עיזרו לי

דרישון

New member
עיזרו לי

שלום לכולם,
אני אם לילד שעבר לא מזמן אבחון אצל פסיכיאטר ילדים שקבע חד משמעית שהילד על הרצף וכן אבחון ותיעוד מהתפתחות הילד.
קופת חולים מכבי טוענת שלא מספיק אבחון מפסיכיאטר ולא מאפשרת לנו לקבל טיפולים.
עובדת סוציאלית בשם דנה של קופת חולים מכבי טוענת שיש להביא גם אבחון פסיכולוגי והפנתה אותנו לאבחון אצל פסיכולוגית שטענה שהיא פסיכולוגית התפתחותית חינוכית
היא העבירה לבני כל מני מבחנים קוגניטיביים וכשביקשתי ממנה לרשום אלו מבחנים העבירה את בני לא חזרה אלי.
נראה לי כי הקופה תנסה להתנער מלתת את מה שמגיע לנו ולכן אני מתייעצת אתכם משחקים אתנו והבן שלי שכל כך זקוק לטיפולים לא מקבל את מה שמגיע לו וסובל מאוד.

אנא עיזרו לי

schlomitsmile

Member
מנהל
מי איבחן בהתפתחות הילד? האם האיבחון שם כלל איבחון פסיכולוגי?
אותה פסיכולוגית שנעלמה- האם היא מטעם קופת-החולים?
בתור התחלה, הייתי מתלוננת עליה.

דרישון

New member
תשובה

אבחנה פסיכולוגית התפתחותית חינוכית כך הציגה את עצמה ואנו הופנינו אליה מטעם קופת חולים מכבי.

schlomitsmile

Member
מנהל
הייתי מודיעה לה בכתב שאם לא תקבלי ממנה תשובה תוך זמן קצוב,
לא יהיה לך מנוס מלהתלונן עליה.

שלומות0

New member
אתם הופנתם אליה

מטעם קופת החולים שלכם לצורך אבחון או לצורך טיפול? ומדוע המכון להתפתחות הילד לא אבחון את הבן שלך?
האם את חשה שהם רוצים לקבוע אבחון של "בעיה רגשית" ולטשטש שיש לו בעיה תקשורתית?

דרישון

New member
תשובה לגמרי כדי לא לתת את המגיע לנו

תשובה לשלומות , אכן כן הם רוצים לטשטש את הבעיה התקשורתית ולומר ההפך כלומר שהבעיה הרגשית הביאה לבעיה תקשורתית

שזה בולשיט, כיוון שהילד הראה סימנים מובהקים להפרעה בתקשורת וקבעו זאת חד משמעי פסיכיאטר ורופא התפתחותי כך שהפסיכולוגית ההתפתחותית הזו

רק מעכבת אותנו בדרך לטיפול .

dina199

New member
ההפניה מוצדקת כי צריך להיות איבחון פסיכולוגי.

זו אכן לא בעיה של מכבי שבכללית לא עשו את העבודה כמו שצריך.
אבל גם למכבי יש בעיה רצינית וזו היא הפסיכולוגית עצמה.
ההתנהגות שלה כל כך לא מקצועית שצריך לדרוש פסכולוג קליני או התפתחותי אחר.
ובמקרה הכי גרוע, ללכת לפסיכולוג קליני פרטי.

רחל119

New member
אכן, צריך אבחון משולב: פסיכיאטרי

ונוירולוגי/פסיכולוגי/רופא התפתחותי. מסכימה עם שלומית, על תותרי לפסיכולוגית, היא חייבת לך דוח בכתב של המבחנים שהעבירה לבנך, תוצאות, ומסקנה לגבי האבחון שלו

yuliyuli1

New member
תבקשי אבחון של פסיכולוגית מהתפתחות הילד

לאחר שכבר יש אבחון של נוירולוג / פסיכיאטר מהתפתחות הילד יהיה לה קצת קשה לאבחן אחרת בלי לנמק.

TikvaBonneh

New member
אל תתני לפסיכולוגית להתחמק ממך

תתעקשי איתה שתכתוב דו"ח על האיבחון. מה זאת אומרת שהיא לא חוזרת אליך? זו העבודה שלה.

אבל פסיכולוג חינוכי לא מוסמך לאבחן אוטיזם כלל

צריך פסיכולוג קליני או התפתחותי.

TikvaBonneh

New member
נכון,

אבל אני חושבת שהיא גם פסיכולוגית התפתחותית וגם חינוכית.

שלומות0

New member
במכונים להתפתחות הילד

הפסיכולוגים הם התפתחותיים ולא קליניים והאבחון שלהם תקף אם הם משתמשים בכלים לאבחון אוטזים כנידרש, במכונים חותמת מנהלת המכון{שלא ראתה את הילד} שהיא בדרך כלל פסיכולוגית קלינית התפתחותית ובזה קמבנו את האבחון
כנדרש . מכירה רבים טובים שכך נעשה אצלם האבחון

dina199

New member
אצלם היה כתוב 'התפתחותית חינוכית'

אז אני מניחה שזה תקף

דרישון

New member
תגובה להודעות תודה רבה לכולם על התמיכה והעזר

אני רוצה להודות לכל אלו שהגיבו, אעשה כדבריכם אדרוש את המגיע לי הילד זקוק לטיפול הוא מרגיש חסר אונים ולא אוותר כולכם כאן עודדתם אותי כל כך מחמם את הלב כל כך היינו זקוקים לכך
אנו מרגישים אבודים לומר על הילד שלי שיש לו בעיה רגשית אך לצערי זה נובע מהפרעה בתקשורת ולא שהטייטל הוא הפרעה רגשית .
אחרי שרופאה התפתחותית ופסיכיאטר בעל שם ותיק בתחום קבעו חד משמעי שהילד על הספקטרום
גם אדם שלא מומחה וקרא מעט יכול לזהות את הדפוסים : סידור החפצים בשורה, השמעת הקולות , הילד נעלם בפתאומיות ורץ מבלי להודיע , חוזר שוב ושוב על התנהגות או משחק כלשהו, לא מבין שכאשר משהו מתבדח עמו
הוא צוחק ולא מתכוון לכך ברצינות ועוד , קושי מובהק בתחום החברתי לא משחק ביחד אלא על יד , לא רואה ממש את האחר, אוטם את האוזניים כאשר נמצא בקבוצה או כאשר ישנה מוסיקה רועשת , את הקשיים הממשיים רואים כאשר לוקחים אותו
למסיבת יום הולדת אז רואים היטב כיצד הוא מגיב באינטראקציות הוא מחפש חדר להתחבא מתחת למיטה.
ואם זו לא בעיית תקשורת כנראה שאני לא מבינה תאמרו לי אתם.

ההתנהגות של הפסיכולוגית מאוד מוזרה

הרי בכל מקרה היא צריכה לתת לכם את תוצאות האבחון.

אני מציעה, כמו כולם, לחזור אליה, להודיע שאם היא לא תחזור אליך עם התוצאות, תוך זמן סביר (תקבע זמן שנראה לך סביר), אתה מגיש תלונה על כך בקופת חולים ובמשרד הבריאות.
אין דבר כזה. היא צריכה לתת לך תוצאות אבחון. האבחון היה בתשלום? כי אם כן, יש לך קבלות שמהוות הוכחה לאבחון ששילמת עבורו, ולא קבלת את התוצאות.

במקביל, אם אתה לא מצליח להשיג ממנה מה שצריך, או שהיא פסיכולוגית חינוכית באמת, שאינה מורשית לאבחן אוטיזם, אז דרוש את הכסף חזרה וגם פנה לאבחון פרטי אולי.

האם יש לך גם אבחון מהתפתחות הילד? כי אם שם עשו אבחון פסיכולוגי - יכול להיות שדי בו.

dina199

New member
בד": כשעושים איבחון בהתפתחת הילד יש שם

שם גם רופא וגם פסיכולוג.
איבחונים של התפתחות הילד הם בד"כ הכי מקובלים על הביטוח הלאומי.
לכן משונה שאין לכם איבחון פסיכולוגי באיבחון המקורי

למעלה