עייפות כרונית

michaelgor

New member
עייפות כרונית

למה אנחנו עייפים? יותר ויותר אנשים מתלוננים על עייפות כרונית. מחלה אופיינית לכל העמים ומדינות ולא קשורה לגיל או מין. מיוחד, שתלונות יכולות להגיע גם אחרי שינה טובה או בזמן חופשה. עייפות יכולה להיות כתוצאה ממספר סיבות: מחלה כלשהי נטילת תרופות מסוימות פעילות גופנית לא מאוזנת מחסור במרכיבים חיוניים בתפריט הימי (וויטמינים, מינרלים ועוד) עייפות מנטלית עייפות הנגרמת ממחלה, תרופות או תזונה לקויה ניתנת לריפוי די בקלות. שמשלימים לגוף מרכיבים חיוניים הוא מתרפא. עייפות כתוצא מפעילות גופנית לא מאוזנת גם לא מהווה בעיה רצינית - פשוט מתחילים פעילות גופנית מאוזנת. לא תמיד זה קל, אבל אפשרי. טיפול בעייפות מנטלית אחר לחלוטין. לפי אבחונים רפואיים, עייפות כרונית אמתית קיימת רק אצל 20% מהפונים. כל שאר המתלוננים סובלים מ-"חוסר שינה אלקטרוני". בחיי יום יום, אנחנו דבוקים למחשב שלנו. ועוד יותר, שטלפונים חכמים נכנסו לחיינו, אנחנו מתכתבים בפייסבוק או שולחים מאייל בקולנוע, במשחק כדור רגל וכדומה. דבר ראשון שעושה אדם מודרני שמתעורר - לבדוק אימייל ולשלוח הודעה בפייסבוק. עודף מידע וקצב התחלפותו גורם לפעילות לא מאוזנת של המערכת העצבים המרכזית. ריבוי גירויים אלקטרוניים מעמיס על המערכת העצבים המרכזית שמתבטא בסימפטומים חיצוניים כמו עייפות, נדודי שינה, חוסר ריכוז ועוד. חדשות ומתח מוסיפים את הצד שלהם, וכתוצאה המערכת העצבים המרכזית מתחילה להשתגע. במילים פשוטות - המוח שלנו לא עומד בעומס. הטיפול הנכון - להיות רגוע, ללכת לישון בשעות נורמליות ולא אחרי חצות ולהקטין שימוש במכשירים אלקטרוניים. אבל הטיפול הזה לא מציאותי בחיים המודרניים. לכן לא אמליץ אותו לאף אחד. מה כן אפשר לעשות כדי להקטין נזקים? נתחיל מפעילות גופנית. לא חשוב מה תבחרו, העיקר שכתוצאה מהפעילות תזיעו חזק. עוד לא פגשתי אדם שלא יכלו להקדיש לפעילות גופנית כ-20 דקות ביום. זה המינימום. מומלץ לעשות פעילות גופנית בערב, אבל לא חובה. טיפ נוסף - עיסוי. מתי פעם אחרונה עשיתם עיסוי טוב? עיסוי מומלץ לעשות, מינימום שבמינימום, פעמיים בחודש. ועל תגידו שזה יקר. זה הרבה יותר זול מלרפא אחר כך מחלות שונות ולהפסיד ימי עבודה בגלל בריאות חלשה. תפריט יומי. על תזונה נכונה נכתבו הרבה מאמרים ולא אחזור עליהם. תחליטו אתם מה לקיים ומה לא, רק תנסו לא לאכול אחרי 7 בערב. מבטיח לכם, ששבועיים הראשונים יהיו קשים מאוד. אבל אחר כך תרגישו הרבה יותר טוב.

יעל ND

New member
בגדול מסכימה איתך,

רק תיזהר להמליץ על עיסוי במקרה של עייפות כרונית! במקרים כאלה אצל אחוז גבוה של אנשים עיסוי יכול להחמיר את המצב.

יעל ND

New member
זה קשור קודם כל

- קודם כל - למצבו של המטופל ולסיבת העייפות שלו.

0 אור 0

New member
זה קשור יותר לסיבת העייפות מאשר למומחיות של

המעסה. יש לי המון כבוד לעיסוי, כפי שכל מי שקורא בפורום יכול לדעת, אבל לא לכל דבר זו הדרך הטובה ביותר לעזור. הרבה מאד מהבעיות שגורמות לעייפות נובעות מסיבות פנימיות שבהן העיסוי יכול לסייע במקרה הטוב רק בשוליים, המקרים בהם עיסוי יעזור קשורים יותר להצטברות מאד גדולה של מתח (פיזי ונפשי)

עיסוי ועייפות

לפעמים העיסוי מאפשר לגוף לנוח באמת ולכן זה מרגיש כאילו שזה מחמיר את העייפות...אם העייפות באה ממתח אז בטח שלנוח יפתח את הדלת בגדול לעייפות להיות אבל לתקופה בלבד. אם העייפות נובעת מחוסר תשוקה בחיים אז בטח שזה רק יתן לה לגיטימציה להשתרש כי לא רק אין לי כוח לכלום אלא גם זה מרגיש טוב להיות במצב הזה. לכן באמת צריך שהמטפל ידע לאבחן במדויק מה נחוץ כדי לפעול נכון...עיסוי (וכל טיפולי מגע) יכול להוריד או לעלות את האנרגיה...חשוב לדייק באבחון!

יעל ND

New member
אם

עייפות נוסכת מרעלים - וזה מצב בכלל לא נדיר, לצערינו - עיסוי מחמיר את העייפות ולפעמים מחמיר בצורה מאד דרמטית. עייפות צריך קודם כל לאבחן לעומק ורק אחר-כך להמליץ משהו, כל כן דבר שיש לא התוויות נגד, כמו עיסי.

חוסר תשוקה והתנגדות

זאת לדעתי הסיבה העמוקה לעייפות כרונית...אם אין לי תשוקה בחיים העייפות תתן לי תרוץ טוב לברוח מתי שנוח לי... או התנגדות...המרץ שנדרש לחיות בהתנגדות למה שקורה לנו הרבה יותר מעייף מלעשות אותו...

למעלה