עייפות כרונית

yehudaga2

New member
עייפות כרונית

שלום אני בן 41 וסובל מעייפות קבועה וחוסר אנרגיה, יש לי כולסטרול ושומנים בדם גבוהים, אני נוטל ליטורבה(20 מ"ג) ליום, 2 כדורי אומגה 3 ו-1 Q10 ליום(וגם מרבה בשמן זית, שקדים לא שלויים ואגוזי מלך) יש לי עודף משקל של כ-25 ק"ג (עשיתי בדיקת שינה והמסקנה שלו היתה להוריד במשקל), אני ישן בין 6-7 שעות בלילה ואני עייף גם שאני קםלאחר שישנתי בצהריים כשעתיים(אגב ההתאוששות משנת צהריים איטית אצלי). אשמח להכוונה

המלצה

שלום רב, בראש ובראשונה אני ממליצה לעסוק בפעילות גופנית על בסיס קבוע. 3-4 פעמים בשבוע של פעילות מתונה כמו הליכה מהירה, יכולות להביא לשיפור במצב הגופני. אני ממליצה להעלות את המינון של ה-Q10 שאתה נוטל ל-120 מ"ג. תוספת של קו אנזים Q10 חשובה במיוחד לנוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת כולסטרול משום שתרופות אלו פוגעות בייצורו ומפחיתות את רמתו בגוף בנוסף אני ממליצה לך ליטול מולטי ויטמין לגבר, מולטי מייל, המספק את הוויטמינים והמינרלים החיוניים בתוספת נוגדי חמצון במינונים מוגברים המתאימים במיוחד לגברים. מכיל מינונים גבוהים במיוחד של ויטמיני B, לרבות B6, B12 וחומצה פולית – להגנה מפני מחלות לב. בצע בדיקות דם לבדוק אם אינך סובל ממחסור בויטמין B12, ברזל, המוגלובין. בדוק את תפקודי בלוטת התריס שלך. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, חג שמח, עדי ישראל

yehudaga2

New member
תודה

קראתי כתבה שויטמינים אינם בריאים או משהו כזה ? זה נכון ?

תשובה

שלום רב, מרבית האנשים אינם מקבלים מהתזונה אפילו את המינון המינימלי של ויטמינים ומינרלים. רכיבי תזונה אלה נחוצים לשמירה על הבריאות וחסר בהם עלול לגרום לתחושת עייפות, להחליש את מערכת החיסון ולגרום למחלות שונות. לתזונה איכותית ומגוונת ועשירה, חשיבות רבה לשמירה על פעילות בריאה של מערכות הגוף השונות. אך אין זה מספיק. תוספי תזונה נועדו לפתור את בעיית החסר ברכיבי תזונה ואת התופעות הבאות בעקבותיו. לכן ישנה חשיבות לנטילת תוספי תזונה. נטילת תוספים צריכה להיות מושכלת ובהמלצת איש מקצוע. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל

האם סבלת מעייפות ברמה שאתה נמצא בה היום, גם

לפני שהתחלת לקחת ליטורבה? אני שואל את זה בגלל שידוע שסטטינים מאוד מחלישים את השרירים.

yehudaga2

New member
תודה על התגובה

העייפות וחוסר האנרגיה התחילה הרבה לפני נטילת הליטורבה

למעלה