עייפות באימון

crackerz

New member
עייפות באימון

לפני בערך חודש או יותר הייתי מתאמן , וכל אימון היה יוצא מצוין . אחר כך מכל מיני סיבות ( בעיקר בריאותיות ) הפסקתי להתאמן לכמה זמן . כשרציתי להמשיך להתאמן , כל אימון שאני מתחיל אינ מרגיש עייפות וכאילו אין לי כוח להתאמן . אני תמיד אוכל שעה וחצי לפני האימון , ואני גם אוכל מספיק פחמימות ( אני חושב , אבל למרות זאת אני מרגיש עייף ושאין לי כוח להתאמן . האם אני צריך לאכול משהו קטן חצי שעה לפני האימון ( ואם כן , אז מהו ) או שאי צריך לשנות את סדר התרגילים בכל אימון ( אני תמיד מתחיל עם שכיבות שמיכה ) -------------------------------

amitdd

New member
כמה שיטות להפיג עייפות:

1.תשתה כוס תה/קפה 20-30 דקות לפני האימון. 2.חימום טוב: 3-6 דקות אירובי קל אח"כ מתיחות דינמיות ואז 2-3 סטים של חימום עם מתיחות סטטיות בין לבין. 3.תנסה לאכול 2-2.5 שעות לפני אימון במקום שעה וחצי. העצות הם מניסיון אישי. עמית

crackerz

New member
האם אני צריך לבצע את שלושתם ?

או ששיטה אחת תספיק ? -------------------

amitdd

New member
כל אחד מהם יכולה לעזור

הייתי ממליץ לעשות חימום טוב בכל מקרה. אם אתה עדיין מרגיש עייף, באימון הבא תשתה תה/קפה לפני האימון. השיטה השלישית יכולה לעזור אבל זה תלוי. לכל אחד יש זמן אחר שהכי טוב לו לאכול בו. יש כאלה שירגישו הכי ערניים אחרי שעה וחצי מהארוחה ,ולאומתם יש כאלו שירגישו הכי רעננים דווקא 4 שעות לאחר ארוחה.

לא תמיד אוכל או שתיה ממריצה הם

הפתרון. עייפות וחוסר "חשק" להתאמן יכולים להגרם גם כתוצאה מאימון יתר. במקרים כאלה מומלץ לנוח לגמרי מפעילות בין שבוע ל-10 ימים ואז לחזור לאימון הדרגתי. אם עדיין נמשכת הבעיה, מומלץ לגשת להבדק.

leahle

New member
גם אני חושבת כך

הפיתרון של שתיה או אוכל יכול להוות פיתרון לעיפות חד פעמית שמופיעה פעם ב... כמו שקורה כמעט לכל בן אדם נורמלי מעת לעת. לעומת זאת הוא מתאר עיפות שבאה בניסיון לחזור לשיגרת אימונים אחרי הפסקה. כדאי שתבדוק את זה, אולי זה סתם הקושי שבתחילת הדרך, אבל אולי זה סימן לאימון יתר או תופעה אחרת שמצדיקה בדיקה.

behappy

New member
מסכימה......

עיפות וחוסר חשק זה ממש סימן מובהק לאימון יתר...... ובקשר לאוכל זה תלוי גם מה אוכלים:אל תאכל מאכלים כבדים/שמנים וקשים לעיכול בשעות שלפני האימון אלא דברים קלים יותר.

למעלה