ג'לי בלי
שלום לך
כול אדם ראוי לקשרים חברתיים ולאהבה, ולא משנה מהו האופי שלו. תחשבי על תינוק שנולד- אם הוא לא יקבל חום ואהבה הוא לא יתפתח באופן תקין (אני בדיוק סיימתי לקרוא ספר על הסבל של תינוקות וילדים שעוברים תהליכי אימוץ - והם, אולי יותר מילדים אחרים זקוקים לחום אנושי ואהבה)
את לא אשמה בחסרים שיש לך מהבית או באופי שלך. כול אדם זכאי לחברים. אפילו לאנשים הכי מנוולים ופושעים בעולם יש חברים, אז למה שלנו לא יהיו?
בתור התחלה, אם קשה לך לאפשר לאחרים להתקרב, וקשה לך לתת אמון את יכולה להתחיל בקטנה, רק עם מישהי אחת.
את יכולה לבקש, אולי דרך סל שיקום, או דרך המתנ"ס או דרך "בנק הזמן" מישהי שתלווה אותך מבחינה חברתית .בירושלים קיים פרויקט שניקרא "עמיתים" קודם כול אפשר להירשם, במחיר סמלי, לחוגים של המתנ"ס, ולקבל מתנדבת לבילוי בשעות הפנאי. האחראית לפרויקט יכולה להיפגש אתך לשיחות והדרכה אם יש קשיים. אני מניחה שמשהו מקביל לזה קיים גם במקומות אחרים בארץ. אם את לא יודעת איך לברר על זה, תנסי דרך אנו"ש או דרך עמותת שק"ל (למרות שאני לא הכי אוהבת את הגישה הפטרונית שיש לארגונים המסוימים האלה - לדוגמה אנו"ש שמנסים לגרוף לעצמם כמה שיותר כסף - על חשבון האנשים למשל חוגים שהם מפעילים- הם לא נותנים לך לקחת את העבודות הביתה, אלא מחייבים אותך להשתתף במכירה של סוף השנה (שכמובן הם לוקחים סכום נכבד מהמכירה לעצמם) ורק את העבודות שלא נמכרו מותר לך לקחת לעצמך. (אותי זה הרגיז כי איזו זכות יש למישהו אחר לקבוע עבורי מה מהיצירות שלי למכור ומה לא...זו הסיבה העיקרית שעזבתי את אחד החוגים שלהם, למרות שהוא היה במחיר מוזל) אבל לצורך קבלת אינפורמציה אולי כן תצליחי לברר מהם משהו. (אני לא יודעת מה תצליחי למצוא לבד דרך האינטרנט) אם אין מקבילה לתכנית עמיתים, אולי פשוט תוכלי לפנות ליחידת ההתנדבות של העירייה (ולדעתי בכול עירייה אמורה להיות אחת כזו) ותסבירי (בכתב או בטלפון) שאת מאוד בודדה והיית רוצה מתנדבת לצורך בילוי חברתי משותף.
ישנם כמובן חוגים ופעילות חברתית שמיועדים לאנשים עם כול סוגי המוגבלויות (כולל קשיים נפשיים) השאלה היא אם את מעוניינת במשהו כזה? אני אישית מעדיפה להיות בפעילות של אנשים "רגילים" (למרות שזה הרבה יותר תובעני וקשה) אבל מצד שני מאוד נהניתי במסיבת ל"ג בעומר שארגנו עבור האנשים עם המוגבלויות (והיו שם אנשים עם כול סוג מגבלה שהיית יכולה לחשוב עליה...) אז היה שמח ובעלי ואני לא היינו לבד בחג.
ישנם גם משפחות או סטודנטים שמארחים לשבתות וחגים, וככה אפשר להכיר אנשים חדשים (השאלה היא אם ההפרעה לא תחבל לך בכייף של ההכרות עם אנשים מעניינים) אני יכולה להגיד לך שאני זוכרת עד היום חוויות מלפני המון שנים ממשפחות שהתארחתי אצלן.
לבשה.