עידן הסקרים

הרב

New member
ל-גברת רחל

כתוב בתורתינו הקדושה כי כל מי שאוכל חמץ בפסח , ונכרתה הנפש ההיא מעם ישראל , והעונש הוא כרת , לכן כדאי שתקראי בתורה את הכתוב , ותקפידי על שמירת פסח כהלכתו. והחמץ בל יראה ובל ימצא בבתינו.

R a c h e

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifחברים, אני נורא מתרגשת

זה עתה הודיע לי כבוד הרב דבר חדש, שאסור לאכול חמץ בפסח. חברים, מה עושים, כל המקפיא שלי מלא בלחם שיספיק עד ליום העצמאות....
רב נכבד, אם נלך לפי הספר הזה שלך, מה שאתה קורא לו "תורה", מעונש כרת אני כבר מזמן לא יכולה להנצל, לכן, אני מעדיפה להמשיך ו"לחטוא" לתיאבון....
רחל
וחוץ מזה, מישהו יודע אם חוזרת לכאן "תופעת אבנר"

R a c h e

New member
זהו מחב"ת מפורסם שכתב כאן בעבר

והיה מגיב לכל אחד כאשר בשורת הנושא היה כותב למי זה מיועד כך: ל- נדודי ל- רחל וכו'..... הוא היה מגיע עם המלצות שונות כגון: תשמרו על השבת, אם כל עם ישראל ישמור שתי שבתות, מייד ניגאל..... ועוד ועוד כיד המחב"תיות הטובה עליו.... הפניה הזאת ל- .... בשורת הנושא הזכירה לי נשכחות... רחל

הרב

New member
ל-גברת רחל מ-אילת

לא צריך להבהל כל כך מהר. קודם כל יש דרך להשאיר את החמץ הזה עד אחרי הפסח ע``י מכירתו לגוי. ניתן לעשות זאת בעזרת רב בכל מקום ומקום על הצד היותר טוב. אם היית מבינה מה פרוש עונש כרת, אני בטוח שלא היית בוחרת בו. את יכולה בהחלט להנצל ממנו, את רק צריכה לרצות. ``ובחרת בחיים``.

Kimbal1

New member
זה לא כל כך פשוט

כי אם האם-אם-אם-אם-אמא של הגוי הזה הייתה יהודיה אז המכירה לא תופסת כי הוא יהודי ואז מה?? יש לך איזה גוי למהדרין שאתה יכול להמליץ לי עליו?

R a c h e

New member
כן, חבל שאני לא יכולה לחסום מסרים

או שאני לא יודעת איך לחסום מסרים אישיים. אתמול הרב המוזר הזה ציטט אותי בחוזרים בתשובה (את ההצהרה שלי שאני חוטאת לתיאבון......) אני עניתי לו בשפה די עדינה שאם לא יתערב בפורום שלנו, לא יאלץ לשמוע עוד דברים מזעזעים כמו אכילת חמץ בפסח. למישהו אחר באותו השירשור, כדברי מוסר, סיפרתי על דוד שלי ז"ל ממאה שערים שיש עליו יש סיפור שלא היה יוצא לרחוב בשבת כי לדבריו הוא יאלץ למחות על חילול שבת ואז יהפוך את מחללי השבת למחללים במזיד, ידעו שאסור ליסוע בשבת ולא יוכלו להחשב למחללים שבת בשגגה. הוא כמובן ידע שכולם יודעים שאסור ליסוע בשבת, אבל ניסה ללמד זכות.... הבוקר התעוררתי הרבה אחרי השעה שתיכננתי לקום בה ומייד רצתי לכאן, רק שהפעם מיהרתי לפורום חוזרים בתשובה ולא ליוצאים, ברור היה לי שהשירשור נעלם בידה המופלאה של אריאלה הצדקת. לציין שלא הזכרתי בדברי בחוזרים שאני אוכלת משהו בכלל: לא חמץ, לא מצה, לא טרף ולא כשר, הם כנראה חוששים עד כדי כך שמוחקים יוצא בלי לבדוק את דבריו.....
ממה הם פוחדים
רחל

Le Fay

New member
אולי הם חוששים שהשכינה תשים בפיך

דברים שלא נוח לשמוע... מעניין אם למשה רבנו היו מניחים לכתוב שם

Le Fay

New member
למדתי אצל ד"ר כנר, משוגע על כל הראש

הכריח אותנו להחליף איתו בולים נדירים. העדפתי מתמטיקה, כימיה וצרפתית ולקרוא את ג'ק לונדון, קונראד לורנץ, איין ראנד, אסימוב ודוסטוייבסקי מתחת למחברת של השיעורים.

הרב

New member
פתרון נוסף לגברת רחל

אין בעיה שכל המקרר יהיה חמץ רק תכסי אותו בנייר תצניעי אותו ושלא יתערבב עם מוצרי המזון הכשרים לפסח ותעשי מכירת חמץ באמצעות רב מקומי או באמצעות הרבנות המקומית לכל דבר יש פתרון! מסופר בגמרא על ר` אלעזר בן דודרדא שלא היתה עבירה בתורה שלא עשה ובכללם חטא עם נשים לבסוף אמרה לו אחת הנשים נוכרית שלך(אלעזר) אין תקנה ולא תחזור אף פעם בתשובה אלעזר בכה ובכה עד שמרוב צערו נפטר.יצאה בת קול ואמרה ר` אלעזר בן דורדא מזומן לחיי עולם הבא.. בכה ר` יהודה הנשיא ואמר יש קונה עולמו בשעה אחת...

MAYA20

New member
חמודי, ראשית, אכילת מצות זה לא חיים

ושנית יש אפשרות סבירה שהיא מבינה מה זה כרת ופשוט לא מוכנה להקריב את חייה כדי לחיות איך שמי שהמציא (מישהו כמוך ודאי) את העונש רוצה שהיא תחיה.

Le Fay

New member
כמו אצל כל מי שאוכלים מעט מאד לחם

(פעם קניתי חבילת מצות. לקח שבעה חודשים והרבה "מַצִיוֹת" מטוגנות לדלל אותה לפני שזרקתי).

הרב

New member
ל-LE FAY

אינך חייבת לאכול מצות בפסח פרט למצה הנאכלת בליל הסדר. אבל אסור באיסור חמור לאכול פיתות או חמץ אחר בפסח. ואם יש לך שאלות או בעיות בנושא נשתדל לעזור לך ולהדריך אותך בנושא זה.

למעלה