עידן הסקרים

ברוריה2

New member
אתה יודע שכן

מסורת בידינו לעלות (לרדת) סיניה פעמים בשנה להקריב זבח ומנחה

ליאונת

New member
עכשיו אני מבינה

רוב העם, עפ"י כל הסקרים , אינו אוכל חמץ בפסח. מיהו האחוז הקטן שכן אוכל חמץ? הנה נפתרה התעלומה: זו קהילת היוצאים...???!!!

לא רק..

אנחנו לא יוצאים ואנחנו אוכלים חמץ. אה בעצם ההורים של ההורים שלי היו דתיים אז זה אומר שהם יוצאים.. ויי זה באמת נכון.. שאלה, אם ההורים שלי יוצאים ואני מעולם לא הייתי דתייה למרות שלמדתי בבתי ספר דתיים ובאולפנה (משהו בקשר לחינוך דתי טוב יותר) עד הגיעו מים עד נפש, זה אומר שאני נחשבת יוצאת? או שאני נחשבת דור שני ליוצאים אך לא יוצאת? אילו שטויות אני שחה..

אני יחלק את התשובה לשני חלקים:

לפי מה שהייתי רוצה ולפי מה שקורה בפועל. לפי מה שהייתי רוצה התשובה היא לא משנה. לפי מה שקורה בפועל אתה מבין לבד שאני יאכל רק מצה מטעמים מה זה מובנים!

סיטרא

New member
בעז"ה

אקפיא במקפיא מספיק חמץ לימות החג, והכל שלא להזדקק ללחם עוני, מאוס מאסתי בלחם הקלוקל הבא חתיכות חתיכות, שורט את דפנות הקיבה עד זוב דם וטעמו כטעם הלענה, לא תודה, אני אשם שאת זה אכלו אבותינו ? בברכת חג שמח, מי ייתן שכשם שנגאלנו בניסן כך נמשיך ונגאל, סיטרא

סיטרא

New member
אוכלים מכל הבא ליד

המעצבן בפסח שמכל פינה אתה שומע כרסומים מעצבנים של " קחחצצ קחחצצ..." בעיקר בשכונות חרדיות בהם כל המרבה לדחוס לביטנו כמה שיותר מצה שמורה הרי זה משובח, ( בליל הסדר, כמובן ). הבעיה שלי עם מצות היא שאם מחט היא דבר חד, חתיכת מצה בבטן פי כמה וכמה. לחם עוני הוא, טעמו כטעם הלענה, במה אשמתי שנאלץ אני לאכול לחם עוני שאכלו אבותינו ? כמובן שגם השנה אאלץ ללעוס קמח ומים מחוררים, נו... השלמתי עם זה .. בברכת יציאה משעבוד לגאולה, מחושך לאור גדול, ומי רואה אותנו יוצאים ולא יצא ? ? סיטרא באיצטלה של פלורליזם

Le Fay

New member
לדעתי לחם העוני היה בכלל פיתות

לא קונה מצות, רק לוקחת שלוש מאמ'שלי לשולחן הסדר.

rizzo

New member
חמץ ומצה?../images/Emo2.gif

כמו בכל שנה, אני חושבת לעצמי אולי הפעם אביא קצת נחת להורי ,לסבי ולסבתי, ואוכל אך ורק מצות בפסח. מפני שכמו בכל שנה, אני טוענת לאכילת מצה וכמו בכל שנה, אחותי הקטנה מלשינה עליי שחיממתי פיתה קפואה במיקרו... וההורים שלי, חילונים גמורים פתאום רוצים לשמור על מינהגים (הם לא מספרים לסבא וסבתא שלי שאני לא ממש צמה ביום כיפור) נו, גם במשפחות הטובות זה קורה

הרב

New member
ל-rizzo

אסור באיסור חמור לאכול חמץ בפסח ככתוב ונשמרתם לנפשותיכם , ואני תקווה שביום כיפור הבא עלינו לטובה תצומי עם כל עם ישראל אמן.

crfv

New member
תודה לכבוד הרב על שהאיר את עיננו

וזכה לזכות את הרבים

הרב

New member
אני מאד מעריך את נכונותכם

לקיים את מצוות חג הפסח כהלכתו , זה חשוב מאד למען תורת ישראל ולמען עם ישראל בכל אתר ואתר אמן סלה.

crfv

New member
תראה כבודו.

רובנו יכולים לצטט לך את קיצור שולחן ערוך מהאורך לרוחב ובחזרה. אבל בחרנו שלא להמשיך ולצטט אותו. כך שדבריך כמו שאומרים נופלים על אוזניים "ערלות". עכשיו, מאחר ואתה מניח שאנו יודעים שלפי הדרך אותה אתה מצטט אסור בתכלית האיסור לאכול חמץ וכו', בחרת להפגיש אותנו עם העונש. גם זה כבודו לא מזיז לנו כהוא זה. כי מכיון שאנו מאמינים בחופש הבחירה (מה שהיה במקור באותה תורה שאתה מצטט ממנה במרץ רב), אזי כל מה שיכנס לפינו הוא עינינו הפרטי. אגב, אם בפסח עסקינן האם ידעת שפסח הוא חג שבו כל אחד ראוי לו שיחוש כבן חורין? וראה זה פלא, כל איש ואישה במרץ רב מתמכרים לעבודות כמו עבדים ושפחות חרופים, בדיוק ההיפך ממהותו של חג יפה זה. לא נראה לך שהמהות השתכחה בדקדוקי בעניות של החמץ? שלך בברכת החופש והחירות אני

מחופש

New member
מה עם קרבן פסח

כבוד הרב שלום וברכה כבר כאלפיים שנה לא שנה או שנתיים אלפיים שנה מבטיחים לנו שהשנה כבר נזכה לאכול מן הזבחים ומן הפסחים חיכיתי עד שהתבגרתי החלטתי אולי עובדים עלי במשך אלפיים שנה היה צריך לקרות משהו זכר לקרבן פסח שאנחנו אמורים לאכול לא יודע מה אבל אולי איזה תרנגולת שתרד מן השמים לפחות זה עד שיבוא המשיח אבל כלום לא קרה ולא קורה האמונה הוא כל כך חזקה שאם לא זה יש לכם מזל אנשים היו תולים אותכם ברחובות על מי אתם מנסים לעבוד אלפיים שנה אני מקוב שכבוד הרב ישיג לי השנה קרבן פסח אז אני מצידי גם אוכל רק מצה אולי באמת הגיע הזמן למעשים ולא לדיבורים אני מחכה לתשובה חג פסח כשר ושמח

נדודי

New member
לא קונים מצות

טועמים מצה בליל הסדר אצל ההורים ושאר החג אוכלים רגיל כמו כל השנה

R a c h e

New member
../images/Emo155.gifרק בליל הסדר, אצל ההורים

אני לא קונה לעצמי שום מצה ויש מספיק חמץ במקפיא כבר עכשיו... רחל

למעלה