עיוותים בחשיבה

matteryou2

New member
עיוותים בחשיבה

אז...זהו סוג של שיתוף...

אני יושב בבית קפה עם חבר מהצבא. אנחנו שומעים את החדשות בנוגע ל"מפורסם" שחשוד שלא עצר את האונס שחברו ביצע, לפתע פותח החבר בנאום: "אי אפשר לסמוך על הנשים האלו יותר בימינו, מבקשים מהן קצת יותר ממה שהן רוצות, הן מתחרטות, אולי קצת רגשי אשמה- וייאלה, לצעוק חמאס חמאס אונס אונס".
אני חושב שהפנים שלי התעוותו בכזה גועל, כי הוא הביט בי כמאוכזב, נבוך ולא מאמין שאני לא לוקח צד איתו.

להתראות חבר יקר, הייתי ממליץ על טיפול.

pov2

New member
כשמדברים על עיוותים בחשיבה=סטייה, הכוונה- מהנורמה

אך עושה רושם שהרוב הם כמו החבר הזה שלך כך שהוא דווקא נורמלי. זה אתה שלא נורמלי ואולי צריך טיפול...
&nbsp
(זו תגובה צינית כמובן, אך האמת- שזהו המצב העגום בשטח)
&nbsp

matteryou2

New member
צודק

אני רץ לפסיכולוג שוביניסט שיחזיר את ההיגיון לחיי... לוותר על הכוח שלי להשפיל, להנמיך, לסרס, להחפיץ, למחוק ולעשות כל זאת רק במבט מזיל ריר, איזה חולה נפש אני, איך יכולתי לוותר על התענוג הסדיסטי הזה

מעמקים39

New member
זו הזדמנות להגיד לך תודה

תודה שאתה בוחר כל יום לא להיות רשע. זה לא מובן מאליו בעיניי. אתה יודע, הרבה פעמים קורה שלפני שאני קוראת תגובות שלך אני מחסירה פעימה מפחד שאולי היום אתה תתן את הסטירה. שאולי הפעם אתה תתנהג כמו שוביניסט. עם אחרים זה לא קורה לי כי אני לא מצפה בכלל להבנה. אבל אם אחטוף ממך זה יכאב כי אתה כבר הגעת אל האור ואל כל התובנות ואם תחזור אל החושך אני אהיה מאוד עצובה.

matter בעיניי בחור מדהים. הוא עבר תהליך עמוק ,

כפי שהוא מסביר, ע"י בת זוגו, וההומניזם הנוכחי שלו מעורר בי הערכה גדולה מאד. אני מניחה שמלכתחילה הוא היה בן אדם ערכי מאד ביסודו, וזו הסיבה שהשפעת בת זוגו עלתה כה יפה.

מעמקים39

New member
מדהים שבגלל ריבוי ההטרדות

התגובה של אנשים זה ״נו כבר נמאס מכל המתלוננות האלה״. זה כמו שאדם חולה סרטן ישמע את קרוביו אומרים לו ״נו כבר נמאס שאתה מקיא״. הציבור כבר התרגל ולציבור נמאס לשמוע. נשים מקבלות יחס דומה בכל הנוגע לכאבי המחזור המחזוריים שלהן. הן סובלות כל חודש ולגברים נמאס לשמוע. כלומר מבחינתם הם מיצו את הסבל אחרי פעם פעמיים. מעבר לזה הם לא מסוגלים להכיל. איך הם לא מבינים שאם כל חודש כואב לי זה לא מפחית מעוצמת הכאב ולא הופך את ההרגל הזה לפחות בעייתי רק כי הוא מחזורי. אני מנסה לא לשנוא. אני מנסה לראות את הטוב באנשים. אבל לא מצליחה. הגברים קמים עלינו לכלותינו. אנחנו חייבות לעשות משהו. איפה ציפי לבני? איפה זהבה גלאון? איפה כל החצופות האלה שאמורות לדאוג לנו? איפה כל האנשים הטובים ששותקים כי אין להם כוח למלחמות? איפה כל הנשים?

matteryou2

New member
האני מאשים שלי- מאוד בקצרה

גרסה ארוכה, בערך 5 דפים :)

אני מאשים את מערכות החינוך. המודרניזציה משנה את חיינו יום ביומו. אבל... ישנו פער אדיר. ושאני כותב אדיר, אני מתכוון לזה. פער אדיר בין העולם בו אנחנו חיים, לקצב בו אנחנו תופסים את השינויים המהירים. הנפש המודרנית פצועה. אפילו שבורה...מעז לומר. מחקרית- ככל שהחברה מתפתחת, האינבדידואל מרחיק את עצמו מהחברה. מרגיש מיותר, זניח וקטן. אנחנו נשארים מאחור... בלי שאף אחד ילמד אותנו איך לחיות, איך להיות חופשיים, איך לנטרל בין עיקר לתפל, איך לבקש עזרה, איך לדבר, איך להרגיש... זנחו אותנו מבחינה רגשית, הכל נעשה כמו על אוטומת, זאת האמת. שחכו להסביר לנו שהסבלנות שלנו לא מוגבלת, שיש לנו כוח לשנות.

matteryou2

New member
חחח...

הגרסה הארוכה לא שונה כל כך מהקצרה... רק נוגעת בשאלות רבות שמסביב לנושא משמעות האדם. אני אוהב ליצור "סיכומים" כאלו, של תפיסת עולמי, סוג של "זמן-אני" וסיעור מוחות.

למעלה