עידן חדש בכדורגל?

ifa1111

New member
עידן חדש בכדורגל?

אני לא חושב שיש אוהד כדורגל עולמי שלא שמע על הסכם זכויות השידור החדש של הפרמייר ליג. אני אישית הייתי בכנס שדיבר בדיוק על העניין הזה קצת לפני שכל העניין בכלל התפרסם (ברור שכולם ידעו שיש תאריך שבו הולכת לצאת הודעה על הסכם חדש) וממש בשעה+ האחרונות כשהחלטתי לפרסם כאן את התגובה הזאת קראתי בערך 15-20 כתבות בנושא כדי להביא לכם מספרים מדויקים.
מה ההבדלים כיום בין הפרמייר ליג לשאר הליגות, מה הפערים בתוך הליגה ועד כמה זה בלתי נתפס כשמסתכלים על ליגה קטנה כשלנו או לפשיטות הרגל ברומניה נניח.

ולאחר כל הקריאה הזו החלטתי שאין טעם להלאות אתכם במספרים יבשים ונתונים אין סופיים. מי שרוצה אותם יכול בדיוק כמוני להשיגם בקלות ברחבי הרשת.
מה שמעניין אותי זה להעלות פה סוגיה, להביע את עמדתי ולשמוע את דעתכם בעניין.
בשורה התחתונה האם אתם חושבים שהסכם זכויות השידור החדש הזה יהפוך קבוצות הפרמייר ליג לקבוצות שאף קבוצה לא יכולה להתחרות בהן?

כבר היום קבוצות הפרמייר ליג מרוויחות יותר, מכניסות יותר וזה לא מבטיח להן הצלחות במפעלים האירופים. יתרה מזאת שחקני הדרג הראשון עדיין משחקנים ברובם המכריע בברצלונה וריאל מדריד (וביירן מינכן). ואני מאמין שזה הולך להשתנות. באמת קשה לי להעריך האם גם מועדוני העל של היבשת ואלה המוחזקים בידי שייחים ערבים יטוטאו מתחת לשטיח כבר בשנים הקרובות אבל אני כן חושב שנראה שינוי גדול.
אני חושב שאנחנו נראה מועדונים שהיו מסתובבים בשולי מרכז הטבלה קונים שחקנים בכירים ורצים לאליפות. אני חושב שנראה קבוצות כמו סוונזי לוקחות מיובנטוס שחקנים. אני חושב שהרונאלדו והמסי הבאים ישחקו באנגליה ולא יעזבו כ"כ מהר.
הכסף הזה נותן למועדונים הרגשה של ביטחון כלכלי ולבטח יגרום לחלקם להשתגע ולפזר כספים בניהול לא נכון ככה שגם נראה התרסקויות. אני גם לא משוכנע שנראה הצלחה שנה אחרי שנה בצ'מפיונס ליג פשוט כי הליגה תהפוך קשה יותר ולא סתם קשה יותר אלא לנחשבת יותר.

כבר היום הפמייר ליג נחשבת מאוד, ואני לא חושב שחובבי הכדורגל הספרדי, האיטלקי, הגרמני או הצרפתי יעבור מחרתיים לראות משחקים בין סאות'המפטון לניוקאסל אך עבור רוב אוהדי הכדורגל הנייטרלים ובעיקר עבור האוהדים הצעירים והחדשים הליגה האנגלית תהיה הפסגה. ישחקו שם רוב השחקנים הכי טובים בעולם, התחרות תהיה קשה ובהחלט לדעתי נראה את הליגה הולכת ומעמיקה את הפער מכל השאר ביוקרה שלה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים בעניין

borat1

New member
אם רוב קבוצות הליגה

ימשיכו להתנהל בצורה מצחיקה אז לא באמת יהיה שינוי, בטח לא כזה מרחיק לכת כמו שאתה מתאר (וגם אז היוקרה עדיין תשחק תפקיד חשוב). סוונזי לא תיקח מיובה שחקנים כי יובה מותג שסוונזי לא בטוח שתיהיה אי פעם בהיסטוריה שלה. סתם דוגמה על קצה המזלג מהחודש האחרון: וולפסבורג, מקום 2 בבונדסליגה וקבוצה שהלמה בבאיירן 4-1, הציעה על מאתיה דסטרו 30 מיליון יורו + משכורת שמנה. רומא אמרה כן ברצון, השחקן לעומת זאת אמר לא ועבר למילאן שנמצאת באחת התקופות הקשות בהיסטוריה שלה שהביאה אותו גם בעסקת השאלה מצ'וקמקת. זה בעצם מספר כאן את כל הסיפור. אז מה כן יקרה? שוב, בהנחה שההתנהלות תיהיה נכונה וקבוצות יביאו שחקנים בצורה חכמה ולא על פי הייפ מפגר של התקשורת, נראה יותר הצלחה באירופה ורמה גבוהה יותר של הליגה. יותר מזה אני לא חושב שיקרה.

ifa1111

New member
כסף זה שם המשחק לטעמי

למה שחקנים הולכים מכרוניגן לאייאקס? כסף. למה מאייאקס לארסנל? כסף. למה מארסנל לברצלונה? כסף.
אם ווטפורד תשלם הרבה יותר מאינטר אני חושב שמרבית השחקנים כן יעדיפו לעבור אליה.

השאלה היא מה תהיה תגובת הנגד, כמה כסף יוכלו להכניס הקבוצות הגדולות האחרות ממרבית היבשת.

borat1

New member
שחקנים הולכים

מכרוניגן לאייאקס בשביל יוקרה+כסף. שחקנים הולכים מאייאקס לארסנל כדי לשחק בליגה טובה יותר, זה היה נכון גם בתקופה שאייאקס הייתה אלופות אירופה. היום נוסף לזה גם אלמנט של יוקרה כי אייאקס כבר לא מה שהייתה פעם, אבל זה לא משנה את הפואנטה. במעברים בין הגדולות יש הרבה אלמנטים חוץ מכסף ככה שקשה לשים את האצבע על משהו שמעיד על מגמה ברורה של כסף שמשפיע (ברור שמשפיע, אבל לא רק). בגלל שארסנל לא תחרותית, היא מאבדת הרבה שחקנים. אני לא חשוב שאפשר להתווכח על זה כי כסף ויוקרה לא חסרים לה. הכסף של הקטארי מפריז לא עשה רושם זלטאן וסילבה. אם מילאן לא מכריחה אותם לעבור הם נשארים רוסונרים חרף העובדה שהם הרוויחו פחות כסף. את הודגמה של דסטרו הבאתי לפני כן ויש עוד כמה שלא עולים לי לראש.
&nbsp
קשה לי לראות קבוצות קטנות (מסורתית, לא כלכלית) כמו סוונזי ושות' נכנסות לנישה הזאת של מאבק מול הגדולות, לפחות לא כזה מהר. כשרומן קנה את צ'לסי היה להם כבר מעמד של מועדון צמרת באנגליה לכן קפיצת המדרגה הייתה מהירה. בנוסף זה היה עידן של לפני הפייר פליי שאיפשר למועדונים להשתגע וכך לקצר תהליכים. חרף הכסף הרב יותר, למועדונים הקטנים באנגליה יש נקודת פתיחה פחות טובה מלצ'לסי וסיטי לכן זה יקח זמן רב יותר, אם בכלל.

ifa1111

New member
אני לא מבטל את מה שאתה אומר

ברור שליוקרה יש משקל אך מה שאני טוען זה שהיוקרה של מועודני הביניים באנגליה תעלה מעצם זה שהליגה תפתח פער ב"נחשבות" שלה על גבי האחרות (רוצה לומר כל מי שלא פנאט של כדורגל ספרדי/איטלקי יגיד תוך שנתיים- שלוש שהליגה הטובה בעולם בבירור היא האנגלית). אני לא חושב שלצ'לסי הייתה איזו מסורת מפוארת בשנים שלפני אברמוביץ'. כמה שנים בצמרת כמה שנים פחות, זכיות בודדות בגביעים לא משהו מיוחד ועדיין שחקנים הגיעו כי היה כסף וכי היה ברור להם שהמועדון הזה בדרך למעלה, סיטי מבחינתי אפילו מקרה קיצוני יותר.
&nbsp
כך שבשורה התחתונה אני מסכים איתך שלתחרותיות וליוקרה ומסורת של מועדון יש משקל בהחלטה של שחקן אם ללכת או לא למועדון. אך כל אלה בעידן שלנו הם נגזרת מהכסף ככל שאתה יותר עשיר אתה הופך תחרותי יותר, זוכה ביותר תארים ומשדרים את התדמית שלך כמועדון מפואר.

Rodrik Harlaw

Well-known member
השניים -שלושה פני שלי

ראשית, בניגוד למקרי צ'לסי וסיטי, כאן גדילת הארנק היא רוחבית לכל הליגה ולא נקודתית. מבנה התחרויות האירופיות הוא עדיין כזה שרק 4 הקבוצות בצמרת הפרמייר ליג יזכו למקום בUCL, לא משנה כמה מקומות 5-x עשירות יותר מרוב 28 הקבוצות האחרות במפעל. לשחקנים חשובה ההיסטוריה של המועדון, אבל יותר מזה חשובה גם האפשרות הריאלית להביא תארים. הבייל הבא יכול להימצא בטוטנהאם ויכול להיות שהיא תציע לו משכורת לא פחות גבוהה ממה שריאל תציע לו, אבל אם הוא יראה שטוטנהאם ללא הכרטיס לUCL (והסיכוי שלה להגיע לשם לא כזה גדול גם בשנה/ים הבאה/ות כי כל הקבוצות באנגליה עשירות) הוא יעדיף לעבור לקבוצה שתבטיח לו את זה. זה נכון גם לגבי מועדונים "חלשים יותר" מריאל כמו יובנטוס.
שנית, בשוק השחקנים אין מחיר קשיח. הרבה פעמים המחיר ייקבע ע"פ גודל הכיס של הקבוצה המעוניינת. וילה מעוניינת בשחקן של אתלטיקו, אז המחיר שלו יתפח וכך גם המשכורת שלו, גם אם הוא לא שווה את זה. ההאמרה הזו בהחלט הולכת לבטל חלק מהיתרון הכלכלי של הפרמייר ליג.
שלישית, הכדורגל האנגלי כבר היום עשיר בהרבה ועדיין רוב הקבוצות בו משחקות כדורגל שמתקשה מאוד בזירה האירופית. אם הם ימשיכו לזרוק יותר כסף על אותם שולחנות, ספק אם יהיה שינוי סופר משמעותי.
&nbsp
אז כן, יהיה יתרון, אבל לא חושב שהוא ישפיע בצורה גדולה בחוץ. זה בעיקר יגרום לאינפלציה של מחירים בין קבוצות הליגה העשירות.

ifa1111

New member
הליגה שהכי נפגעת מכל העניין

העניין הוא שאם הפרמייר ליג תהפוך מספיק יוקרתית הצ'מפיונס ליג תהפך לגורם פחות משמעותי עבור שחקני מכפי שהיא כיום. לשחק בליגה שהיא לא רק אחת מהטובות בעולם אלא הטובה בעולם יספיק לרב השחקנים גם אם הקבוצה שלהם ספציפית עכשיו לא בצ'מפיונס ליג.
אני חושב שאם אסטון וילה מסוגלת לקנות כל שחקן של אתלטיקו מדריד בסופו של דבר היא תהיה טובה יותר מאתלטיקו מדריד. בטח שאם קבוצות יצליחו לסחוט מחירים מטורפים מקבוצות הפרמייר ליג ההכנסות שלהן גדלות ובעצמן בעזרת ניהול נכון הן יוכלו לקנות שחקנים טובים. כלומר מעצם חוזה זכויות השידור של הפרמייר ליג גם שאר הקבוצות ירוויחו יותר כסף כי הן יוכלו לדרוש יותר על כל שחקן שהן מוכרות.
את הבעיה עם זה אנחנו פשוט רואים בשטח. אייאקס, ליון, פורטו, דורטמונד ואחרות חיו מהשיטה הזאת אך בסופו של דבר הכיס הלא מספיק עמוק פגע בהן כי קיץ אחד או שניים שאתה לא פוגע ברכש וכבר ההכנסה שלך נפגעת משמעותית. ובטח שקשה מאוד כל קיץ למצוא תחליף לכוכבים שלך.
&nbsp
אי אפשר לדעת איך יגיבו מועודני העל האחרים ביבשבת. מדובר באמת במועדונים עם גב כלכלי עצום משלהם ומסורת ארוכת שנים של הצלחות. אני חושב שמי שבעיקר ייפגעו הן כל אותם מועודנים שאין להם כיסים כל כך עמוקים. הן פשוט יראו איך הישגים בזירה המקומית כבר לא עוזרים להם להביא או להשאיר את השחקנים שהם רוצים כי אלה הולכים למשכורות המנופחות.

borat1

New member
נצל"ש: טבלת הסכומים שמקבלות הקבוצות ב-5 הליגות הגדולות כרגע

borat1

New member
כפי שניתן לראות

כבר עכשיו יש פערים עצומים בין הפריימר ליג לבין שאר הליגות, אבל האם זה גם שם את הפריימר ליג ברמה המקצועית הגבוהה ביותר? אני חושב שגם האנגלופילים יסכימו שלא. אני לא רואה איך עוד כסף עוזר אוטומטית לקבוצות להתנהל מקצועית טוב יותר ובכך גם ליצור קבוצות טובות יותר. מה שכן, עכשיו הפריימר ליג הופכת למקור הכנסה טוב עוד יותר עבור מועדונים שצריכים בוסט כלכלי כדי להתקדם. אם קודם לא הייתה בעיה לאנגליות לקנות ביוקר שחקנים (וגם כאלה שבטעות נקראים שחקנים אבל נהנים מהייפ גדול ויחסי ציבור) ממועדונים מאותגרים הכנסתית, אז עכשיו עוד יותר לא תהיה להם בעיה. בקיצור, חדשות מעולות גם עבור אלו שמתנהלות טוב, אתלטיקו, רומא וכן גם סהאות'המפטון.

ifa1111

New member
הפערים יצמחו

כבר עכשיו יש פערים ולכן אנחנו רואים שחקני צמרת בצרפת למשל באים לשחק בקבוצות מרכז טבלה ומטה באנגליה.
אתלטיקו מדריד לצערי זו אפיזודה חולפת. אני מעריך ונהנה ממה שקורה שם אך זה לא יחזיק לאורך זמן.
&nbsp
היום קבוצות כמו מילאן, אינטר או רומא מרוויחות סכומים דומים לאלו שמרוויחות קבוצות מרכז טבלה באנגליה, ברגע שהן יכניסו משמעותית פחות הן גם יצליחו לקנות שחקנים פחות טובים. זו תפיסתי.
&nbsp
ניהול נכון זה משהו חשוב מאוד. הכסף לבדו בוודאי אינו מספיק ואנחנו נמשיך לראות גם כשהפערים יגדלו קבצות מפתיעות שישדדו את הלקפים, במקום דורטמונד ואתלטיקו אז סביליה ופיורנטינה אך אלה יהוו את היוצא מהכלל. הכלל יהיה פערים הולכים ומתרחבים וכמו שהיום בארסה וריאל זה המותג הכי חזק והן קונות כל מה שזז, אז בעתיד הקרוב ליברפול לא תצטרך לשחרר את סטרלינג לברצלונה כדי להביא חיזוק אלא תקנה את פדרו כדי שיקשט את הספסל.

ifa1111

New member
קצת מיתון

בנסיון לבסס את הטענה הקצנתי באמירות שלי מעבר למה שאני בעצמי חושב ומעבר למה שאמרתי בהודעת הפתיחה של השרשור (שאגב הוא נפלא בעיניי). קשה מאוד לחזות את העתיד, כל מה שאתה ואני אומרים פה זה מבלי לדעת בכלל מה תהיה התגובה של שאר הליגות או שאר הקבוצות הגדולות. יכול להיות היפוטטית שבארסה וריאל יתחילו לקיים את הקלאסיקו בדובאי ויכניסו מכל משחק 100 מיליון יורו כי זה נהפך לסופרבול של הכדורגל. אין לנו ממש מושג.
בכל זאת בהערכה לפי מה שמסתמן כיום נראה לי שלצד קבוצות אנגליות שמשתגעות ומתרסקות נראה גם את סיטי, יונייטד ושאר מועדוני הצמרת נוסקים מעלה ובזכות עיקרון השוויונות בזכויות השידור מושכות איתן את הקבוצות שכיום נחשבות לפחות זוהרות.

borat1

New member
שמע

עם המספרים האלה אי אפשר להתווכח. יש לליגה האנגלית את התנאים הנוחים ביותר לייצר סופר ליגה שלא נראית באירופה כבר הרבה זמן. זה לא באמת משנה מה תיהיה התגובה של ריאל וברצלונה כי הן לא כל הליגה הספרדית, ובסופו של דבר גם שם יחתרו להסכם זכויות שידור שיוויוני יותר מה שיגרום לריאל ובארסה לאבד קצת הכנסות. באמת אי אפשר לדעת מה ילד יום אבל לדעתי הכל תלוי באנגלים. הם מומחים בשיווק והייפ, אף אומת כדורגל לא מתקרבת אליהם בקטע הזה, ככה שקשה לי לראות ליגה אחרת חותמת על הסכמים כאלה וממקסמת הכנסות בהיקיפים כאלה. הם "רק" צריכים ללמוד להתנהל טוב יותר מקצועית, אם זה יקרה, או כמה זה יקרה, נחכה ונראה.

zה ani

New member
בשנה הבאה חותמים בספרד על חוזה טלויזיה חדש

שיכניס הרבה יותר כסף כמכלול לליגה כולה, והחוזה יהיה חוזה קולקטיבי ולא כמו הנוכחי שכל קבוצה חתמה בעצמה ולכן הקטנות נדפקו עד מאוד. זה לא אומר אגב שהחוזה הבא יהיה שווה כמו באנגליה או בגרמניה אבל ברור לכל שהפער לא יהיה 1 ל 7 כמו היום אלא מקס' 1 ל 4 .

אגב , החוזה הנוכחי באנגליה ( 2013-2016) הוא בערך פי 3 מהחוזה שהיה בימי השיא של הכדורגל האנגלי (2006-2008) מבחינת כדורגל נטו , ולא ראיתי שזה שיפר את מצבן של הקבוצות האנגליות מבחינת כדורגל נטו....כך שהדברים לא כ''כ ורודים כפי שהבחור למעלה רוצה לחשוב.

בנוגע ל - האנגלים מומחים בשיווק והייפ - זה נכון, אבל החוזים שהם מקבלים לא מתקבלים רק בגלל שהם מומחים בשיווק והייפ אלא בגלל המצב הכלכלי בבריטניה והמצב הכלכלי של גופי השידור באנגליה ( סקיי ו BT ) , איטליה כמדינה במצב כלכלי לא מזהיר, וספרד? המדינה במצב כלכלי אקוטי כבר מעל חצי עשור עם 25% אבטלה, אז זה בא לידי ביטוי בחוזי טלויזיה וביכולת למקסם את הסכומים שתקבל. לגבי גרמניה? המצב הכלכלי שם הוא ביי פאר הטוב באירופה, אבל בגרמניה נהוג לשפיות כלכלית ו7לכן חוזי הטלויזיה הם הנמוכים באירופה (מבין הליגות הגדולות) וגם מכירי הכרטיסים הם ביי פאר הזולים ביותר באירופה.

ואם זה לא ברור, אני הרבה יותר קרוב לדעה שלך מאשר של פותח השרשור.

בספרד ואיטליה נהוגה חלוקת התמלוגים הידועה לשמצה

בה הגדולות בולעות את הכל, בגרמניה וצרפת זה שיוויוני יותר

למעלה