עייפות כרונית

עייפות כרונית

מבקשת עיצה להתמודדות עם עייפות כרונית. כבר עשיתי בדיקות, יש כמה חוסרים, אבל לא משהו קריטי. לוקחת תוספי ויטמינים וזה לא ממש עוזר. האמת שמהיכרות עצמית אני די בטוחה שזה פסיכוסומטי. כמו כן העייפות מלווה בדרך כלל בשביזות כללית...
לצערי, אפשרות פרקטית כמו להחליף את מקום העבודה המדכא או לשנות את קצב החיים ודרישותיהם לא יכולים לבוא בחשבון בשלב זה. אז מה עושים?

0 אור 0

New member
פעם ראשונה יקרה

חוץ ממה שכולם פה בטח יגידו לך שכדאי לך להכנס לאבחון וטיפול של מטפל הוליסטי מנוסה, אני יכולה להוסיף שכדאי שתוודאי אם הרופא מה בדיוק הוא בדק - אני סבלתי שנתיים מעייפות נוראית, והרופאים לא אתרו כלום - הרופא שלנו הכריז שהבדיקות שלי מצויינות, ואני בריאה לחלוטין והתחיל לרמוז שאולי כדאי שאני אבדק אצל פסיכיאטר. עד שהמצב די החמיר (יובש בפה ובעיות בראיה) ואז בעקבות עצות של חברים סוף סוף בדקו לי סכרת ובלוטת התריס והסתבר שזה תת פעילות של בלוטת התריס. גם מטפל טוב יכול להציע ך עוד דברים שתבדקי עם הרופא הרגיל.

מסכים ומוסיף:

"בדיקות דם" יכולות לכלול מעל אלף פאראמטרים שונים, בעלות מצטברת שיכולה להגיע ל-10,000 ש"ח (לפי נתונים של פרופסור לגסטרו). ברור שאין טעם להפנות כל אחד לכל הבדיקות האפשריות, כך שבד"כ מנסים "לעצור את החשודים הרגילים", ובהחלט יכולים לפספס דברים כמו בלוטת התריס ו/או סוכר בדם. יש טעם לברר אם הבדיקות נעשו, ואם לא - יתכן שיש טעם לדרוש אותן. במיוחד הבדיקות לבלוטת התריס (T3, T4, TSH) יקרות מאוד, וקופות החולים מנסות לא להפנות אליהן - לכן יש טעם ללחוץ על הרופא.

תודה רבה על התגובות

רצתי לאתר קופ"ח לבדוק בתוצאות. כל הפרמטרים שוזכרו בטווח הנורמלי. הסוכר נמצא בנורמל אבל גבוה יותר מבדיקות קודמות שהיו לי ולטעמי גבוה בשביל סוכר בצום. הנמוכים הם הברזל וההמוגלובין אבל לא בצורה קריטית, מה גם שתמיד היתה להם נטיה להיות נמוכים אצלי. ויש גם ESR נמוך - מישהו יודע מה זה? בכל מקרה, הייתי רוצה לנסות טיפול כלשהו שכולל גוף-נפש ולא רק תוספי מזון או תרופות, כי אני יודעת בודאות שתופעות בריאותיות מופעיעות אצלי תמיד בתקופות טובות פחות. אני עכשיו בתקופת נסיון לשנות את אורח החיים, וזה זמן מצויין לדעתי לטפל באופן כולל. איזה סוג של טיפול הוא המתאים ביותר לדעתכם?

SideKick

New member
מה היית רוצה?

כמעט כל טיפול יכול להיות טוב ויכול להוות נקודת פריצה. חשבי מה בא לך. האם היית רוצה טיפול שבו נוגעים בך? או לא נוגעים? טיפול שבו את זזה או רוקדת? אולי טיפול שבו דוקרים אותך? טיפול שיתבסס על תשאול ומתן תמציות? אולי כזה שבו תבדקי את הסיבות ואת היכולות האישיות? עצמי את העיניים ותשאלי את עצמך מה נכון לך. לאחר מכן תוכלי לספר לנוכחים מאיפה את בארץ, ואני מניחה שככה תוכלי לתת ולקבל יותר מידע.

למעלה