../images/Emo24.gifפז"מ
צר לי לקרוא את תסכולך, אך יש תקווה ויש תמורה לתקופה הטובה שבזוגיותכם שתאפשר לכם לטפל בקושי שלכם יחד. פליטת זרע מהירה-(פז"מ)- מוגדרת ב-DSM-4 (1994) כשפיכה מתמדת או חוזרת ונשנית עם גרויי מיני מינימאלי לפני, תוך כדי, או מיד לאחר חדירה ולפני שהאדם מעוניין בכך. בו נפתח ההודעה מרגיעה...אני מקווה. בממוצע הגבר שופך תוך 1.1/2- 2 דקות. מפנייתך אני מתרשם שאתם נמצאים בתחום המינימום האולימפי,אבל אתייחס לתסכולך!. אכן יש נשים כמוך, כ-,25%-30% המגיעות לחווית האורגזמה מתוך קיום יחסי מין מלאים. יחד עם זאת, אין בתהליך הטיפולי בכדי להבטיח את הגעתך לאורגזמה, אלא להקנות לבן זוגך, יכולת שליטה טובה יותר על רפלקס השפיכה. מחקרים מצביעים על כך שתופעת הפז"מ היא הרווחת ביותר בין הליקויים בתפקוד המיני וסובלים ממנה 29% מקרב הגברים הפעילים מינית. במחקר שנערך בארץ בשנות ה-90 הגיעו לאחוזים גבוהים יותר 35%. לטיפול בפז"מ קיימות מספר גישות: 1)גישת "start stop" של הלן סינגר קפלן (1989); 2)גישת "sqeeze tecniqe" של מאסטרס וג'ונסון (1970); 3)שימוש במאלחשים מקומיים של בק (1996); 4)שימוש תרופתי paroxetine וולדינגר ושות' ( 1994) כיום יש מחקרים העובדים על פתוח תרופה אשר בדומה לתרופות לזקפה, יעכבו שפיכה. התרופות יילקחו בהתאם לצורך, לפני קיום יחסי מין, ויעכבו באופן משמעותי את השפיכה. התרופה אמורה להיות משווקת בסמוך לפסח הבא עליינו לטובה. אז נוכל כולנו לצאת מעבדות לחירות כל הטיפולים אותם ציינתי הם קיצרי טווח ונמשכים מספר מפגשים. מתוך פנייתך אני מבין שהנושא מטריד אותך ואת חברך. מכאן שהייתי ממליץ לכם לפנות יחד למרפאה לטיפול מיני בביה"ח הקרוב למקום מגוריכם. נסו ותיהנו.....תרתי משמע!! עידן מיליצ'ר