עידן החמאס-II

yeshgvul

New member
אסף ושיני, ראו שניכם את איידהו

אני מסכים עמו. גם בימין שלנו יש כאלה שמפריחים סיסמאות מיליטנטיות על א"י השלמה, אבל יודעים שאינן מציאותיות. זה נכון בפרט לגבי התבטאויות ח"כים בליכוד במשך השנים שבהן התהליך התקדם. ברור שהחמאס רוצה שישראל תתנדף, אבל שניכם תסכמיו עמי שהם מתנהלים בחוכמה רבה מהפתח, ומלחמה נגד ישראל לאחר יציאתנו מהשטחים איננה כזו. הסבירו לי אתם את התנהגות חיזבאללה, ארגון שאיננו מקבל את ישראל כלל, אבל מרסן את עצמו מאז היציאה (למעשה גם קודם הוא היה מרוסן למדי)

Asaf p

New member
תגובה

אין בכלל קשר בין מה שאידדהו כתב לטענה הטפשית והקונספרטיבית שלך שכל מה החמאס שואף להשיג מדינה בגבולות 67 (כאילו שאם נצא משם בזה זה יסתיים מבחינת הארגון הזה), לא מבין מה תפסת טרמפ על דבריו. אין בכלל מה להקביל את היציאה שלנו מלבנון ליציאתנו האפשרית מהשטחים, מדובר בנסיבות שונות מאוד, אבל בכל אופן מאיפה הבאת את הטענה שהחיזבאללה מרסן את עצמו? על מה אתה מדבר? להתחמש ב10,000 רקטות ארוכות טווח שיכולות להגיע עד חדרה אתה קורה ריסון? שלא לדבר על הפיגוע במצובה, עשרות הפיגועים בהר דב והקטיושות שנורו לעבר הגליל באפריל אשתקד. שלא לדבר על רעמי פגזי הנ"מ שתושבי הצפון חיים בצלם באופן שגרתי מדי כמה ימים. שלא לדבר על חשיפה של תאי חיזבאללה בשטחים ופרשיות ריגול שחושפות את הכוונות ההרסניות של הארגון הזה. החיזבאללה פעיל, חי וקיים. הוא עדיין לא זנח את זירת הצפון. מטעמים גיאופוליטיים זמניים הוא העביר יותר את זירת פעילותו לשטחים, לכן למי שמסתכל בעין מאוד בלתי מזוינת זה יראה כאילו הוא מרסן את עצמו.

Asaf p

New member
אה כן, אתה צודק בעצם

הנה מה שראנטיסי אמר אחרי החיסול היום: "בכיר החמאס, עבד אל עזיז רנטיסי, אמר בתגובה להתנקשות כי מדובר בפעולה של מוגי לב שפותחת מחדש את המלחמה בין החמאס ליהודים ולישראל". איזו בעסה, עכשיו בגלל החיסול הפכנו את החמאס לארגון יותר מיליטאנטי. ברצינות,כשאני שומע דברים לחוצים כאלה מפיהם של מנהיגי טרור כגון רנטיסי אני איכהו רואה בהם איזשהו שבב של לחץ ושל מצוקה, וזה נוטע בי שמץ של אופטימיות.

yeshgvul

New member
זכור לא לזלזל בהם. האם יש לך דוגמה

מההסטוריה למאבק של ציבור תחת כיבוש ושלילת זכויות שהסתיים ללא יציאת הכובש מהשטח (שים לב שמדובר על המאבק בשטחים, לא על ישראל ) או לחילופין הסתיים ללא סיפוח של השטח למדינה הכובשת ומתן זכויות אזרח לתושבים? שים לב שאליבא דראש ממשלתנו, יש חלופה אחרת: המשך הכיבוש או כפיית מדינת בנטוסטנים על שטח A וקצת משטח B. לגבי הזלזול, מקאדמה ישב 10 שנים בכלא. זה לא הרתיע אותו.

yeshgvul

New member
עשית "הפרד ומשול" לי ולאיידהו ? ../images/Emo3.gif

נראה לי שטעית. ואך לכבוד הוא לי להסכים עם רוב דבריו של הברנש. ראה ציטוט מדבריו בסוף ההודעה. המשפט האחרון שלו אמור להילקח לתשומת לבך !! הדבר המהותי ביותר שלגביו אני חולק עליו הוא רק בזה שהחמאס לא יכול לגרום לחזרה בתשובה של רוב מוחץ בקרב הפלסטינים. אבל הוא בהחלט יכול לעלות בשלטון. ולגבי חיזבאללה, טוב ויפה שאנו מסכימים שהוא שומר על כוחו וכשירותו. אבל בבקשה אל תתחמק ואמור לי האם הוא נלחם בישראל כמו שנלחם לפני היציאה מלבנון. רוצה שנעבור על נתוני ההרוגים בגבול הצפון לפני ואחרי ? על מספר הימים במקלטים לפני ואחרי ? איידהו: החמאס משתמש בהכרזות ריקות מתוכן על כך שכוונתו להילחם עד לניצחון מוחלט על "האויב הציוני" קרי- חיסול מוחלט של מדינת ישראל. לדעתי מנהיגי החמאס אינם עד כדי כך טיפשים שהם אכן מאמינים שבאמצעות פיגועי התאבדות הם יכולים לחסל את מדינת ישראל, על כל ח"א האוויר שלה, כוחות היבשה והים, שלא לדבר על הנשק הגרעיני.. אם אתה כן מאמין שהם עד כדי כך טיפשים אז אתה מזלזל יותר מדי באויב שלך..

הטיעון של אידהו לא תואם לעובדות בשט

הוא טען שהחמאס איננו יכול לומר כי רוצה להחליף עראפת ומכאן דברין על שחרור כל ישראל אבל... החמאס טוען זאת בריש גלי... וזה ידוע לכל ילד..... מה גם שאם אכן לא יעכלו לומר הרי עדין יכלו לומר דברים אחרים ולאו דוקא שחרור כל ישראל מה גם שגם בכך אין הם ונים מאש"פ כי הרי הרשות הנהיגה בחינוך הילידים עוד בבתינהספר חינוך שיש לשחרר את ישראל כולה הילדים לומדים שעליהם לשחרר את יפו בבא היום..... גם עראפת אומר כך.... כך שאין הבדל בכלל בטענות ונניח שהיו הבהדלים בטענות אזי הרי המשמע שהם בוחרים בדרך של שחרור ישראל כולה כדרך בה הם חושבים שיוכלו להשיג רוב [כי הרי זה מהלך טקטי ואין הם באמת מתכוונים לו] נו... אז אם במהלך כזה הם ישיגו רוב או אז אחרי זה הם ינסו לחנך מחדש ת העם למשהו אחר או ינסו לענות לציפיות שהודות להם השיגו את מעמדם ברחוב? הטענה שאינם מאמינים ביכולתם היא טענה מגוחכת בעולם הערבי ודוקא על ידי משכילים פורסמו יותר מאמר אחד כי ישראל תסיים ימיהה תוך מספר עשורים [ואני חושב שהם צודקים...] זו הלך מחשבה נפוץ מאד תשמע מה יותר פשוט שיכריזו על כך ובא על כולנו גואל? בדיוק כתבתי הודעה בנידון לשנילה ואני כבר הולך לשחררה

yeshgvul

New member
איך אתה מחזק אותם יותר?

ע"י כיבוש ודיכוי שמאחדים גם חילונים מאחוריהם, או ע"י יציאה והשארתם בביצה הפוליטית המקומית? לשיטתך, מדוע שלא נחזור לדר"ל לטפל בחיזבאללה? הם עדיין לא אוהבים את ישראל.

------- על איזה חיזוק אתה מדבר?!

------- על איזה חיזוק אתה מדבר?! מה עובר עליך?! תגובתי **כולה** מסבירה מדוע הטיעון לגבי החמאס איננו נכון לכן אין מה לדבר על חליזוק החמאס [מה שהיה נכטון אילו טענותיו לגבי החמס היו נכונות] ואין לדבר על הבעת דעה לפתרון זה או אחר כל הנאמר היה הסבר מדוע הטיעון המענין לעמדת החמאס איננו נכון ותו לא!! איך ניתן אליך ברצינות?!

yeshgvul

New member
עידן האצ"ל והפו"מ.לכל הפרנואידים...

שימו לב שלאצ"ל היתה תפיסv שהשטח כולו שלנו, כולל ירדן (וגם ההגנה חתרה להרבה יותר מתוכנית החלוקה) כיצד זה שהאצ"ל לא המשיך להילחם אחרי 48 ? מסתבר שבעת כיבוש ופגיעה (מצד הבריטים והערבים) היתה תמיכה לטרור האכזרי, אכזרי לא פחות משל החמאס, מצד הארגונים הללו, אבל זה לא הופך אוטומטית לאימוץ כל האידאולוגיה עד כדי מלחמה מתמדת. למעשה תפיסת א"י השלמה יושמה ובאופן חלקי רק כשהופיעו הנסיבות המתאימות , מלחמת 67. הנה חומר שהבאתי בזמנו בפורום של דו קיום, כשניסו לללמד אותי שטרור זו המצאה פלסטינית . שימו לב לפואנטה המשעשעת קמעא בסוף (החומר מאתר של האגף הדתי במשרד החינוך לכל החשדנים...): --------------------------------------http://www.daat.ac.il/daat/history/lapidot/tohen-2.htm בחיפה ב 25 במאי ירדו ארבעה לוחמי האצ"ל במכונית גנובה לעיר התחתית וירו על קהל ערבי שיצא מבית-הקולנוע. 3 ערבים נהרגו ו5- נפצעו. ב20- ביוני שוב פקדו לוחמי האצ"ל את שוק הירקות בחיפה, שהועבר לרחבה גדולה בחלק הערבי של העיר. הפעם עמדו בכניסה וביציאה מן השוק שוטר בריטי, שוטר ערבי ושוטרת ערבייה, שחיפשו בכליו של כל ערבי שנכנס לשוק. על אף השמירה החזקה, הצליח אחד הלוחמים להחדיר אל תוך השוק פח מלפפונים כבושים ממולכד, שהיה מחובר למנגנון השהייה. לאחר עזבו את המקום התפוצץ המוקש, ועל-פי ההודעה הרשמית של הממשלה נהרגו 18 ערבים ו24- נפצעו. אותו יום פוצצה יחידה אחרת של האצ"ל שני תאי טלפון ציבוריים ברחוב הרצל, בהדר הכרמל,ובערב פוצץ גם צומת הטלפונים הראשי בעיר. ההתנכלות לערבים בחיפה הלכה וגברה וחייהם היו לבלתי נשוא. ב26- ביוני הוטלה על קבוצת ערבים פצצה בסמטה מול בנק אנגלו-פלשתינה (היום בל"ל). באותו יום נהרג ביריות ערבי ברחוב ג'ורג'יאנו ופצצה הושלכה לאחד הבתים בואדי סאליב. כעבור 3 ימים התפוצצו 2 מוקשים אוטומטיים מתחת לרכבת הנוסעת מחיפה לעכו. הפסים נהרסו והקטר, יחד עם שלושה קרונות התהפכו. בעקבות רצח נהג הרכבת היהודי, מרדכי שכטמן, הוחלט לבצע פעולת עונשין בכפר בלד א-שייך. אנשי הפו"ם, שעליהם הוטל לבצע את פעולת העונשין, ערכו סיורי יום ולילה כדי לקבוע את פרטי התכנית, ובליל ה13- ביוני 1939 יצאה חוליה לכפר, חטפה 5 תושבים מאחד הבתים, הוליכום אל מחוץ לכפר והוציאום להורג ביריות. אנשי החוליה היו לבושים כערבים, כדי שלא ידעו שהמבצעים הם יהודים. לוביה, כפר ערבי בגליל, היה המטרה הבאה של הפו"ם. ליד הכפר, בדרך טבריה-נצרת, ירו ערבים על מכונית שעברה במקום. מן היריות נפצע פצעי מוות הנוטר בנימין קירשון מאפיקים. ב20- ביוני יצאה חוליה של הפו"ם מסג'רה ללוביה, וכאשר הגיעו אנשי היחידה לכפר, בחרו בבית מואר וירו לתוכו אש מתת-מקלע ומאקדחים. מן היריות נהרגו שני גברים ואישה אחת ונפצעו שני ילדים וגבר אחד/ דב גולדמן, חבר פעיל בפו"ם, כתב סקירה מקיפה על פעילותו. בין השאר תיאר פעולת תגמול נגד ערבים בכפר חיטין, שהשתלבה במסגרת "פלוגות הלילה" של וינגייט, בעקבות רצח יהודים בטבריה: "עם זריחת השמש עקפנו את הכפר, התפזרנו בין הבתים והתחלנו במלאכה... תפסתי כ20- ערבים-גיבורים, הכנסתי אותם לבית, סגרתי אותם ופוצצתי אותם ברימונים..." מעניין לציין כי תגובת הערבים לפעולות האצ"ל בחיפה היתה - הבלגה, ובעיתון הארץ מיום ה 25 ביוני 1939 אנו מוצאים את הידיעה הבאה: "ביום ו' ביקרו אצל המפקד הצבאי בחיפה כמה נכבדים ערבים שהוזמנו על-ידו. הוא הודה להם על השקט שהוכיחו העדות הערביות בימים הפרועים של השבוע שעבר".

מחזק ומוסיף

מתוך מאמרו של יגאל לביב מאתר "גוש שלום" Http://www.gush-shalom.org/archives/terror.html בספר "דברי הימים למלחמת השחרור" בעריכת יעקב עמרמי, הוצאת "שלח" מופיע תיעוד מפורט של פעולות הטרור של האצ"ל והלח"י. בהקדמה לספר כתוב "בשם מלחמת השחרור העברית, אנו מכנים את כל אותם המעשים אשר נעשו בכח הזרוע והנשק, מתוך ניגוד לחוקיו של השלטון הזר ומתוך מלחמה בשלטון הזר עצמו... לדוגמה מלחמות השחרור של ארה"ב אירלנד או איטליה" בהחלפת המשפט "מלחמת השחרור העברית" ב"מלחמת השחרור הפלסטינית" אנו מגלים שאין הבדל בין מעשיהם של אבות הליכוד לבין מעשי אבות האומה הפלסטינית. לכל אמת יש יותר מזוית ראייה אחת

למעלה