי במצב הרוח סמוך לתחילת התופעה?

צ ל י ל 8

New member
שינויים...

אני יותר עצבנית, יש לי יתר תיאבון. ממש לא בא לעשות כלום! באסה כללי
סביר להניח שכנראה אצטרך לשנות תזונה ולעשות ספורט. אבל אני שונאתתתתתתתתתתתתתתתת ספורט

yperelman

New member
אין לך מושג כמה שנאתי לעשות ספורט

כל כך שנאתי עד שהגעתי למצב ששקלתי 110 ק"ג (של שרירים כמובן
) והספורט היחיד שהסכמתי לבצע ובאדיקות היה להדליק סיגריה ולכבות, להדליק ולכבות, להדליק... (40-50 פעם ביום!) לא מי יודע מה תורם לרמת האנרגיה ומצב הרוח
. מקווה שתצליחי לעשות את השינוי המיוחל. עבודה על הבסיס תשפר את מצב הרוח ורמת האנרגיה. וגם אז אין הבטחה ל- 100% מצב רוח טוב כל הזמן, לכל החיים, אבל איכות החיים משתפרת ללא ספק!

נופשת

New member
יש עיקביות בירידות האלו?

את יכולה לבדוק עם עצמך, כל כמה זמן זה קורה?

צ ל י ל 8

New member
לא ממש שמתי לה לעיקביות ../images/Emo4.gif

זה קורה גם בחורף, גם בקיץ, גם בלחץ עבודה וגם כשלא... ממש לא יודעת איפה לשים את האצבע.

נופשת

New member
תנסי לנהל מעקב, כי זה ממש חשוב

מתי זה קורה, כמה זמן נמשכת כל ירידה כזו. האם קרה משהו לפני כן. אולי אפילו לנהל מעין יומן מצב רוח כזה. מאוד חשוב בשביל שמישהו מקצועי, לא משנה מאיזה תחום, יוכל באמת לעזור לך עם זה.

למעלה